Select language

Nieuws
Elektrische aandrijvingen rechtstreeks aansluiten – met de SMI-master

Minder is meer: de nieuwe „Standard Motor Interface“-mastermodule (753-1630) heeft geen niveau-omzetter nodig. Sluit elektronische aandrijvingen voor jaloezieën of rolluiken nu rechtstreeks op de module aan. Voor een eenvoudige parametrering zorgt daarbij de SMI-configurator in „Ribbon“-design met vele nuttige functies.

Uw voordelen:

  • Mogelijkheid tot rechtstreekse aansluiting van de SMI-aandrijvingen op het WAGO-I/O-SYSTEM 750
  • Ruimtebesparend en voordelig
  • SMI-configurator voor een eenvoudige adressering, configuratie en inbedrijfstelling van SMI-aandrijvingen
  • Een digitale ingang voor de handmatige besturing van de SMI-aandrijvingen (onderhoud, ruitenwassen, enz.) onafhankelijk van het PLC-programma
  • Een digitale uitgang voor het uitschakelen van de aandrijvingen, als deze tijdelijk niet worden gebruikt.
  • Gegevensoverdracht op alle management- en bedieningsniveaus door veldbusafhankelijke gebouwprotocollen zoals BACnet of KNX

Gebruiksvriendelijk en kostenbesparend: de SMI-master van WAGO

Naast de voordelen van een rendabele aansluiting van rolluik- en zonweringaandrijvingen onderscheidt de SMI-Master (753-1630) zich vooral door zijn hoge gebruiksvriendelijkheid: tal van bibliotheken, met geprefabriceerde functies en modules voor het bidirectioneel verzenden en ontvangen van de SMI-commando's en -informatie, zorgen voor een snelle inbedrijfstelling van de besturingsfuncties. Voor een aanzienlijk vereenvoudigde planning en inbedrijfstelling van SMI-netwerken staat er bovendien een nieuwe SMI-configurator paraat: met de software adresseert u in een handomdraai de SMI-aandrijvingen en versnelt u het importeren en exporteren van alle geplande aandrijvingen.

Zeer flexibel: het gebruik van SMI in de gebouwautomatisering

Een voordeel van SMI is niet alleen dat producten van verschillende fabrikanten met elkaar kunnen gecombineerd worden: de mogelijkheid om toepassingen te verwezenlijken die met conventionele aandrijvingen niet realiseerbaar zijn, verschaffen fabrikanten van rolluiken en zonwering alsook fabrikanten en ontwerpers van controllers een grote flexibiliteit: naargelang van de toepassing kunnen met de module tot 16 aandrijvingen parallel worden aangestuurd. Ook andere functies zijn mogelijk met SMI, zoals het nauwkeurig innemen van tussenposities, het opvragen van actuele motorposities of het constant aanpassen van het aandrijvingsgedrag. In combinatie met het I/O-systeem kunnen met de SMI-module dankzij een zonnestandgestuurde jaloezie- of rolluikenbesturing niet alleen energiekosten worden bespaard. Een dergelijke oplossing komt immers ook het welzijn van de gebouwgebruikers ten goede doordat zij steeds kunnen werken zonder verblind te worden door rechtstreeks zonlicht.

Voeding en gegevensoverdracht: de werkwijze van de SMI-master

Net als bij DALI zijn de elektronische besturingen met de aandrijvingen verbonden d.m.v. een vijf aderige kabel, die zowel voor de stroomtoevoer als voor de gegevensoverdracht zorgt. De afstand kan daarbij tot 350 m bedragen, bij een transmissiesnelheid van max. 2400 bit/s. Als busleiding dienen twee vrije draden, waar maximaal 16 aandrijvingen op kunnen worden aangesloten. De SMI-master is bestemd voor SMI-motoren met AC 230 V en in de uitvoering 753-1631 voor zonweringen met "LoVo"-aandrijvingen (24 V). De SMI-Master biedt tal van nuttige functies voor de gebruiker. Zo kan bijvoorbeeld de exploitant van het gebouw met de functie "Autoreplace" een defecte motor vervangen – zonder ingreep in het besturingsprogramma. Bij "offline"-gebruik kunnen de module-instellingen, configuraties en adresseringen zonder verbinding met de sturing worden uitgevoerd. En met de "Easy-modus" is een besturing van de blinden zonder complexe PLC-programmering mogelijk.

Beschikbaar vanaf kwartaal 2 / 2017

Productadvies van WAGO:
Wij geven graag een antwoord op uw vragen.

Andere serviceaanbiedingen:

Productoverzicht