Taal selecteren
Op deze pagina:
controller_flexROOM_Knoten_2000x2000px.jpg

Eenvoudig automatiseren met flexROOM®

flexROOM®, het variabele concept voor de gebouwautomatisering, zorgt voor de regeling van verlichting, zonwering en temperatuur zonder programmatie.

Uw voordelen:

  • Eenvoudig configureren in plaats van programmeren
  • Flexibele aanpassing aan individuele gebruiksomstandigheden
  • Beveiligde configuratie via HTTPS en SFTP
  • Moderne webvisualisatie op basis van HTML5
  • Geoptimaliseerd energieverbruik voor verlichting, zonwering, verwarming en koeling in gebouwen
  • Verdeleroplossing: veilig en comfortabel insteekbare WINSTA®-aansluittechniek
  • Voldoet voor de ruimteautomatisering aan alle normen inzake energie-efficiëntie en functionaliteit, zowel bij de opbouw als tijdens het gebruik (DGNB, LEED enz.)

De oplossing voor integrale ruimteautomatisering

Met de gebruikersvriendelijke ruimteautomatiseringsoplossing kunnen kantoren en complete verdiepingen zelfs achteraf te allen tijde opnieuw worden ingedeeld. De flexROOM®-controller met vooraf geproduceerde software-applicatie verhoogt uw energiebesparingspotentieel en biedt terzelfder tijd een maximaal comfort.

Energie-efficiëntie

De planning, de inbedrijfstelling en de werking van een gebouw moeten met een maximaal rendement en een groot aanpassingsvermogen overtuigen. Daarom werd flexROOM® speciaal ontwikkeld voor projecten met een groot aantal identieke ruimten, zoals kantoor- en administratiegebouwen, scholen, ministeries, etc.

Verlichting

flexROOM® zet licht vakkundig in scène, van eenvoudig schakelen en dimmen tot op de behoefte afgestemde en daglichtafhankelijke verlichtingsregelingen.
In ruimten met daglicht hoeft de ruimte- en/of werkverlichting normaal niet altijd maximaal te werken: flexROOM® compenseert het verschil tussen de gewenste helderheid in het lokaal en het daglicht door middel van een constante verlichting met kunstmatig licht. Dankzij een lichtsensor blijft de lichtsterkte constant; wanneer het buiten donker wordt, wordt de lichtsterkte automatisch kunstmatig verhoogd door de verlichtingsregeling en omgekeerd.

Zonwering

In de moderne architectuur wordt bij nieuwbouw steeds vaker gebruik gemaakt van glazen gevels. Deze gevels zorgen niet alleen voor toereikend daglicht en een bevordering van het welzijn, maar reduceren ook storende invloeden zoals reflecties. Tijdens de zomermaanden zorgt de lichtinval echter wel voor hoge temperaturen in de ruimten. De hoge temperaturen en de directe zonnestraling zijn niet alleen een belasting voor u, maar ook voor planten en meubels. Met flexROOM® verlaagt u de energiekosten voor verwarming, koeling en kunstverlichting. Bovendien levert een geautomatiseerd zonweringsysteem met seinzoensgebonden schaduwregeling een belangrijke bijdrage aan de klimaatbescherming en minimaliseert het het verbruik van fossiele brandstoffen.

Verwarmen en koelen

flexROOM® is verantwoordelijk voor alle functies, van het instellen van de gewenste waarde tot het aansturen van de verwarmings- en koelingskleppen. De gebruiker van de ruimte heeft daarbij de mogelijkheid om de vooraf ingestelde gewenste waarde te wijzigen. Bij het verlaten van de ruimte wordt de kamertemperatuur op dezelfde manier verlaagd als bij het openen van een venster. Ruimten die niet gebruikt worden, worden met een minimum aan energie op temperatuur gehouden voor gebruik op een later moment.

Concept

controller_flexROOM_A_2000x2000px.jpg

Perfecte combinatie van hard- en software

Door het gebruik van de controller PFC200 in combinatie met de DALI Multi Master-module biedt flexROOM® een performant en toekomstgericht hardwareplatform in bekende en betrouwbare WAGO-kwaliteit.

controller_HTML_2000x2000px.jpg

Configureren in plaats van programmeren

Voor flexROOM® is een webinterface beschikbaar voor de configuratie. De technici verantwoordelijk voor de ingebruikname en de latere gebruiker kunnen de regelingen voor iedere ruimte onafhankelijk van plaats en verdeler via een webbrowser parametreren.

controller_flexROOM_Zeichnung_2000x2000px.jpg

Extra functies

Aanvullend op de ruimtelijke segmenten kunnen ook speciale bereiken, zoals bv. trappenhuizen, gangen of sanitaire ruimten door middel van flexROOM®-varianten geautomatiseerd worden.

Inspiratie voor u

Ontdek flexROOM® in de video

Beknopt voorgesteld: alle wetenswaardigheden over ruimteautomatisering met flexROOM® en de toepassingsbereiken.

Variabel ruimteconcept voor flexibele werkomgevingen

Philips heeft met zijn centrale in de vestiging van Hamburg niet alleen een ultramoderne werkomgeving met creatieve thematische indeling, maar ook een prestigeobject voor innovatieve verlichtingstechniek gecreëerd. De variabele oplossing voor gebouwautomatisering flexROOM® van WAGO neemt de complete ruimteautomatisering van de campus met zes verdiepingen voor haar rekening.

Producten van WAGO

Software en hardware voor de ruimteautomatisering

Software voor applicatiecontroller flexROOM®

Om de volledige functionaliteit van de applicatiecontroller te kunnen gebruiken, hebt u de flexROOM®-software nodig. De software ontvangt u na de registratie. Wanneer u zich registreert, bezorgen wij u de nieuwste versie van de software per e-mail en kunnen we u helpen met eventuele vragen.