Taal selecteren
MM-16046 3D product pictures IO system Field EthernetIP and EtherCAT variants_2000x2000 (2).jpg

WAGO I/O System Field

Decentraliseren met Extended Connectivity – het I/O SYSTEM Field voor de automatisering in IP67 zonder schakelkast overtuigt met veelzijdige functies.

Uw voordelen:

 • Geïntegreerd load management
 • Uitgebreide netwerkconnectiviteit
 • Optimale combinatie van design en functionaliteit
 • "All-in-one"-oplossing dankzij IO-Link

Nieuwe producten

Omvangrijk en snel configureren

Een nieuwe tool voor IO-Link-apparaten biedt tal van instelmogelijkheden en een comfortabele toegang tot gegevens.

De populariteit van IO-Link als interface voor de digitale aansluiting van sensoren en actuatoren neemt gestaag toe. Een van de redenen: de verplichte apparaatbeschrijving IODD (IO Device Description) vereenvoudigt de communicatie met de verschillende IO-Link-apparaten, ongeacht de fabrikant. Met de IO-Link configurator biedt WAGO een geïntegreerde engineering software die IO-Link masters configureren en IO-Link devices onafhankelijk van de fabrikant rechtstreeks bedienen kan.

De nieuwe configurator ondersteunt IO-Link V1.0 (IODD V1.0.1) en IO-Link V1.1 (IODD V1.1). Met deze tool kunnen alle IP67-modules van het WAGO I/O SYSTEM Field, alle IO-Link masters en IO-Link devices van WAGO alsook alle IO-Link devices van andere fabrikanten geconfigureerd worden. Ontbrekende IODD's kunnen eenvoudig via de IODD Finder gezocht en geïntegreerd worden. De tool kan als zelfstandig programma gebruikt of via TCI (Tool Calling Interface) in de PLC-programmeersoftware geïntegreerd worden.

Uw voordelen:

 • Configurator voor IO-Link masters van WAGO en andere IO-Link devices
 • Automatische download van ontbrekende IODD's via de IODD Finder
 • Integreerbaar in engineering systemen met TCI-interface

Artikelnummer licentie (WAGO DRM): 2759-0106/1121-1000

Registreer u nu en test de engineering-software 30 dagen gratis.

WAGO app I/O Field

De app voor het I/O System Field is een app voor onderhoud, diagnose, bediening en bewaking. Met de app kunt u zowel voor de veldbusmodules als voor de IO-Link-hubs productinformatie weergeven, instellingen doorvoeren en parameters aanpassen. De communicatie gebeurt via de Bluetooth®-interface, na het inscannen van een DataMatrix-code voor het selecteren van producten. De huidige meetwaarden van een poort kunnen worden weergegeven (temperatuur, spanning, stroom, condities) en geconfigureerd (bijv. modus, filter).

 • Identificatie via DataMatrix-codes
 • Communicatie via Bluetooth®
 • Downloaden van de IODD's (IODD-finder)
 • Toegang tot alle proces- en parameterdata
 • Uitgangen forceren (DO)
 • Beheer van gegevensbladen, handboeken etc.
 • Beheer van gebruikers en rechten

WAGO I/O SYSTEM FIELD IN EEN OOGOPSLAG

Toekomstbestendige automatisering

Uitermate performant, gereed voor "Time-Sensitive Networking" (TSN) en zeer betrouwbaar, zelfs onder extreme omgevingsomstandigheden: het WAGO I/O System Field voor de automatisering in IP67 zonder schakelkast overtuigt met veelzijdige functies.

Veelzijdige toepassingsmogelijkheden

Aan de verpakkingsmachine of aan de robotarm - de I/O System Field-modules monteert u gewoon daar waar u deze nodig heeft – direct ter plaatse, aan de machine of in de buurt van sensoren en actuatoren.

De onovertroffen voordelen van het WAGO I/O System Field

Uitgebreide netwerkconnectiviteit nu met EtherNet/IPTM en EtherCAT®

Moderne, decentraal opgebouwde productiesystemen vragen om automatiseringsoplossingen die een hoge connectiviteit garanderen en buiten de schakelkast maximale prestaties leveren. Het nieuwe WAGO I/O System Field in beschermingsklasse IP67 is een toekomstbestendige oplossing: het systeem integreert snelle, Ethernet-gebaseerde veldbussen zoals PROFINET, EtherCAT.® en EtherNet/IPTM-modules en ondersteunt technologieën zoals OPC UA, Bluetooth®, webservers en in de toekomst ook MQTT als protocol voor de verbinding met de cloud. Het hart wordt gevormd door een performante processorkern, die de geïntegreerde security-functies combineert met een veilige veld- en cloudverbinding. De module stelt krachtige technologieën met geïntegreerde Security-functie ter beschikking. Het is de basis voor alle ETHERNET-, veldbus- en industriële IoT-standaarden (incl. TSN), en biedt zodoende een hoge mate van flexibiliteit voor de meest uiteenlopende toepassingen.


Uw voordelen:

 • Ondersteuning van de gebruikelijke veldbussen
 • Platformonafhankelijke uitwisseling van gegevens dankzij OPC UA
 • Beschikbaarstelling van informatie van de installaties met behulp van MQTT
 • Snelle en decentrale toegang tot informatie van de modules dankzij Bluetooth®
 • Toegang tot informatie van de installaties via de geïntegreerde webserver
 • #made for TSN

» HET SYSTEEM INTEGREERT SNELLE, ETHERNET-GEBASEERDE VELDBUSSEN ZOALS PROFINET, TECHNOLOGIEËN ZOALS OPC UA OF WEBSERVERS EN IN DE TOEKOMST OOK COMMUNICATIEPROTOCOLLEN ZOALS MQTT, BIJVOORBEELD VOOR DE VERBINDING MET DE CLOUD" «

Ludwig Adelmann, productmanager bij WAGO GmbH & Co. KG

Optimale combinatie van design en functionaliteit

Het I/O System Field in IP67 is compleet afgestemd op de robuuste automatisering zonder schakelkast. De modules monteert u gewoon daar waar u deze nodig heeft – bijvoorbeeld direct aan de machine of in de buurt van de sensoren en actuatoren. Daardoor hebt u niet alleen minder kabels nodig maar worden ook uw inspanningen voor inbedrijfstelling, onderhoud en diagnose tot een minimum beperkt. Het systeem weet dankzij de hoogwaardige ingegoten behuizing op indrukwekkende wijze bescherming te bieden onder extreem barre omgevingsomstandigheden. De robuuste kunststof behuizing met een laag gewicht is geschikt voor mobiele toepassingen. De modules werken betrouwbaar bij temperaturen van -25 °C tot +70 °C. Varianten met smalle behuizingen en zijdelingse bevestigingsmogelijkheden bieden een hoge mate van flexibiliteit om signalen ook bij weinig beschikbare ruimte te registreren en de modules inclusief aansluitkabels goed beschermd te monteren. De sensoren en actuatoren worden met behulp van standaardkabels M8 en M12 aangesloten. De voeding met een voor hoge stromen geschikte M12 connector met L codering biedt maximaal 16A en zodoende meer vermogen op een kleinere ruimte. De klant kan de modules met WMB Inline of met de markeringsstroken van het WAGO-standaardprogramma eenvoudig markeren.

Uw voordelen:

 • Volledig ingegoten metalen behuizing in IP67 voor barre omstandigheden
 • Kunststof behuizing in IP67 met een laag gewicht voor mobiele toepassingen
 • Gedetailleerde markering, comfortabele markeringsmogelijkheden en goed zichtbare LED's

Geïntegreerd load management

Het innovatieve Load Management zorgt ervoor dat het vermogen van de installatie optimaal benut wordt door de belasting te beheren. Stroom- en spanningswaarden kunnen per kanaal geregistreerd en geanalyseerd worden. De grenswaarden voor overbelasting kunnen per kanaal ingesteld worden. Hierdoor kunnen fouten in geval van storingen sneller en gedifferentieerd herkend en voorspeld worden – een essentiële voorwaarde met betrekking tot het toekomstgerichte predictief onderhoud.

Uw voordelen:

 • Performante voeding met maximaal 2 x 16A en tot wel 4A per IO-Link-port
 • Instelbare begrenzing van uitgangsstromen
 • Bewaking van de stroombehoefte
 • Definitie van voor- en hoofdalarmen
 • Bewaking van spanning en stroom (per kanaal en per module)
 • Kanaalgebonden temperatuurbewaking

» Hierdoor worden de projectering en de bekabeling aanzienlijk vereenvoudigd. Bovendien ontstaan volledig nieuwe mogelijkheden voor de diagnose, de parametrering en de identificatie van apparaten. «

Helmut Börjes, productmanager bij WAGO GmbH & Co. KG

"All-in-one"-oplossing dankzij IO-Link

In combinatie met IO-Link weet het I/O System Field te overtuigen als flexibele "I/O Distributor" bij de registratie en verdeling van gegevens.. De communicatiestandaard maakt een perfecte datastroom van besturings- tot sensor- en actuatorniveau mogelijk. Hierdoor worden de projectering en de bekabeling aanzienlijk vereenvoudigd. Bovendien ontstaan volledig nieuwe mogelijkheden voor de diagnose, de parametrering en de identificatie van apparaten.

Uw voordelen:

 • Consistente cloud- en veldbuscommunicatie met IO-Link
 • Eenvoudige bedrading bij de projectering en de vervanging van apparaten
 • Maximaal 8 IO-Link-hubs per module - maximaal 4A per poort - maximaal 128 digitale I/O's op één master
 • Korte kabeltrajecten door stertopologie
 • Besparing op IP-adressen

Mediatheek

Overzicht

Videos: 2 | Duration: 38:60

Overzicht

Videos: 2 | Duration: 38:60

Voorbeelden

Een zaaginstallatie automatiseren
met I/O-SYSTEM in IP67

De firma Burkhardt-Löffler produceert installaties voor het bewerken van steen, en rekent hierbij voor de gehele automatisering op WAGO. Bij een nieuw ontwikkelde zaag zorgt het WAGO I/O System Field nu voor de nodige connectiviteit. Deze oplossing scoort onder andere met de eenvoudige bekabeling, de vrije parametrering van de in- en uitgangen, haar IP67-beschermingsklasse – en met de snelle implementering.

MM-39620_GWA_Reference_Burkhardt_Loeffler_EM211196_2000x1125.jpg

Aansluitende thema's

"Made for TSN"

Industriële communicatie moet snel, realtime en gestandaardiseerd zijn om een toekomstbestendige productie mogelijk te maken. "Time-Sensitive Networking" (TSN) is hiervoor een essentiële factor, aangezien het de prestaties van industriële netwerken aanzienlijk kan verhogen.

MM-4696_LP_full_SPS_TSN_2000x1125_.jpg

IO-Link is de flexibele interface voor het registreren van data op veldniveau. De open communicatiestandaard maakt een naadloze datastroom van het sensor- tot het besturingsniveau mogelijk. Hierdoor worden de projectering en de bekabeling aanzienlijk vereenvoudigd.

Uw contactpersoon bij WAGO

Technischer Support

Mon-Thu 8 am - 5 pm CET
Fri 8 am - 4 pm CET

Andere serviceaanbiedingen:

Dit zou u ook kunnen interesseren

Aansluitende thema's en producten

Open automatisering met WAGO

Wij bieden u de vrijheid voor individuele en aanpasbare oplossingen in plaats van weinig flexibele, geprefabriceerde producten. Wij ondersteunen u graag op weg naar uw digitale toekomst! #openandeasy

Loesungen_Offene_Automatisierung_2000x1125.jpg

WAGO Cloud

Verbindt de analoge met de digitale wereld - schaalbaar, veilig, universeel. Met de WAGO Cloud beschikt u over een oplossing die u kunt gebruiken als IoT-platform en centrale gegevensvisualisatie, ongeacht de locatie.

cloud-2000x1125px.jpg

I/O-systemen die overal inzetbaar zijn

Zowel in als buiten de schakelkast: met de I/O-systemen van WAGO is de automatisering mogelijk precies waar u het nodig hebt - zelfs onder extreme omstandigheden.

Gruppenbild_automation_io-systeme_2020_03_2000x1125_.jpg