Taal selecteren
controller_p_ur_0750_0880_0040_0000_000_xx_2000x2000.jpg

Controller 750 XTR

Eerste keuze voor kleine besturingstaken in barre omgevingsomstandigheden: PLC 750 XTR overtuigt in extreme temperatuurbestendigheid, storingsbestendigheid, spanningsvastheid en trilvastheid.

Automatiseer op plaatsen waar andere systemen geen optie meer zijn: de 750 XTR-controllers overtuigen niet alleen bij extreme temperaturen van -40 °C tot +70 °C. Ook dankzij hun hoge spanningsvastheid vormen de 750 XTR-controllers de efficiënte en veilige oplossing voor veeleisende toepassingen in de scheepbouw en in de on-/offshore-industrie, in installaties voor duurzame energie, lokale onderstations en energiedistributie, in de petrochemie, de water- en afvalwaterindustrie, de bouw van speciale machines en spoorwegtoepassingen.

Uw voordelen met de 750 XTR-controllers:

  • eXTReem temperatuurbestendig: −40 °C … +70 °C
  • eXTRreem spanningsvast: tot 5 kV stootspanning
  • eXTReem trillingsbestendig: tot 5g acceleratie

Productlijst weergeven

WAGO in de praktijk

Het geheim achter het succes van de 750 XTR-controller

Telecontroleprotocollen

Gestandaardiseerde telecontroleprotocollen overeenkomstig IEC 60870-5, IEC 61850 en IEC 61400-25 staan garant voor het gebruik van de PLC in de telecontroletechniek. Bovendien beantwoordt het systeem volledig aan de strengere eisen met betrekking tot de spanningsvastheid volgens EN 60870-2-1. Het resultaat is een op maat gemaakte oplossing voor veeleisende telecontroletoepassingen die aan alle eisen voldoet.

Modulaire uitbreidbaarheid

Met behulp van het WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR kunnen de controllers worden uitgebreid met praktisch alle mogelijke in-/uitgangsinterfaces. Alle voordelen die het standaardsysteem al sinds jaren oplevert, worden ook verschaft door de XTR-variant.

Hoge betrouwbaarheid in extreme klimaten

Barre koude, extreme hitte of hoge luchtvochtigheid, het WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR werkt onder alle omstandigheden volkomen betrouwbaar. Een vriestemperatuur van -40 °C maakt net zo weinig indruk op de XTR-variant van de controller als een extreme hitte van +70 °C, zowel bij de start als tijdens de werking. De maximaal toelaatbare bedrijfshoogte van 5.000 m is nog een extra hoogtepunt. In dit geval mag dat zelfs letterlijk worden genomen. Zelfs in de ijle lucht van een hooggelegen bergstation bewijst het systeem zijn uitstekende prestaties en betrouwbaarheid op indrukwekkende wijze.

Extra bescherming tegen stoorimpulsen

Het WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR overtuigt dankzij een hogere spanningsvastheid tot 5 kV stootspanning, een geringere emissie van elektromagnetische storingen en een verhoogde ongevoeligheid voor elektromagnetische interferentie. Dat staat garant voor een probleemloze werking.

Hoge mechanische belastbaarheid

Automatiseringssystemen moeten vooral bijzonder trillingsbestendig zijn wanneer ze worden gebruikt in de onmiddellijke nabijheid van hevig trillende of schokkende installatieonderdelen. Krachtige motoren en vermogensschakelaars zijn slechts twee van de vele voorbeelden. Ook op dat vlak verlegt WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR de norm: zelfs onder extreem zware omstandigheden, zoals in een tunnelboormachine, is een duurzaam storingsvrije werking gewaarborgd, inclusief veiligheidsreserve!

Toepassingsgebieden

marine_containerschiffe_hafen_sonnenuntergang_1_2000x2000.jpg

Voor de scheepsbouw en on-/offshore industrie

Internationale goedkeuringen, in het bijzonder ook met branchespecifiek karakter, staan onder meer garant voor het gebruik in de scheepsbouw. De daarbij verkregen omgevingscategorieën maken het mogelijk de producten zowel te gebruiken bij de scheepsdieselmotor als in het EMC-gevoelige domein van de brug. Aangezien de eisen op het vlak van storingsbestendigheid, bijvoorbeeld storingsuitzending en mechanische belastbaarheid, in deze branche veel strenger zijn, is het gebruik in andere branches ook geen probleem.

process_chemiekraftwerk_licht_daemmerung_2000x2000.jpg

Procesautomatisering

De veiligheid van mensen, een schone omgeving en een veilige en storingsvrije werking zijn van cruciaal belang in deze branche. Vaak is de mogelijkheid van een gebruik in potentieel explosieve bereiken van de chemische industrie, energie-, gas- en olieproductie een vereiste. Het I/O-systeem kan worden gebruikt in zone 2, om veldsignalen van zone 1 en zone 0 via intrinsiek veilige I/O-modules te verwerken.

branche-io-systeme-fernwirktechnik_2000x2000px.jpg

Energienetwerken (telecontrole)

Het voornaamste doel bij het opwekken en verdelen van energie is de betrouwbare en veilige levering van stroom aan bedrijven en huishoudens. Met een uitgebreid I/O-productportfolio biedt WAGO zijn klanten een breed scala aan toepassingsmogelijkheden: van de automatisering van installaties voor stroomopwekking en energiedistributie tot veilige oplossingen voor telecontrole, evenals energiemonitoring en -regeling met I/O-componenten voor stroom- en energiemeting.

Uw contactpersoon bij WAGO