Taal selecteren
buehne_sensor-aktorboxen_2000x2000.jpg

Sensor-/actuatorboxen

De rechtstreeks op de machine of installatie gemonteerde sensor-/actuatorboxen zijn passieve verdelersystemen voor een snelle, voordelige en vooral schakelkastloze signaaloverdracht. Dankzij volledig gegoten behuizingen en beschermingsgraad IP67 worden de signalen betrouwbaar naar de controller gestuurd.

Uw voordelen met de sensor-/actuatorboxen van WAGO:

  • beschermingsgraad IP67/IP68 voor sensor-/actuatorboxen met vast ingegoten verbindingsleiding
  • „Plug & Play“-aansluittechniek
  • Volledig gegoten: bescherming tegen stof/vocht en mechanische inwerkingen zoals trillingen/schokken
  • Groot temperatuurbereik: -25 … +80 °C
  • Tussenstuk voor een naadloze montage

WAGO in de praktijk

Voor een signaalregistratie vlakbij de machine.

De passieve M8-/M12-sensor-/actuatorboxen worden dicht bij het proces geplaatst en registreren signalen vlakbij de machine. Ze kunnen worden gebruikt in zeer zware omstandigheden en brengen via vast ingegoten of loskoppelbare kabels een verbinding tot stand tussen de sensoren en actuatoren en de besturing. Het gebruik van gestandaardiseerde connectoren versterkt daarbij het Plug & Play-karakter van sensoren en actuatoren en door het gebruik van stamkabels wordt de afzonderlijke bekabeling van I/O-signalen naar automatiseringscomponenten in de schakelkast vervangen. De bekabeling wordt overzichtelijker en blijft tot een minimum beperkt.

Signaalregistratie in zeer zware omstandigheden

De sensor-/actorboxen zijn zeer robuust gebouwd en voldoen aan de beschermingsgraad IP67 of IP68 met vast ingegoten kabel (72 h in 1 m diep water). Ze vormen de ideale oplossing voor toepassingen waarbij signalen onder extreme omstandigheden (temperatuur, schokken, trillingen) zonder schakelkast geregistreerd moeten worden en het gebruik van een actief IP67-I/O-systeem op grond van het geringe aantal signalen of de eenvoudige signaalvoorwaarden (enkel digitale signaalregistratie/-uitgave) economisch niet zinvol zou zijn.

„Plug & Play“-aansluittechniek

De sensor-/actuatorboxen met loskoppelbare aansluitkabel (M16- of M23-connector) worden idealiter gebruikt voor toepassingen waarbij frequent en eenvoudig loskoppelen en opnieuw aansluiten vereist is (transport, ombouw, service etc.).

Vaste stamkabel

De sensor-/actuatorboxen met ingegoten kabel worden bij voorkeur gebruikt in toepassingen waarbij moeilijke kabeltrajecten het leggen van in serie geproduceerde M16-/ M23-kabels niet mogelijk maken.

Extreme mechanische belastbaarheid

Een installatie/machine staat bloot aan uitgesproken mechanische en thermische invloeden. Het komt erop aan hun signalen ondanks de hoge trillings- en schokbelasting te verwerken. De sensor-/actuatorboxen worden vlakbij de machine gebruikt. Een volledig gegoten uitvoering zorgt voor een betrouwbare installatiewerking, zodat ze zelfs van extreme trillings- en temperatuurbelastingen geen nadeel ondervinden bij het verzamelen van de signalen en het doorsturen ervan via de aansluitkabel naar de besturing of naar andere automatiseringscomponenten in het onkritisch gepositioneerde schakelkastgebied.

Flexibele montage

De sensor-/actorboxen kunnen rechtstreeks op de machine worden gemonteerd. Daarbij werd voor de afstanden van de montageboringen gelet op de naleving van de gestandaardiseerde instructies uit de CNOMO-richtlijn, die bij passieve verdelers en sensor-/actuatorboxen vaak wordt gebruikt. Dankzij een tussenstuk, dat verkrijgbaar is als toebehoren, kunnen twee modules naadloos naast elkaar worden gemonteerd. Dat heeft als voordeel dat men een gedefinieerde afstand voor een reglementaire geleiding van de sensor-/actuatorleidingen bekomt en bovendien verontreinigingsplekken voorkomt.

Alle producten

Ontdek alle producten uit het bereik van de sensor-/actuatorboxen

alle-produkte_sensor-aktorboxen_2000x1125.jpg

Dat zou u ook kunnen interesseren

Passend bij onze sensor-/actuatorboxen

WAGO-I/O-SYSTEM 750/753

Het WAGO-I/O-SYSTEM 750/753

Alle functies voor elke veldbus: als het gaat om automatisering heeft u met het remote I/O-systeem van WAGO de beste opties om uw oplossing op maat te implementeren.

titel_PROFINET_Knoten_055_2000x1500px.jpg
WAGO-I/O-SYSTEM 767

WAGO-SPEEDWAY 767 voor een schakelkastloze automatisering

Betrouwbaar meten, sturen, regelen en monitoren – ook onder de meest ongunstige omstandigheden: het IP67-I/O-systeem van WAGO lijkt als het ware gemaakt voor een robuust en wereldwijd gebruik.

speedway_2000x1500px.jpg