Taal selecteren
controller_neu_pfc200_p_ur_0750_8206_000_xx_2000x2000.jpg

Controller PFC200

Projecteer, beheer en visualiseer uw projecten nog gemakkelijker en comfortabeler met de PFC200-controller dankzij e!COCKPIT (CODESYS V3) en Linux®.

Kortere marktintroductietijden voor nieuwe producten en een snellere "Return on Investment" - dat is wat WAGO dankzij geïntegreerde software-engineering biedt. Passend hierbij: de PLC-familie PFC200; de PFC200-controller is dankzij de CODESYS-gebaseerde runtime-omgeving en het realtime Linux®-besturingssysteem de efficiënte controller voor uw automatisering.

Uw voordelen met de PFC200 controller:

  • Programmering conform IEC 61131-3
  • Combineerbaar met hoge programmeertalen
  • PLC- en IT-functies in één apparaat
  • Veelzijdige interfaces, functies en toepassingsbereiken
  • Hoge cyber-security-standaarden (SSL, SSH, OpenVPN en Firewall)
  • Runtime-systeem voor CODESYS V2 en V3
  • Externe toegang via mobiele communicatie

WAGO in de praktijk

Het geheim achter het succes van de PFC200 controller

Snellere en meer kosteneffectieve werking van machines en installaties

Aan boord van de PFC200-controller is behalve het gevestigde CODESYS V2 runtime-systeem aanvullend ook het op CODESYS V3 gebaseerd runtime-systeem e!RUNTIME.. De controller ondersteunt zo optimaal de overgang naar CODESYS V3. Met dit comfortabel en eenvoudige runtimesysteem en de geïntegreerde webvisualisatie lost u zelfs complexe automatiseringstaken snel op. De controller is geschikt voor de klassieke sectoren zoals machinebouw tot bereiken met hoge technische vereisten zoals energievoorziening, scheepsbouw en on- en offshore.

Gemakkelijke instap, gemakkelijke overgang vanuit andere programmeertalen

Door de inzet van de industriestandaard CODESYS verloopt de ingebruikname nog sneller. Naast zes verschillende programmeertalen van IEC 61131 (SFC, LD, FBD, ST, IL) en CFC, kunnen ambitieuze gebruikers hun projecten ook schrijven in C / C ++, PHP of shell-scripts. Bovendien zijn programma's en bibliotheken in willekeurige programmeertalen compatibel met de CODESYS-toepassing.

Embedded Linux

Voor gebruikers die graag de touwtjes in handen hebben en de voorkeur geven aan een slank en veilig besturingssysteem, is een "Embedded Linux“ beschikbaar: dit realtime Linux biedt tal van voordelen, zoals de flexibiliteit om de broncode met behulp van "Open Source“ te allen tijde aan de eigen behoeften en wensen aan te passen. Naast de hoge stabiliteit biedt het robuuste besturingssysteem het voordeel van permanente optimalisatie door de actieve open-source-community. Hierdoor bent u altijd up to date voor toekomstige vereisten, vooral met betrekking tot security.

Veel geheugen, snelle processor en talloze communicatie-interfaces

De uitrusting van de geheugenprogrammeerbare besturing is iets om trots op te zijn: ondanks het compacte ontwerp zijn afhankelijk van de versie met twee RJ-45- en RS-232/RS-485-aansluitingen alle belangrijke interfaces beschikbaar. De ETHERNET-aansluitingen kunnen onafhankelijk van elkaar worden geconfigureerd: hiermee kunnen twee afzonderlijke netwerken worden opgezet met de PLC. Aanvullend laten zich de beide ETHERNET-aansluitingen als ETHERNET-switch exploiteren, om een lijntopologie op te bouwen. Door het slot voor SD-kaarten kunnen bijvoorbeeld voor webvisualisatie grotere beeldbestanden eenvoudig worden geëxporteerd naar de SD-kaart.

Onder de robuuste kunststofbehuizing van de PLC zorgt een 600 MHz geklokte Cortex-A8-processor, geflankeerd door 256 MB RAM, voor een hoge werksnelheid. Het grote en dynamisch gedistribueerde programma- en gegevensgeheugen van 80 MB biedt ook voldoende reserves voor complexe beheertaken.

Veldbussen snel geprojecteerd

Voor een flexibele aansluiting op veldbussen en externe invoer- en uitvoerapparaten zorgen de protocollen CAN, CANopen, PROFIBUS DP, Modbus-TCP/-UDP/-RTU. Deze veldbussystemen kunt u direct en comfortabel configureren in de e!COCKPIT ontwikkelingsomgeving. De Ethernet-interfaces ondersteunen bovendien de protocollen DHCP, DNS, NTP, FTP, SNMP en HTTP. Voor een veilige verbinding zijn SSH, HTTPS en FTPS beschikbaar.

Probleemloze en veilige verbinding via OpenVPN en IPsec

Voor toegang via het mobiele netwerk vertrouwt de controller op versleuteling via "Virtual Private Network" (VPN). Hierbij hebt u de keuze tussen de protocollen OpenVPN en IPsec. Een VPN-tunnel verbindt de controller via GPRS met het netwerk en verzendt alle gegevens gecodeerd via SSL en TLS. Hierdoor zijn alle gegevens perfect beveiligd tegen toegang door derden. Ook de configuratie van de VPN kan door middel van webbased management CoDeSys Automation Alliance worden uitgevoerd.

Toepassingsgebieden

Energienetwerken (telecontrole)

Het voornaamste doel bij het opwekken en verdelen van energie is de betrouwbare en veilige levering van stroom aan bedrijven en huishoudens. Met een uitgebreid I/O-productportfolio biedt WAGO zijn klanten een breed scala aan toepassingsmogelijkheden: van de automatisering van stroomopwekkingssystemen en energiedistributie tot veilige oplossingen voor telecontrole, evenals energiemonitoring en -regeling met I/O-componenten voor stroom- en energiemeting.

branche-io-systeme-fernwirktechnik_2000x2000px.jpg

Industrie- en machinebouw

Het omvangrijke assortiment aan I/O-modules voor verschillende potentiaal- en signaalvormen en speciale functies maakt een directe en zodoende voordelige bedrading van sensoren en actuatoren mogelijk - ook in veiligheidsrelevante toepassingen.

factory_halle_innen_raumtiefe_maschinen_2000x2000.jpg

Procesautomatisering

De veiligheid van mensen, een proper milieu en een veilige en storingsvrije werking van de installatie zijn in deze branches van cruciaal belang. Vaak is de mogelijkheid voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen van de chemische industrie, energie-, gas- en olieproductie een vereiste. Het I/O-systeem kan worden gebruikt in zone 2, om zone 1- en zone 0-veldsignalen via intrinsiek veilige I/O-modules te verwerken.

process_chemiekraftwerk_licht_daemmerung_2000x2000.jpg

Dat zou u ook kunnen interesseren

Aansluitende onderwerpen en producten

Touchpanels

Mooi en intelligent: Web-Panel e!DISPLAY

Prestaties en kwaliteit zichtbaar maken: iedereen die machines en systemen bouwt, weet ook hoe belangrijk het design is. Bij het Web-Panel e!DISPLAY kloppen de innerlijke en uiterlijke waarden.

buehne_panels-und-dispalys_2000x1500.jpg
I/O-systemen

I/O-systemen die overal inzetbaar zijn

Zowel in als buiten de schakelkast: met de I/O-systemen van WAGO is de automatisering mogelijk precies waar u het nodig hebt - zelfs onder extreme omstandigheden.

buehne_io-system_2000x1500.jpg
Cloud

Cloud Data Control verbindt de echte en de digitale wereld

Schaalbaar, veilig, universeel – met Cloud Data Control van WAGO beschikt u over een oplossing die u kunt gebruiken als IoT-platform en centrale gegevensvisualisatie, ongeacht de locatie.

Loesungen_Cloud_2000x1500.jpg