Taal selecteren
titel_0750_XTR_Knoten_017_2000x2000px.jpg

WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR

Automatiseren in omgevingen waar ieder ander systeem zijn grenzen bereikt – en dat betrouwbaar en voordelig tot in potentieel explosieve omgevingen van de zone 0/20!

Uw voordelen:

  • eXTReem temperatuurbestendig: -40 … +70 °C
  • eXTReem spanningsvast: tot 5 kV impulsspanning volgens DIN EN 60870-2-1 en ongevoelig voor storingen
  • eXTReem trilvast: tot 5g acceleratie conform DIN EN 60068-2-6
  • eXTReem schokbestendig: tot 15g (150 m/s2) of bestand tegen herhaalde schokbelasting tot 25g (250 m/s2) conform IEC 60068-2-27
  • eXTReem intrinsiek veilig: registratie en output van signalen in de
    zones 0 en 1

Productlijst weergeven

WAGO in de praktijk

Het systeem voor eXTReme omgevingsomstandigheden

XTR – deze afkorting in de systeemnaam staat voor extreme bescherming tegen klimatologische invloeden, trillingen, schokken en overspanningen. Deze factoren spelen met name een rol op locaties waar de techniek aan extreme weersomstandigheden wordt blootgesteld. Voor de in dergelijke omgevingen ingezette automatiseringssystemen zijn vaak extra ruimteverslindende en vooral dure beschermingsmaatregelen in of op de schakelkast noodzakelijk om de klimatologische en mechanische invloeden het hoofd te bieden. Het WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR vereist geen aanvullende maatregelen en wordt gekenmerkt door nog andere interessante kenmerken, zoals een ruimer temperatuurbereik van -40 °C tot +70 °C.

Zeer groot omgevingstemperatuurbereik

Met een toegestane omgevingstemperatuur van -40 °C tot +70 °C, zonder enige vereisten voor klimaatregeling, is een wereldwijde inzet van het remote-I/O-systeem mogelijk ook wanneer er slechts weinig ruimte beschikbaar is en tegen de laagst mogelijke exploitatiekosten. Dat is betrouwbaarheid waar je enthousiast van wordt!

Hoge mechanische belastbaarheid

Automatiseringssystemen moeten vooral bijzonder trillingsbestendig zijn wanneer ze worden gebruikt in de onmiddellijke nabijheid van hevig trillende of schokkende installatieonderdelen. Krachtige motoren en vermogensschakelaars zijn slechts twee van de vele voorbeelden. Het WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR verlegt ook hier de normen: met een trillingsbestendigheid tot 5g acceleratie conform DIN EN 60068-2-6 en een schokbestendigheid tot 15g (150 m/s²) of een continue schokbestendigheid van 25g (250 m/s²) conform IEC 60068-2-27 kan het systeem heel wat incasseren. Zelfs onder extreem zware omstandigheden, zoals in een tunnelboormachine, is een blijvend storingsvrije werking gegarandeerd.

Extra bescherming tegen storende impulsen

Het remote-I/O-systeem overtuigt met een hogere spanningsvastheid tot 5 kV impulsspanning, een geringere emissie van elektromagnetische storingen en een verhoogde gevoeligheid voor elektromagnetische interferentie. Dat staat garant voor een probleemloze werking. Met de serie 750 XTR kunt u in uw applicatie doelgericht communiceren met andere systeemcomponenten zonder dat de communicatie wordt verstoord door andere componenten of deze zelf negatief worden beïnvloed. Op die manier slaagt iedere communicatie, gegarandeerd!

Maximale onafhankelijkheid van de veldbus

De veldbuscouplers verbinden het WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR met het hogere besturingssysteem. De couplers ondersteunen de gangbare veldbusprotocollen zoals PROFIBUS-, CANopen- en ETHERNET-standaarden. Met optimaal op elkaar afgestemde componenten kan het I/O-systeem in de schaalbare besturingsconcepten van de controllers 750 XTR en PFC200 XTR geïntegreerd worden. Voor de configuratie, programmering, diagnose en visualisatie zijn beide engineeringomgevingen e!COCKPIT (gebaseerd op CODESYS V3) en WAGO-I/O-PRO (gebaseerd op CODESYS V2) beschikbaar.

Hoge flexibiliteit

Nog een highlight is de ruime keuze aan modules voor gebruik in extreme omgevingsomstandigheden dankzij hun compacte afmetingen: met tot wel 16 kanalen over een breedte van slechts 12 mm zorgen de componenten voor meer ruimte in de schakelkast, zonder beperkingen op het vlak van het aantal applicaties. 750 XTR is de perfecte oplossing voor onder meer toepassingen in de sector van hernieuwbare energie (windenergie, fotovoltaïsche en biogasinstallaties), voor lokale netwerkstations en energiedistributie (voedingsmanagement en monitoring van energienetwerken) of scheepsbouw, on/offshore-industrie en spoorwegtoepassingen.

Registratie van intrinsiek veilige signalen

Het WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR kan zowel buiten potentieel explosieve omgevingen, dankzij de ATEX-/IECEx-goedkeuring, als binnen de zone 2/22 in een overeenkomstig toegelaten behuizing worden gebruikt. Behalve de standaardsignalen van de sensoren en actuatoren van zone 2/22, kunnen intrinsiek veilige sensoren en actuatoren van zone 0/20 en 1/21 via de I/O-module in de blauwe behuizing worden aangesloten. Door deze combinatie van intrinsiek veilige eisen en extreme omgevingsomstandigheden zorgt het WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR voor bijzondere voordelen, bijv. voor installaties in de olie- en gassector van upstream- (productie, zuivering) tot downstream-toepassingen (transport, raffinage), en voor installaties die in de buitenlucht aan sterke klimatologische schommelingen worden blootgesteld.

Kom meer te weten

Maak kennis met XTR in deze boeiende video

Beknopt voorgesteld: alle wetenswaardigheden over WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR en zijn toepassingsdomeinen.

Uw contactpersoon bij WAGO

Andere serviceaanbiedingen: