Taal selecteren
buehne_io-system_2000x2000.jpg

I/O-systemen

Voor de beste automatisering in de schakelkast en erbuiten: de flexibele remote-I/O-systemen in IP20 en IP67 voor alle toepassingen en omgevingscondities.

Uw voordelen met de I/O-systemen van WAGO:

 • Veldbusonafhankelijk: ondersteuning van de meest gangbare veldbusprotocollen en Ethernet-standaarden
 • Grote verscheidenheid aan I/O-modules voor vrijwel alle toepassingen
 • Internationale en nationale toelatingen voor wereldwijd gebruik
 • Uitgebreide reeks toebehoren op het vlak van markering en aansluittechniek
 • CAGE CLAMP®-aansluittechniek voor trilvaste, snelle en onderhoudsvrije verbindingen van de IP20-I/O-systemen

Voor de schakelkast – WAGO-I/O-SYSTEM 750/753

Het WAGO-I/O-SYSTEM 750/753 onderscheidt zich door zijn universele inzetbaarheid en zijn uitgebreide assortiment. Met meer dan 500 verschillende modules is de veelzijdigheid en flexibiliteit zo groot dat zelfs in de meest uiteenlopende branches aan alle eisen tegemoet gekomen wordt.

Voordelen:

 • Veldbusonafhankelijk
 • Flexibel inzetbaar
 • Wereldwijd goedgekeurd en erkend
 • Meer dan 500 verschillende modules incl. functionele veiligheid en Ex i
 • Optioneel insteekbaar aansluitniveau bij de serie 753
titel_PROFINET_Knoten_055_2000x2000px.jpg

Voor extreme omgevingsomstandigheden – WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR

Bij de extreem robuuste uitvoering van het WAGO I/O-SYSTEM 750 XTR liggen de voordelen voor de hand: optimale beschikbaarheid van de installatie, geringe benodigde ruimte en lage energie- en onderhoudskosten door het wegvallen van een extra airconditioning. Het systeem is dus bij uitstek geschikt voor veeleisende en complexe toepassingen waarbij de volgende factoren van cruciaal belang zijn:

Voordelen:

 • Extreme omgevingstemperaturen
 • Storingsbestendigheid en spanningsvastheid
 • Trillings- en schokbestendigheid
 • Explosiebeveiliging
titel_0750_XTR_Knoten_017_2000x2000px.jpg

Toepassingsgebieden

Industrie- en machinebouw

Het omvangrijke assortiment aan I/O-modules voor verschillende potentiaal- en signaalvormen en speciale functies maakt een directe en zodoende kostenbesparende aaansluiting van sensoren en actuatoren mogelijk - ook in veiligheidsrelevante toepassingen.

factory_halle_innen_raumtiefe_maschinen_2000x2000.jpg

Gebouwautomatisering

Het ruime prodructportfolio maakt flexibele en multidisciplinaire oplossingen mogelijk met conventionele I/O's, gestandaardiseerde branchespecifieke veldbusprotocollen en subsystemen voor de typische toepassingen op het vlak van verlichting, zonwering, verwarming, ventilatie, airco (HVAC) en nog veel meer.

building_raum_gebaeude_glas_fassade_himmel_blau_1_2000x2000.jpg

Scheeps- en on/offshore-automatisering

Het gebruik in deze toepassingsdomeinen veronderstelt beoordelingen en kwalificaties door onafhankelijke classificatiebureaus als ABS, GL, LR etc. Bijna de helft van de meer dan 20 tests zijn EMC-gerelateerd. De daarbij behaalde resultaten maken zowel het gebruik mogelijk in het EMC-gevoelige domein van de brug (kompascontrole) alsook op de hevig trillende scheepsdieselmotoren en zijn zo ook beschikbaar voor andere branches.

marine_containerschiffe_hafen_sonnenuntergang_1_2000x2000.jpg

Procesautomatisering

De veiligheid van mensen, een schoon milieu en een veilige en storingsvrije werking van de installatie zijn in deze branches van cruciaal belang. Vaak is de mogelijke toepassing in potentieel explosieve bereiken van de chemische industrie, energie-, gas- en olieproductie een vereiste. Het I/O-systeem kan worden gebruikt in zone 2, om zone 1- en zone 0-veldsignalen via intrinsiek veilige I/O-modules te verwerken.

process_chemiekraftwerk_licht_daemmerung_2000x2000.jpg

Energienetwerken (telecontrole)

Het voornaamste doel bij het opwekken en verdelen van energie is de betrouwbare en veilige levering van stroom. Met een uitgebreid I/O-productportfolio biedt WAGO zijn klanten een breed scala aan toepassingsmogelijkheden: van de automatisering van stroomopwekkingssystemen en energiedistributie tot veilige remote oplossingen, evenals energiemonitoring en -regeling met I/O-componenten voor stroom- en energiemeting.

branche-io-systeme-fernwirktechnik_2000x2000px.jpg

Spoor

Of het nu gaat om spoorwegvoertuigen, seintechniek of stations - overal waar in het spoorwegbedrijf gewerkt wordt met stroom en signalen worden overgedragen en omgezet, is WAGO de geknipte partner. Ons WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR vormt de ideale aanvulling op de veiligheidsgeoriënteerde besturing van onze klanten, om bijvoorbeeld een preventief onderhoud te realiseren. Dankzij de naleving van de normen DIN EN 50121-4, EN 50121-5 en DIN EN 50155 is er geen beperking qua toepassingsdomeinen. Zowel voor spoorwegtoepassingen als voor seinhuizen voldoen onze producten aan de geldende voorschriften.

railway_bahnhof_zug_bahnsteig_fotolia_65801186_2000x2000.jpg

Alle producten

Onze producten uit het assortiment van I/O-systemen

alle-produkte_io-system_2000x1125_o.jpg
PLC

Controllers voor een economische besturing

Grote en kleine besturingstaken moeten kosteneffectief zijn. WAGO heeft de juiste PLC in zijn assortiment voor elke taak en vereiste

buehne_controller_2000x1500.jpg
Touchpanels

Touchpanels voor alle situaties

Design en technologie voor de veilige en comfortabele bediening van machines en systemen: de HMI Panels van WAGO zijn geschikt voor HTML5 en kunnen in CODESYS geprogrammeerd worden.

buehne_panels-und-dispalys_2000x1500.jpg