Taal selecteren
controller_neu_pfc200-xtr_p_ur_0750_8206_0040_0000_000_xx_2000x2000.jpg

Betrouwbaar in extreme omgevingen: controller PFC200 XTR

De controller PFC200 XTR voor extreme omgevingsomstandigheden en Ex-omgevingen: configureren, regelen en visualiseren waar andere controllers het onderspit delven!

Met de PFC200 XTR biedt WAGO een controller aan die met het oog op robuustheid onder extreme omgevingsomstandigheden de grenzen verlegt: zonder extra veiligheidsuitrusting biedt de controller extreme temperatuurschommelingen tussen -40 en +70 °C het hoofd en is bovendien extreem spanningsvast (tot 5 kV), ongevoelig voor storingen en trillingsbestendig tot 5 g. Dankzij de op CODESYS 3 gebaseerde runtime-omgeving e!RUNTIME en het realtime Linux®-besturingssysteem is de PLC een uitermate efficiënte besturing voor uw automatisering – ook op locaties waar een automatiseringssysteem meer dan normaal moet presteren.

Uw voordelen:

  • Realtime-besturingssysteem Linux®
  • Runtimesysteem CODESYS V2 en e!COCKPIT (CODESYS V3)
  • Telecontrole protocollen
  • Omvangrijk XTR-productassortiment voor extreme omgevingsomstandigheden

Productlijst weergeven

WAGO in de praktijk

Het geheim van het succes van de PFC200 XTR

Extreem robuust

Een vriestemperatuur van -40 °C maakt net zo weinig indruk op de PFC200 XTR als een extreme hitte van +70 °C. De maximaal toelaatbare bedrijfshoogte van 5.000 m is nog een extra hoogtepunt. Zelfs in de ijle lucht van een hooggelegen bergstation bewijst het systeem dat het performant en betrouwbaar functioneert. De PFC200 XTR overtuigt met een hogere spanningsvastheid tot 5 kV stootspanning, een geringere EMC-storingsemissie en een verhoogde ongevoeligheid voor storende EMC stralingen. Daardoor is een probleemloze werking zo goed als overal gewaarborgd.

Embedded Linux

Voor gebruikers die graag de touwtjes in handen hebben en de voorkeur geven aan een slank en veilig besturingssysteem, is "Embedded Linux“ beschikbaar: dit realtime Linux besturingssysteem biedt tal van voordelen, zoals de flexibiliteit om de "Open Source“ broncode te allen tijde aan de eigen behoeften en wensen aan te passen. Een ander pluspunt: de functionaliteit van uw besturingstoepassingen kan met de PFC200 worden uitgebreid, bijvoorbeeld door de integratie van Open Source-pakketten of externe CODESYS-bibliotheken.

CODESYS V2 en V3

Dankzij de op CODESYS 3 gebaseerde runtime-omgeving e!RUNTIME en het realtime Linux®-besturingssysteem is de controller een uitermate efficiënte besturing voor uw automatisering – ook op locaties waar een automatiseringssysteem meer dan normaal moet presteren. De besturing overtuigt met twee runtimesystemen: hierdoor kunnen uw projecten zowel met de engineering software e!COCKPIT (gebaseerd op CODESYS 3) als met WAGO-I/O-PRO (gebaseerd op CODESYS 2) worden geconfigureerd.

Telecontrole protocollen

Varianten van de PFC200 XTR kunnen bovendien als telecontrole controller worden gebruikt. Deze controllers ondersteunen niet alleen de telecontrole protocollen IEC 60870-5-101, -103 en -104, IEC 61850 en IEC 61400-25, maar ook de communicatiestandaard DNP3. De interfaces weten eveneens te overtuigen: de controller is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen met een verschillend aantal communicatie-interfaces: met twee Ethernet-aansluitingen en RS-232/RS-485 of met twee Ethernet-aansluitingen, RS-232/RS-485, CAN, CANopen en PROFIBUS-DP Slave.

Configureren, besturen en visualiseren in extreme omgevingen

Dankzij de op CODESYS 3 gebaseerde runtime-omgeving e!RUNTIME en het realtime Linux®-besturingssysteem is de controller een uitermate efficiënte besturing voor uw automatisering – ook op locaties waar een automatiseringssysteem meer dan normaal moet presteren. PFC200 beschikt bovendien over twee runtimesystemen: hierdoor kunnen uw projecten zowel met de engineering software e!COCKPIT (baserend op CODESYS 3) als met WAGO-I/O-PRO (gebaseerd op CODESYS 2) worden geconfigureerd.

Toepassingsgebieden

Scheeps- en on/offshore-automatisering

Het gebruik in deze toepassingsbereiken is alleen mogelijk met de beoordeling en kwalificatie door onafhankelijke classificatiebureaus zoals ABS, GL, LR enz. Bijna de helft van de meer dan 20 tests hebben daarbij te maken met EMC. De daarbij behaalde resultaten maken zowel het gebruik mogelijk in het EMC-gevoelige domein van de brug (kompascontrole) alsook op de hevig trillende scheepsdieselmotoren en zijn zo ook beschikbaar voor andere branches.

marine_containerschiffe_hafen_sonnenuntergang_1_2000x2000.jpg

Procesautomatisering

De veiligheid van mensen, een schoon milieu en een veilige en storingsvrije werking van de installatie zijn in deze branches van cruciaal belang. Vaak is de mogelijke toepassing in potentieel explosieve bereiken van de chemische industrie, energie-, gas- en olieproductie een vereiste. Het I/O-systeem kan worden gebruikt in zone 2 om veldsignalen van zone 1 en zone 0 via intrinsiek veilige I/O-modules te verwerken.

process_chemiekraftwerk_licht_daemmerung_2000x2000.jpg

Energienetwerken (telecontrole)

Het voornaamste doel bij het opwekken en verdelen van energie is de betrouwbare en veilige levering van stroom. Met een uitgebreid I/O-productportfolio biedt WAGO zijn klanten een breed scala aan toepassingsmogelijkheden: van de automatisering van stroomopwekkingssystemen en energiedistributie tot veilige telecontrole oplossingen, evenals energiemonitoring en -regeling met I/O-componenten voor stroom- en energiemeting.

branche-io-systeme-fernwirktechnik_2000x2000px.jpg

Alle producten

Ontdek de grote productverscheidenheid van de PFC200 XTR van WAGO

controller_neu_pfc200-xtr_p_ur_0750_8206_0040_0000_000_xx_2000x1125.jpg

Dat zou u ook kunnen interesseren

Aansluitende thema's en producten

WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR

I/O-systemen die overal kunnen worden gebruikt

Zowel in als buiten de schakelkast: met de I/O-systemen van WAGO is de automatisering mogelijk precies waar u het nodig hebt - zelfs onder extreme omstandigheden.

titel_0750_XTR_Knoten_017_2000x1500px.jpg
Touchpanels

Touchpanels voor alle situaties

Design en technologie voor de veilige en comfortabele bediening van machines en systemen: de HMI Panels van WAGO zijn geschikt voor HTML5 en kunnen in CODESYS geprogrammeerd worden.

buehne_panels-und-dispalys_2000x1500.jpg
Cloud

Cloud Data Control verbindt de echte en de digitale wereld

Schaalbaar, veilig, universeel – met Cloud Data Control van WAGO beschikt u over een oplossing die u kunt gebruiken als IoT-platform en centrale gegevensvisualisatie, ongeacht de locatie..

cloud-2000x1500px.jpg