Taal selecteren
automatisierungstechnik_security-hinweise_schloss-grafik_2000x2000.jpg

Cyber-Security – PSIRT bij WAGO

Als het om software en cyber security gaat, biedt het "Product Security Incident Response Team" (PSIRT) van WAGO proactief ondersteuning om uw processen in de industriële automatisering optimaal te beschermen. Telkens wanneer er nieuwe bedreigingen opduiken, bezorgen wij u zo snel mogelijk informatie over wat u moet doen, alsook patches en updates, die het risico tot een minimum beperken.

Aangezien wij zwakke punten niet alleen kunnen opsporen, zijn wij afhankelijk van uw hulp. Mocht u iets opvallen aan onze producten of aan onze diensten, stuurt u ons dan een beschrijving van het incident:

psirt@wago.com

Cyber security in kritieke infrastructuren (KRITIS)

De automatiseringstechniek van WAGO wordt sinds vele jaren en in grote hoeveelheden in de meest uiteenlopende sectoren toegepast - en dat wereldwijd. Precies dit maakt het voor externe ICT-beveiligingsexperts extra interessant om de automatiseringstechniek eens kritisch onder de loep te nemen. Bijkomend voordeel: de Cyber-Security van de componenten van WAGO wordt hierdoor verder verhoogd. Hoe dat kan? Omdat onze systemen continu op de proef worden gesteld, zorgen de regelmatige updates voor een nog hogere mate van veiligheid.

Dit heeft natuurlijk ook een positieve invloed op ons engagement in de energiesector. Het is immers met name het gevoelige bereik van kritieke infrastructuren (KRITIS) dat het slachtoffer is van cyberaanvallen. Om onbevoegde toegang op de best mogelijke manier te voorkomen, stellen externe beveiligingsexperts onze automatiseringscomponenten proactief en permanent op de proef en worden potentiële risico's reeds in een vroeg stadium aan ons gemeld. Dit biedt ons en onze partners niet alleen de mogelijkheid om mogelijke beveiligingsproblemen op te sporen, maar ook om deze direct te verhelpen - voordat er misbruik van wordt gemaakt.

Het "Product Security Incident Response Team" (PSIRT) van WAGO stelt informatie over mogelijke beveiligingsproblemen inclusief security advisory als RSS-feed beschikbaar, zodat u altijd up-to-date geïnformeerd bent.

Als u vragen heeft over beveiligingsproblemen bij producten van WAGO, of als u niet zeker weet of beveiligingsproblemen relevant zijn voor uw product, kunt u contact opnemen met het supportteam van WAGO.

Het supportteam van WAGO helpt u bij vragen over de volgende onderwerpen:

  • Beveiligingsproblemen
  • Producten van WAGO

Actueel

Actuele meldingen over beveiligingsproblemen bij producten van WAGO en Security-Advisories vindt u op de pagina van CERT@VDE.