Taal selecteren
controller_neu_pfc100_b150326_11_plc_pfc100_0750_8101_0025_000_2000x2000.jpg

Controller PFC100

Snelle CPU, geflankeerd door veel gegevensgeheugen, runtimesysteem met e!COCKPIT, Linux® en verschillende interfaces, evenals cyber-security via SSL/TLS-codering, VPN en een firewall: dat is wat de controller PFC100 biedt!

Prestatievariabiliteit in een compacte behuizing! WAGO biedt met de controller PFC100 een uitstekend uitgeruste controller met een overtuigende prijs-/prestatieverhouding: de PLC combineert het beste van de Linux®- en CODESYS-wereld in één apparaat. Deze kleine controller (PLC) is niet alleen flexibel in de procesindustrie, maar voor iedere toepassing op het gebied van mechanische en installatietechniek.

Uw voordelen met de controller PFC100:

  • Voordelige en tijdbesparende projectering met de engineering software e!COCKPIT
  • Cyber-security door SSL/TLS-codering, VPN en een firewall
  • Geïntegreerde webserver
  • microSD-kaart
  • Webvisualisatie in HTML5
  • Linux® realtime besturingssysteem

Productlijst weergeven

WAGO in de praktijk

Het geheim achter het succes van de PFC100 controller

Moderne, economische en efficiënte projectplanning

De controller kan naadloos worden geïntegreerd in de e!COCKPIT-engineering software van WAGO, die hardwareconfiguratie, programmering, simulatie en visualisatie van veeleisende besturingstaken mogelijk maakt. De interactie van de automatiseringssoftware met de controller biedt de optimale basis voor een modern en intuïtief engineering op basis van CODESYS V3. De controller ondersteunt protocollen zoals Modbus TCP client/server of open TCP/UDP-communicatie. De seriële interface ondersteunt onder andere Modbus RTU als client en server.

Uitvoerig uitgerust

De functies van de programmeerbare controllers zijn indrukwekkend: binnenin zorgt een krachtige Cortex-A8-processor voor maar liefst 600 MHz performance in deze besturingsklasse. Afhankelijk van de variant beschikt de controller over twee ETHERNET-interfaces en een RS-232/RS-485-interface of een DIP-switch. De ETHERNET-aansluitingen kunnen worden gebruikt als een switch om een lijntopologie op te bouwen. Een ander voordeel is, dat ze individueel kunnen worden geconfigureerd (DUAL-LAN) om zo nodig twee afzonderlijke netwerken met de controller op te zetten. Grotere beeldbestanden voor een webvisualisatie kunnen eenvoudig worden geëxporteerd naar de SD-kaart

Kostenbesparingen door ruimtebesparing

Vanwege het kleine ontwerp van de PLC en het I/O-systeem kan de automatiseringstechnologie van WAGO extreem ruimtebesparend op de draagrail worden gemonteerd. Dit vermindert de grootte van de schakelkast en leidt tot kostenbesparingen door de toename in het montageoppervlak en de mogelijkheid complexe systemen kleiner te bouwen. De controller heeft een eigen webserver voor visualisaties in HTML5. Bovendien kunnen VPN-verbindingen rechtstreeks vanaf de controller worden gemaakt. Daardoor vallen extra investeringskosten weg.

Investeringsbescherming ook voor toekomstige vereisten

Mede vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid, is de controller de slimme oplossing voor automatisering op de lange termijn. Verdere highlights, zoals eenvoudige bedrading en uitwisselbaarheid van I/O-componenten, zorgen voor korte montagetijden en voorkomen fouten. Het schaalbare I/O-systeem maakt de automatisering van afzonderlijke machines tot complete installaties mogelijk. Een grote selectie van meer dan 500 verschillende I/O-modules biedt het hoogste niveau van flexibiliteit en functionaliteit. Aanpassen aan nieuwe of gewijzigde taken is zo buitengewoon eenvoudig.

Cyber-security door SSL/TLS-codering

Bescherm uw gegevens tegen hackers en andere ongeoorloofde toegang! Sinds industriële apparaten met het internet zijn gekoppeld, zijn besturingssystemen gevoeliger voor cyberaanvallen. De controller biedt omvangrijke beveiligingspakketten, die bestaan uit SSL/TLS, SSH, VPN en een firewall. Met deze perfecte bescherming minimaliseert de controller consequent de impact van een aanval op de machines en systemen.

Embedded Linux

Voor gebruikers die graag de touwtjes in handen hebben en de voorkeur geven aan een slank en veilig besturingssysteem, is een "Embedded Linux“ beschikbaar: dit realtime Linux biedt tal van voordelen, zoals de flexibiliteit om de broncode met behulp van "Open Source“ te allen tijde aan de eigen behoeften en wensen aan te passen. Een ander pluspunt: de functionaliteit van uw besturingstoepassingen kan met de PFC200 worden uitgebreid, bijvoorbeeld door de integratie van Open Source-pakketten of externe CODESYS-bibliotheken.

CODESYS

Alle WAGO-controllers zijn uitgerust met de krachtige industriestandaard CODESYS. Dit maakt softwareontwikkeling mogelijk in de PLC-programmeertalen van IEC 61131-3 (ST, FUP, KOP, AWL, AS) evenals in CFC. Deze beproefde programmeeromgeving maakt de instap voor softwareontwikkelaars uitermate eenvoudig; zonder bij- of omscholing kunnen reeds bestaande programma´s gewoon gebruikt en verder ontwikkeld worden. In deze context kunnen moderne paradigma's, zoals bijvoorbeeld objectgeoriënteerde programmering (OOP) of huidige visualisatietechnologieën worden gebruikt.

Toepassingsgebieden

Procesautomatisering

De veiligheid van mensen, een schoon milieu en een veilige en storingsvrije werking zijn van cruciaal belang in deze branche. Vaak is de mogelijkheid van inzetbaarheid in explosiegevaarlijke omgevingen in de chemische industrie, energie-, gas- en olieproductie een vereiste. Het I/O-systeem kan worden gebruikt in zone 2, om zone 1- en zone 0-veldsignalen via intrinsiek veilige I/O-modules te verwerken.

process_chemiekraftwerk_licht_daemmerung_2000x2000.jpg

Industrie- en machinebouw

Het omvangrijke assortiment aan I/O-modules voor verschillende potentiaal- en signaalvormen en speciale functies maakt een directe en zodoende voordelige bedrading van sensoren en actuatoren mogelijk - ook in veiligheidsrelevante toepassingen.

factory_halle_innen_raumtiefe_maschinen_2000x2000.jpg

Energienetwerken (telecontrole)

Het voornaamste doel bij het opwekken en verdelen van energie is de betrouwbare en veilige levering van stroom aan bedrijven en huishoudens. Met een uitgebreid I/O-productportfolio biedt WAGO zijn klanten een breed scala aan toepassingsmogelijkheden: van de automatisering van stroomopwekkingssystemen en energiedistributie tot veilige oplossingen voor telecontrole, evenals energiemonitoring en -regeling met I/O-componenten voor stroom- en energiemeting.

Alle producten

Ontdek alle producten uit het bereik van de PFC100 controllers

controller_neu_pfc100_b150326_11_plc_pfc100_0750_8101_0025_000_2000x1125.jpg

Dit zou u ook kunnen interesseren

Aansluitende thema's en producten

Software

e!COCKPIT: de automatiseringssoftware

Kortere ontwikkeltijden voor de automatisering: dat maakt WAGO mogelijk met de geïntegreerde ontwikkelomgeving waarin u met drag & drop kan werken.

software_ecockpit_2000x1500px.jpg
Touchpanels

Touchpanels voor alle toepassingen

Design en technologie voor de veilige en comfortabele bediening van machines en systemen: WAGO HMI-panelen ondersteunen HTML5 en laten zich in CODESYS programmeren.

buehne_panels-und-dispalys_2000x1500.jpg
Cloud

Cloud Data Control verbindt de echte en de digitale wereld

Schaalbaar, veilig, universeel – met Cloud Data Control van WAGO beschikt u over een oplossing die u kunt gebruiken als IoT-platform en centrale gegevensvisualisatie, ongeacht de locatie..

cloud-2000x1500px.jpg