Select language

building_raum_innen_grossraumbuero_leer_1_fotolia_74441791_2000x2000.jpg

Meer rendement dankzij een intelligente ruimteautomatisering en -installatie

De planning, realisatie en exploitatie van een gebouw moeten met een maximaal rendement en een groot aanpassingsvermogen overtuigen.

Goede redenen voor ruimteautomatisering:

 • Verlaging van het verbruik van elektrische en warmte-energie tot 40 % dankzij intelligente ruimteautomatisering
 • Individuele, uiterst efficiënte en op elkaar afgestemde gebouwautomatisering en integraal gebouwmanagement
 • Maximale flexibiliteit: systeemuitbreidingen en -aanpassingen steeds mogelijk met componenten van WAGO

Ruimteautomatisering

Flexibele ruimtefuncties

building_raum_innen_lobby_empfang_istock_000063236457_2000x2000.jpg

Ruimteverlichting

Een verlichtingsregeling die afgestemd is op de behoefte en het gebruik zorgt voor een aanzienlijke verlaging van de energiekosten.

Uw voordelen in een oogopslag:

 • Optimale wisselwerking tussen sensoren en actuatoren dankzij centrale of decentrale besturing
 • Veelzijdige interface-oplossingen voor bussystemen en subsystemen in de gebouwautomatisering.
 • Een verlichtingsregeling die afgestemd is op de behoefte en het gebruik: spaar tot 50% dankzij verlichtingsregeling
building_raum_jalousinen_sonnenschutz_istock_000032172984_2000x2000.jpg

Jaloeziebesturing

Een moderne besturing voor jaloezieën of rolluiken verlaagt niet alleen de energiekosten, maar heeft ook een positief effect op de klimaatbescherming en het eigen welzijn.

Uw voordelen in een oogopslag:

 • Verlaging van de energiekosten dankzij een moderne besturing van jaloezieën die de opwarming of afkoeling van ruimten en reflectie door de zon door glazen gevels verhindert
 • Verlaging van de kosten voor verwarming, koeling en kunstmatige verlichting
 • Oplossingen voor traditionele aandrijving van jaloezieën of SMI-aandrijftechniek
building_raum_fenster_istock_000068908145_2000x2000.jpg

Ruimteklimatisering

Geoptimaliseerd en geautomatiseerd energieverbruik en maximaal comfort voor de gebruiker zijn de centrale kenmerken van een moderne regeling van het ruimteklimaat. Niet alleen een behoefte-, tijd- en bewegingsafhankelijke regeling van temperatuur en luchtvochtigheid kan gerealiseerd worden, maar ook functies zoals vensterbewaking en een automatisch thermosysteem.

Uw voordelen in een oogopslag:

 • Aanzienlijke energiebesparingen tot 30 % dankzij interactieve regeling van het ruimteklimaat
 • Regeling van temperatuur en luchtvochtigheid naar behoefte, tijd en beweging
 • Vensterbewaking en automatisch thermosysteem

Oplossingen en thema's voor vandaag en morgen

Uw lijst is leeg.

Er zijn helaas geen relevante resultaten voor uw criteria. U kunt uw filtercriteria wijzigen of volledig resetten.

3 december 2019
Nieuws

De controller PFC200 van WAGO met nieuwe EtherCAT® Master functie

Door een veelvoud van nieuwe functies heeft WAGO het toepassingsbereik van de tweede generatie PFC-controllers PFC200 aanzienlijk vergroot. De nieuwe apparaten zijn fundamenteel herzien en de functieomvang ervan werd uitgebreid.

9 augustus 2019
Thema's

Applicatieve controllerredundantie (ACR) van WAGO

Schepen zonder bemanning in plaats van zeevaardersromantiek? Initiatieven voor "autonomous ships" forceren deze ontwikkeling. Van de onbemande machineruimte, die nochtans maximaal 24 uur zonder directe ingreep in werking mag zijn, naar een autonoom varend schip, dat tot wel zes weken zonder menselijke ingreep in het systeem in bedrijf dient te zijn, is het echter nog een lange weg. Het redundantieconcept van WAGO voor besturingssystemen maakt deze weg korter en biedt een oplossing om fouten in het automatiseringssysteem te compenseren en een continue werking van het technische systeem te garanderen.

Nieuws

WAGO Lighting Management – Advancing Large-Scale Lighting

Large rooms, such as production facilities and warehouses, place high demands for lighting that is not only efficient and user-friendly but caters to occupants’ well-being. To address this industry-wide need, WAGO Lighting Management combines predefined hardware components with user-friendly software. Taking an innovative approach to usability, the system’s standard Web browser provides the flexibility that allows users to fine-tune lighting to any application. On top of this, several new features give users the ability to plan and implement sophisticated lighting solutions with unprecedented ease.

Thema's

WAGO WINSTA® Pluggable Connection System in the Context of Construction Product Regulation (CPR)

WAGO offers cable assemblies within the WINSTA® Pluggable Connection System that have been tested to EN 50575 and comply with CPR requirements.

22 maart 2019
Nieuws

New Slimline N-Conductor and Power Distribution Disconnect Terminal Blocks

WAGO's TOPJOB® S Installation Rail-Mount Terminal Block family now includes two new 1-conductor variants: A blue N-disconnect terminal block and a gray power distribution disconnect terminal block for 10 mm2 (8 AWG) conductors. These new compact models are designed for infeed/tap-off applications via (10 x 3) mm busbars.

22 maart 2019
Nieuws

WAGO's Professional Tools for Electrical Interconnections

Strip, crimp and measure: For every building installation and control cabinet, professionals need tools they can always trust – even in critical applications. WAGO's new tools bring additional functionality and superior ergonomics to industry-proven cable strippers, crimpers and testers.

WAGO in de praktijk

flexROOM®-oplossingen voor ruimteautomatisering

Gebruikerscomfort en betrouwbaarheid combineren met de eisen voor efficiëntie conform DIN EN 15232: dat lukt u feilloos met WAGO en met een oplossing die verlichting, zonwering en de regeling van individuele ruimten op een slimme manier combineert. Deze interdisciplinaire aanpak maakt dure speciale oplossingen overbodig en vereenvoudigt onderhoud, bediening en hergebruik.

flexroom-effiziente-raumautomation_2000x1125px.jpg

Oplossingen van WAGO voor ruimteautomatisering in kantoor- en administratieve gebouwen.

Ruimten en etages eenvoudig en flexibel automatiseren: met de gebruiksvriendelijke automatiseringsoplossing flexROOM® kunnen kantoren te allen tijde en zonder programmering opnieuw ingedeeld worden.

 • Energie besparen en comfort verhogen
 • Moderne gebruikersinterface voor desktop of mobiel toestel
 • Beveiligde configuratie via HTTPS en SFTP
flexroom-raum-auf-einem-blick_2000x1125px.jpg

Applicatievoorbeeld met flexROOM®

flexROOM®is ideaal voor het automatiseren van commerciële en functionele gebouwen (kantoorgebouwen).

 • Deze oplossing automatiseert de verlichting en de zonwering en stuurt de afzonderlijke regeling (verwarmen/koelen) van maximaal 24 ruimtelijke segmenten per verdeler.
 • Via de webbrowser kunnen de ruimtelijke segmenten worden geparametreerd.
 • Complete indelingen van ruimten (plaatsen en verwijderen van wanden) en de instellingen van de ruimteparameters zoals verlichting- en zonweringsgroepen kunnen worden ingesteld.
winsta-gesamt_2000x2000px.jpg

WINSTA® voor de gebouwinstallatie

Elektrische installatie snel, storing- en onderhoudsvrij: met het WINSTA®-connectorsysteem, dat alle elektrische componenten met elkaar verbindt, bereikt een modern gebouw een hoge mate van flexibiliteit en duurzaamheid, en voldoet het zo aan de huidige normen en standaarden inzake gebouwautomatisering.

Variabel ruimteconcept voor flexibele werkomgevingen

Philips heeft met zijn centrale in de vestiging van Hamburg niet alleen een ultramoderne werkomgeving met creatieve thematische indeling, maar ook een prestigeobject voor innovatieve verlichtingstechniek gecreëerd. De variabele oplossing voor gebouwautomatisering flexROOM® van WAGO neemt de complete ruimteautomatisering van de campus met zes verdiepingen voor haar rekening.

Uw contactpersoon bij WAGO

Andere serviceaanbiedingen:

WAGO voor beroepsgroepen

Gefocust op uw vereisten

Voor installateurs en systeemintegratoren: gebruik onze toegang voor professionele gebruikers voor directe toegang tot de relevante informatie op het gebied van gebouwtechnologie.