text.language

Uw toegang tot WAGO

U bent nog niet geregistreerd?

Meteen registreren!
explosionsschutz_keyvisual_industrie_fabrik_nacht_lichter_gettyimages-146365333_2000x2000.jpg

Explosiebeveiliging

Explosiebeveiliging behoort tot de wettelijk verplichte veiligheidsrelevante takenpakketten van installatiebouwers en installatieontwerpers: niet alleen de veiligheid van mensen speelt daarin mee, ook storingsvrije productieprocessen en milieubescherming zijn belangrijke motivaties.

Explosieve atmosferen doen zich bijna overal voor. Niet alleen de 'usual suspects', zoals de chemische industrie, de mijnbouw en gas- en olieproductie werken met stoffen die samen met zuurstof een explosieve atmosfeer vormen. Ook in vele andere branches ontstaan dagelijks ontvlambare verbindingen, zoals bijvoorbeeld in de textielsector of bij de verwerking van hernieuwbare energie. Wat daar is geïnstalleerd, moet voldoen aan de eisen voor explosiepreventie. Kom te weten waarom u met onze ex-beveiliging uw concurrentie een stap voor blijft en of ze ook voor u belangrijk is.

WAGO in de explosiebeveiliging

Basisprincipes van explosiebeveiliging

Wat gebeurt er tijdens een explosie, welke factoren zijn doorslaggevend en welke beschermende maatregelen bestaan er? Hier komt u alles te weten wat u moet weten over ATEX, ex-zones, soorten bescherming en co.

Waarom explosiebeveiliging van WAGO?

De producten voor ex-beveiliging moeten op het vlak van ontstekingsbeveiliging aan bijzondere voorwaarden voldoen. Daarbij komt nog dat bij het thema ex-beveiliging vaak speciale oplossingen worden gehanteerd. WAGO biedt op dat vlak precies wat ontwerpers en systeemintegratoren willen. De producten van ons flexibele assortiment voor explosiebeveiliging kunnen veilig en voordelig in de juiste verhouding worden gecombineerd – en dat met een homogeen systeem van de niet-ex-omgeving tot in de ex-omgeving van de volledige productie.

Gebruik van explosiebeveiliging in de automatiseringstechniek

Realiseer met het WAGO-I/O-SYSTEM en de WAGO-I/O-modules voor ex-toepassingen efficiëntere en betere machines en installaties voor explosieve omgevingen – en dat veilig, betrouwbaar en economisch, aangezien met onze ex-componenten voor de automatisering de ex- en niet-ex-omgeving met elkaar versmelten. Doe een beroep op ex-beveiliging voor de automatisering wanneer u bij de engineering, de inbedrijfstelling, het onderhoud en het gebruik kosten wilt besparen, een flexibele oplossing voor toekomstige aanpassingen zoekt en explosiebeveiligingscomponenten voor scheepsautomatisering of de on-/offshore-sector nodig hebt.

Voordelen van WAGO-producten voor explosiebeveiliging in de automatiseringstechniek:

 • Eenvoudige installatie
 • Betrouwbare radiotransmissie
 • Veilige transmissie (gecodeerd)
 • AFH (Adaptive Frequency Hopping)
 • Adaptief zendvermogen
 • Gebruik van licentievrije 2,4GHz-frequentieband

titel_0750_XTR_Knoten_017_2000x2000px.jpg
Automatisering

Gereed voor explosieve omgevingen

Automatisering onder de meest ongunstige milieuomstandigheden? WAGO-producten en -oplossingen zijn ervoor gemaakt.

Gebruik van explosiebeveiliging in de verbindingstechniek

Wie zich vandaag de dag wil handhaven tegenover zijn concurrenten in het Ex-domein, moet naast veilige en kwaliteitsvolle producten vooral rendabel produceren. Vooral de schakelkasten van machines en installaties houden een groot besparingspotentieel in. Alle doorvoerklemmen en aardingsklemmen van de TOPJOB®S-rijgklemmen evenals de speciale Ex-hogestroomklemmen zijn geschikt voor de omgeving Ex e I/II. Ze bieden de beste verbinding onder zware omstandigheden in omgevingen met gas, stof of in de mijnbouw. Ook voor het X-COM®S-SYSTEM, de insteekbare rijgklemmen bestaande uit basisklemmen en veerlijsten, zijn er Ex-uitvoeringen. Ze zijn toegelaten voor gebruik in zone 2, ontstekingsbeveiliginggraad „nA“.

Voordelen van WAGO-producten voor explosiebeveiliging in de verbindingstechniek:

 • Rendabele exploitatie van de installatie
 • Korte inbedrijfstellings-/onderhoudstijden dankzij modulaire concepten
 • verlaging van de bedrijfskosten dankzij onderhoudsvrije en trillingsvaste verbindingstechniek
 • aanpassingen snel realiseerbaar dankzij optimale vormfactor en veelzijdigheid
 • Dankzij wereldwijde scheepstoelatingen optimaal geschikt voor on-/offshore-toepassingen
durchgangsklemmen_2000x2000px.jpg
Verbindingstechniek

Inclusief explosiebeveiliging

Goedgekeurd voor explosieve omgevingen: WAGO-producten die betrouwbaar verbinden in de meest extreme omstandigheden

WAGO in de praktijk

Onderwerpen en oplossingen voor vandaag en morgen

Uw lijst is leeg.

Er zijn helaas geen relevante resultaten voor uw criteria. U kunt uw filtercriteria wijzigen of volledig resetten.

Oplossingen voor explosiebeveiliging door WAGO:

Wij geven graag een antwoord op uw vragen.

Market Management Industry Process

Andere serviceaanbiedingen:

Inspiratie voor u

WAGO in andere branches

Automatisering- en contacttechnologie van WAGO is niet alleen vertegenwoordigd in de proces- en productietechniek. Ontdek welke oplossingen WAGO biedt in andere industrieën.