Taal selecteren
cloud-2000x2000px.jpg

Totaalbenadering: van veldniveau tot cloud

Alles uit één hand: Naast de IoT-controllers PFC100 en PFC200 breidt WAGO zijn digitale dienstenportfolio uit met de nieuwe WAGO Cloud Data Control. Hiermee biedt WAGO een oplossing die de schakel vormt tussen de elementen van de reële en de digitale wereld.

Uw voordelen in een oogopslag:

  • Universele oplossing voor de meest uiteenlopende toepassingen dankzij individuele dashboards
  • Schaalbaar IoT-platform: uitbreidbaar en individualiseerbaar dankzij REST-/OPC-UA-interface
  • Centrale bewaking van de installatietoestand en kennisgeving dankzij alarmhandling
  • Veilige communicatie dankzij TLS-versleuteling
  • Centrale gegevensvisualisering dankzij toegang tot de Cloud Data Control ongeacht de locatie

WAGO in de praktijk

Geheim tot succes van de WAGO-cloud

Vermogensomvang van de WAGO Cloud Data Control

De WAGO Cloud Data Control beheert en bewaakt alle WAGO PFC-controllers evenals de toepassingen en de gegevens ervan. Een webportaal is bedoeld als gebruikersinterface voor de cloudservice die bij Microsoft Azure wordt gehost. Via deze service heeft de gebruiker toegang tot functies zoals project-, controller- en gebruikerbeheer, bewaking van de controllerstatus, alarmfuncties en e-mailberichten. Op een dashboard kunt u teksten, tabellen, grafieken, weergave-elementen en commandoknoppen comfortabel en overzichtelijk bedienen. Bij toepassingsspecifieke oplossingen wordt de REST- of OPC-UA-interface gebruikt – bijvoorbeeld bij de energiemonitoring, maar ook bij toepassingen op vlak van preventief onderhoud.

Registreer hier om de WAGO Cloud Data Control gratis te gebruiken.

De WAGO Cloud Data Control is als betaversie gratis voor u beschikbaar tot eind juni 2018.

Overtuigende hardware

De verbinding met het veldniveau gebeurt met het WAGO-I/O-SYSTEM 750 of 750 XTR, waarbij de gegevens via een controller van de PFC-familie naar de Cloud Data Control worden verzonden. Door een firmware-uitbreiding en de programmering van een IEC-applicatie met de juiste bibliotheek maakt u van de controllers PFC100 en PFC200 met slechts enkele ingrepen een IoT-apparaat. De communicatie tussen de PFC's en de Cloud Data Control vindt via het MQTT-protocol plaats en is versleuteld. De gebruiker kan de update met behulp van het Web-Based-Management (WBM) comfortabel doorvoeren in de webbrowser. De configuratie van de cloud-verbindingsgegevens gebeurt eveneens met WBM. Bovendien zijn ook bibliotheken voor CODESYS 2.3 en e!COCKPIT in de levering inbegrepen. In het IEC-programma kunnen de variabelen worden gedefinieerd die naar de cloud worden overgebracht. Op deze wijze verlaten gevoelige gegevens de onderneming niet. De WAGO-controllers PFC100 en PFC200 vormen daarmee het platform dat de schakel is tussen de elementen van de reële en de digitale wereld. Met diverse interfaces zijn de controllers de perfecte basis voor een IoT-gateway. Ze zijn modulair en schaalbaar, kunnen elk veldsignaal registreren, beheersen alle industrieprotocols en maken zelfs de cloudverbinding mogelijk voor sensoren en actoren die zelf geen internetinterface hebben.

Schaalbare oplossing dankzij betrouwbare partner

Met M&M als lid van de WAGO-ondernemingsgroep wordt WAGO bijgestaan door een partner voor totaaloplossingen op het vlak van industriële en technische softwaretoepassingen. Bij Cloud en Internet of Things werkt M&M nauw samen met Microsoft en realiseert het desbetreffende oplossingen bij voorkeur met Microsoft Azure. Microsoft Azure is uitermate schaalbaar inzake rekenvermogen, geheugen, transacties, beschikbaarheid en veiligheidsstandaard. Het biedt een snel groeiend aantal diensten en tools en vormt daarom de optimale basis voor de realisatie van toepassingsspecifieke oplossingen van onze klanten. Dankzij de REST-/OPC-UA-interface in de Cloud Data Control is het mogelijk om onze Cloud-service te koppelen aan toepassingsspecifieke oplossingen van M&M. WAGO en M&M stellen daarmee samen een totaaloplossing ter beschikking die uit hardware, software en andere services bestaat. Hier vindt u meer informatie.

Uw contactpersoon bij WAGO

Andere serviceaanbiedingen: