Taal selecteren
MM-16046 3D product pictures IO system Field EthernetIP and EtherCAT variants_2000x2000 (2).jpg

WAGO I/O System Field

Decentraliseren met Extended Connectivity. Het I/O SYSTEM Field voor de automatisering in IP67 zonder schakelkast overtuigt met veelzijdige functies.

Uw voordelen:

 • Geïntegreerd Load Management
 • Uitgebreide netwerkconnectiviteit
 • Optimale combinatie van design en functionaliteit
 • "All-in-one"-oplossing dankzij IO-Link

Toekomstbestendige automatisering

Uitermate performant, gereed voor "Time-Sensitive Networking" (TSN) en zeer betrouwbaar, zelfs onder extreme omgevingsomstandigheden: het WAGO I/O System Field voor de automatisering in IP67 zonder schakelkast overtuigt met veelzijdige functies.

Veelzijdige toepassingsmogelijkheden

Aan de verpakkingsmachine of aan de robotarm - de I/O System Field-modules monteert u gewoon daar waar u deze nodig heeft – direct ter plaatse, aan de machine of in de buurt van sensoren en actuatoren.

De onovertroffen voordelen van het WAGO I/O System Field

Uitgebreide netwerkconnectiviteit

Moderne, decentraal opgebouwde productiesystemen vragen om automatiseringsoplossingen die een hoge connectiviteit garanderen en buiten de schakelkast maximale prestaties leveren. Het nieuwe WAGO I/O System Field in beschermingsklasse IP67 is een toekomstbestendige oplossing: het systeem integreert snelle, Ethernet-gebaseerde veldbussen zoals PROFINET, technologieën zoals OPC UA, Bluetooth, webservers en in de toekomst ook MQTT als protocol voor de verbinding met de cloud. Het hart wordt gevormd door een performante processorkern, die de geïntegreerde security-functies combineert met een veilige veld- en cloudverbinding. Het is de basis voor alle Ethernet-, veldbus- en industriële IoT-standaarden (incl. TSN), en biedt zodoende een hoge mate van flexibiliteit voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Uw voordelen:

 • Platformonafhankelijke uitwisseling van gegevens dankzij OPC UA
 • Beschikbaarstelling van informatie van de installaties met behulp van MQTT
 • Snelle en decentrale toegang tot informatie van de modules dankzij Bluetooth
 • Toegang tot informatie van de installaties via de geïntegreerde webserver
 • #made for TSN

» HET SYSTEEM INTEGREERT SNELLE, ETHERNET-GEBASEERDE VELDBUSSEN ZOALS PROFINET, TECHNOLOGIEËN ZOALS OPC UA OF WEBSERVERS EN IN DE TOEKOMST OOK COMMUNICATIEPROTOCOLLEN ZOALS MQTT, BIJVOORBEELD VOOR DE VERBINDING MET DE CLOUD" «

Ludwig Adelmann, productmanager bij WAGO Kontakttechnik GmbH & Co. KG

Optimale combinatie van design en functionaliteit

Het IP67 I/O System Field is compleet afgestemd op de robuuste automatisering zonder schakelkast. De modules monteert u gewoon daar waar u deze nodig heeft – bijvoorbeeld direct aan de machine of in de buurt van de sensoren en actuatoren. Daardoor hebt u niet alleen minder kabels nodig maar worden ook uw inspanningen voor inbedrijfstelling, onderhoud en diagnose tot een minimum beperkt. Het systeem weet dankzij de hoogwaardige ingegoten behuizing op indrukwekkende wijze bescherming te bieden onder extreem barre omgevingsomstandigheden. De robuuste kunststof behuizing met een laag gewicht is geschikt voor mobiele toepassingen. De modules werken betrouwbaar bij temperaturen van -25 °C tot +70 °C. Varianten met smalle behuizingen en zijdelingse bevestigingsmogelijkheden bieden een hoge mate van flexibiliteit om signalen ook bij weinig beschikbare ruimte te registreren en de modules inclusief aansluitkabels goed beschermd te monteren. De sensoren en actuatoren worden met behulp van standaardkabels M8 en M12 aangesloten. De voeding met een voor hoge stromen geschikte M12 connector met L codering biedt maximaal 16A en zodoende meer vermogen op een kleinere ruimte. De klant kan de modules met WMB Inline of met de markeringsstroken van het WAGO-standaardprogramma eenvoudig markeren.

Uw voordelen:

 • Volledig ingegoten metalen behuizing in IP67 voor barre omstandigheden
 • Kunststof behuizing in IP67 met een laag gewicht voor mobiele toepassingen
 • Gedetailleerde markering, comfortabele markeringsmogelijkheden en goed zichtbare LED's

Geïntegreerd Load Management

Het innovatieve Load Management zorgt ervoor dat het vermogen van de installatie optimaal benut wordt door de belasting te beheren. Stroom- en spanningswaarden kunnen per kanaal geregistreerd en geanalyseerd worden. De grenswaarden voor overbelasting kunnen per kanaal ingesteld worden. Hierdoor kunnen fouten in geval van storingen sneller en gedifferentieerd herkend en voorspeld worden – een essentiële voorwaarde met betrekking tot het toekomstgerichte predictief onderhoud.

Uw voordelen:

 • Performante voeding met maximaal 2 x 16A en tot wel 4A per IO-Link port
 • Instelbare begrenzing van uitgangsstromen
 • Bewaking van de stroombehoefte
 • Definitie van voor- en hoofdalarmen
 • Bewaking van spanning en stroom (per kanaal en per module)
 • Kanaalgebonden temperatuurbewaking

» Hierdoor worden de projectering en de bekabeling aanzienlijk vereenvoudigd. Bovendien ontstaan volledig nieuwe mogelijkheden voor de diagnose, de parametrering en de identificatie van apparaten. «

Helmut Börjes, productmanager bij WAGO Kontakttechnik GmbH & Co. KG

"All-in-one"-oplossing dankzij IO-Link

In combinatie met IO-Link weet het IO System Field te overtuigen als flexibele "IO-Distributor" bij de registratie en verdeling van gegevens. De communicatiestandaard maakt een perfecte datastroom van besturings- tot sensor- en actuatorniveau mogelijk. Hierdoor worden de projectering en de bekabeling aanzienlijk vereenvoudigd. Bovendien ontstaan volledig nieuwe mogelijkheden voor de diagnose, de parametrering en de identificatie van apparaten.

Uw voordelen:

 • Consistente cloud- en veldbuscommunicatie met IO-Link
 • Eenvoudige bedrading bij de projectering en de vervanging van apparaten
 • Maximaal 8 IO-Link hubs per module - Maximaal 4A per poort - Maximaal 128 digitale IO's op één master
 • Korte kabeltrajecten door stertopologie
 • Besparing op IP-adressen

Uw contactpersoon bij WAGO

Andere serviceaanbiedingen:

Dit zou u ook kunnen interesseren

Aansluitende thema's en producten

Open automatisering met WAGO

Wij bieden u de vrijheid voor individuele en aanpasbare oplossingen in plaats van weinig flexibele, geprefabriceerde producten. Wij ondersteunen u graag op weg naar uw digitale toekomst! #openandeasy

Loesungen_Offene_Automatisierung_2000x1125.jpg

WAGO Cloud

Verbindt de analoge met de digitale wereld. Schaalbaar, veilig, universeel. Met de WAGO Cloud beschikt u over een oplossing die u kunt gebruiken als IoT-platform en centrale gegevensvisualisatie, ongeacht de locatie.

cloud-2000x1125px.jpg

I/O-systemen die overal inzetbaar zijn

Zowel in als buiten de schakelkast: met de I/O-systemen van WAGO is de automatisering mogelijk precies waar u het nodig hebt - zelfs onder extreme omstandigheden.

buehne_io-system_2000x2000.jpg