Taal selecteren

Thema's 17 augustus 2021
Automatiseren zonder programmeren

Bij het automatiseren van gebouwen wachten steeds erg gelijkaardige taken. De verschillende domeinen zoals verlichting, beschaduwing evenals verwarming, klimatisering en ventilatie moeten worden aangestuurd en geregeld. Voor deze toepassing brengt WAGO nu met de "Application Building Control" een toepassingssoftware op de markt die volledig zonder programmeren in gebruik kan worden genomen.

Een gebouwautomatisering heeft in principe als opdracht om de ruimten voor hun respecieve gebruik optimaal te verluchten en te klimatiseren. De vakdomeinen verlichting, klimatisering en zonwering moeten daarom optimaal samenwerken. Op basis van gebruikersinstellingen en invoergegevens, bijvoorbeeld via schakelaars, aanwezigheidsmelders, kamerthermostaten of een weerstation, voert de besturing bepaalde acties uit. Hoewel deze processen heel goed te standaardiseren zijn, is bij de meeste oplossingen een individuele progammering noodzakelijk. Met de applicatie van WAGO kunt u daarentegen terugvallen op een voorbereide applicatie.

Uw voordelen:

  • Voorgeprogrammeerde applicatie voor flexibele toepassingen in de gebouwautomatisering
  • Eenvoudige configuratie en inbedrijfstelling zonder programmeerkennis
  • Geïntegreerd dashboard voor aantrekkelijke visualisatiemogelijkheden
  • Verbinding met de WAGO Cloud-oplossing "Building Operation & Control" zorgt voor een wereldwijde toegang tot alle gegevens.

Applicatie voor gebouwtoepassingen

Gebouwen eenvoudig en flexibel automatiseren

Automatisering flexibel aan de vraag aanpassen

Anders bij de "Application Building Control" die WAGO nu op de markt brengt. In plaats van te programmeren kan de systeemintegrator alle functies gewoon via configuratie samenstellen en in gebruik nemen. Ook zonder een individuele programmering kunt u de automatisering heel flexibel aan de individuele behoeften aanpassen. Hiervoor wordt de toepassing via een moderne web-interface eenvoudig geconfigureerd. Ook de weergegeven gebruikersinterface na het afsluiten van de ingebruikname is gebaseerd op een moderne webvisualisatie. Het geïntegreerde dashboard biedt verschillende visualisatie-objecten voor de weergave en de bediening van de installatie. De toegang gebeurt steeds via een standaardwebbrowser.

Application Building Control

De voorgeprogrammeerde "Application Building Control" biedt alle noodzakelijke functies voor de verschillende vakdomeinen zoals verlichting, beschaduwing, verwarming, klimatisering en ventilatie. De exploitant kan met de webgebaseerde gebruikersinterface steeds alle aggregaten van het gebouw in het oog houden evenals verschillende functies voor monitoring gebruiken. Het systeem biedt eveneens alarmering in geval van storingen. Optioneel kunnen de gegevens van de applicatie naar de "WAGO Cloud Building Operation & Control" worden overgedragen. De combinatie resulteert in een complete totaaloplossing die ook erg goed geschikt is voor de centrale bewaking, de gegevensanalyse en de bediening van decentrale eigendommen.

Gebouw makkelijk en efficiënt centraal beheren

De WAGO Cloud "Building Operation and Control" biedt een optimale toegang tot het cloudgebaseerde beheer van eigendommen.

Gebouwtechniek

Uw partner voor de gebouwautomatisering en -installatie

BUILDING_2000x1125.jpg

Controllers van WAGO:

PLC-BESTURINGEN VOOR ALLE TOEPASSINGEN

Controller PFC200

Plan, beheer en visualiseer uw projecten nog gemakkelijker en comfortabeler met de controller PFC200 dankzij e!COCKPIT (CODESYS V3) en Linux®.

controller_neu_pfc200_p_ur_0750_8206_000_xx_2000x1500.jpg

Aanbevelingen om verder te lezen

OVERIGE TOEPASSINGEN VOOR DE GEBOUWAUTOMATISERING EN -INSTALLATIE

Eenvoudig automatiseren met flexROOM®

flexROOM®, het flexibele concept voor de gebouwautomatisering, zorgt voor de regeling van verlichting, zonwering en temperatuur zonder programmering.

controller_flexROOM_Knoten_2000x2000px.jpg

Lichtmanagement

Het WAGO Lighting Management is een intelligente oplossing voor de verlichtingsregeling in grote ruimten zoals productiehallen of magazijnen. De combinatie van voorgedefinieerde hardware en eenvoudig te bedienen software vereenvoudigt de planning en de inbedrijfstelling van nieuwe verlichtingssystemen en biedt tal van voordelen voor het gebruik van deze systemen.

building_licht_lichtmanagement_tablet_2000x1125.jpg