Taal selecteren
Op deze pagina:

Nieuws
Van veldniveau tot cloud - de nieuwe WAGO Cloud Data Control

Alles uit één hand: Naast de IoT-controllers PFC100 en PFC200 breidt WAGO zijn digitale portfolio uit met de nieuwe WAGO Cloud Data Control. Hiermee biedt WAGO een oplossing die de schakel vormt tussen de elementen van de reële en de digitale wereld. Daarbij speelt enerzijds de decentrale gegevensregistratie en centrale beschikbaarheid van gegevens vanaf het veldniveau tot in de Cloud en anderzijds de lokale toegang tot actuele gegevens een beslissende rol.

Uw voordelen:

  • Universele oplossing voor de meest uiteenlopende toepassingen dankzij individuele dashboards

  • Schaalbaar IoT-platform: uitbreidbaar en individueel aanpasbaar dankzij REST-/OPC-UA-interface

  • Centrale bewaking van de installatietoestand en kennisgeving dankzij alarmhandling

  • Veilige communicatie dankzij TLS-versleuteling

  • Centrale gegevensvisualisering dankzij toegang tot de Cloud Data Control ongeacht de locatie

Totaalbenadering: van veldniveau tot cloud

De WAGO Cloud Data Control beheert en bewaakt alle WAGO PFC-controllers evenals de toepassingen en de gegevens ervan. Een webportaal vormt de gebruikersinterface voor de cloudservice die bij Microsoft Azure wordt gehost. Via deze service heeft de gebruiker toegang tot functies zoals project-, controller- en gebruikerbeheer, bewaking van de controllerstatus, alarmfuncties en e-mailberichten. Op een dashboard kunt u teksten, tabellen, grafieken, weergave-elementen en commandoknoppen handig en overzichtelijk bedienen. Bij toepassingsspecifieke oplossingen wordt de REST- of OPC-UA-interface gebruikt – bijvoorbeeld bij de energiemonitoring, maar ook bij toepassingen op vlak van preventief onderhoud.

Overtuigende hardware

De verbinding met het veldniveau gebeurt met het WAGO-I/O-SYSTEM 750 of 750 XTR, waarbij de gegevens via een controller van de PFC-familie naar de Cloud Data Control worden verzonden. Door een firmware-uitbreiding en de programmering van een IEC-applicatie met de juiste bibliotheek maakt u van de controllers PFC100 en PFC200 in slechts enkele stappen een IoT-apparaat. De communicatie tussen de PFC's en de Cloud Data Control gebeurt via het MQTT-protocol en is versleuteld. De gebruiker kan de update met behulp van het Web-Based-Management (WBM) eenvoudig doorvoeren in de webbrowser. De configuratie van de cloud-verbindingsgegevens gebeurt eveneens met het WBM. Bovendien zijn ook bibliotheken voor CODESYS 2.3 en e!COCKPIT in de levering begrepen. In het IEC-programma kunnen de variabelen worden gedefinieerd die naar de cloud worden overgebracht. Op deze wijze verlaten gevoelige gegevens de onderneming niet. De WAGO-controllers PFC100 en PFC200 vormen daarmee het platform dat de schakel is tussen de elementen van de reële en de digitale wereld. Met de vele interfaces bieden ze bovendien de perfecte basis voor een IoT-gateway. Ze zijn modulair en schaalbaar, kunnen elk veldsignaal registreren, beheersen alle industrieprotocollen en maken zelfs de cloudverbinding mogelijk voor sensoren en actoren die zelf geen internetinterface hebben.

Schaalbare oplossing dankzij betrouwbare partner

Met M&M als lid van de WAGO-ondernemingsgroep wordt WAGO bijgestaan door een partner voor totaaloplossingen op het vlak van industriële en technische softwaretoepassingen. Bij Cloud en Internet of Things werkt M&M nauw samen met Microsoft en realiseert het desbetreffende oplossingen bij voorkeur met Microsoft Azure. Microsoft Azure is uitermate schaalbaar inzake rekenvermogen, geheugen, transacties, beschikbaarheid en veiligheidsstandaarden. Het biedt een snel groeiend aantal diensten en tools en vormt daarom de optimale basis voor de realisatie van toepassingsspecifieke oplossingen van onze klanten. Dankzij de REST-/OPC-UA-interface in de Cloud Data Control is het mogelijk om onze Cloud-service te koppelen aan toepassingsspecifieke oplossingen van M&M. WAGO en M&M stellen daarmee samen een totaaloplossing ter beschikking die uit hardware, software en andere services bestaat.

De WAGO Cloud Data Control is als betaversie gratis verkrijgbaar tot eind juni 2018.

Productoverzicht

Andere productgebieden

Ons aanbod voor u

De PFC200 controller

De efficiënte besturing voor uw automatisering dankzij CODESYS 3 en Linux®. Inclusief hoge cyber-security-standaarden voor een veilige projectering, besturing en visualisatie van uw projecten.

controller_neu_pfc200_p_ur_0750_8206_000_xx_2000x1500.jpg