Select language

Nieuws
Effectieve upgrade: met plug-in worden WAGO-controllers IoT-ready

Elke WAGO PFC kan omgebouwd worden tot een IoT controller met cloud verbinding via een eenvoudige MQTT software upgrade.

Uw voordelen:

  • Decentrale gegevensregistratie en mobiele visualisering
  • Verbinding met Microsoft Azure, Amazon Web Services of IBM Bluemix via het gestandaardiseerd MQTT-protocol
  • Hoog veiligheidsniveau dankzij TLS-versleuteling
  • Rechtstreekse link tussen veldniveau en cloud
  • Uitbreiding van bestaande PFC’s als IoT-gateway
  • Voor elke PFC beschikbaar

Gegevens verzamelen, digitaliseren en winstgevend met elkaar verbinden: dat zijn de centrale ideeën van Industrie 4.0. Door een eenvoudige upgrade worden de controllers PFC100 en PFC200 van WAGO nu IoT-controllers, die gegevens van het veld naar de cloud sturen. Daar kunnen ze verzameld en voor analyses gebruikt worden. Hierdoor bieden ze een echte meerwaarde voor het bedrijf – ongeacht of het gaat om de efficiëntieverhoging in de productie, het energiebeheer in de gebouwen of de ontwikkeling van aanvullende dienstverlening voor de consument. Ook bestaande installaties worden IoT-ready en dus geschikt voor de toekomst van uw bedrijf. Daardoor legt de PFC-familie de basis voor een duurzame bedrijfsomgeving.

Registreer hier om het softwarepakket te downloaden om met de cloud te communiceren.

Flexibel gebruik in een handomdraai

Met slechts enkele handelingen maakt u van de controllers PFC100 en PFC200 een IoT-device – door een firmware-uitbreiding en de programmering van een IEC-toepassing met de overeenkomstige bibliotheek. Daarmee laat u statusinformatie zoals Run/Stop, verbindingsstatus, apparaatinformatie en in het IEC-programma gedefinieerde variabelen naar de cloud sturen en bijvoorbeeld visualiseren. Of de controller de gegevens naar Microsoft Azure, Amazon Web Services of IBM Bluemix stuurt, is helemaal naar keuze van de klant. Ook verbindingen met oplossingen van derden behoren weldra tot de mogelijkheden dankzij het gestandaardiseerde MQTT protocol. De gegevens worden in JSON-formaat overgedragen, de verbinding is via TLS versleuteld.

Eenvoudig online upgraden

De gebruiker kan de update met behulp van het Web-Based-Management (WBM) comfortabel doorvoeren in de webbrowser. Bovendien zijn ook bibliotheken voor CODESYS 2.3 en e!COCKPIT (CODESYS 3) in de levering inbegrepen. De configuratie van de cloud-verbindingsgegevens gebeurt eveneens met WBM. In het IEC-programma kunnen de variabelen worden gedefinieerd die naar de cloud worden overgebracht, zodat de programmeur altijd alles onder controle heeft.

De MQTT-software-uitbreiding is vanaf mei 2017 als bètaversie voor de PFC-familie op vraag verkrijgbaar.

Productadvies van WAGO:
Wij geven graag een antwoord op uw vragen.

Andere serviceaanbiedingen:

Productoverzicht