Taal selecteren
brancheneinstieg_automobilindustrie_2000x1125.jpg

Automobielindustrie

Voordelen langsheen de volledige waardeketen
WAGO in de automobielindustrie

Oplossingen en toepassingen

Autoconstructeurs stellen zeer hoge eisen aan de systeembeschikbaarheid. WAGO beschikt over de knowhow en de producten om alle productiestappen efficiënt te garanderen.

De persfabriek

In een persfabriek ontstaan in verschillende arbeidsfasen de voltooide carrosserieonderdelen. Met enorme kracht persen de perslijnen het plaatwerk in vorm. Daarbij ontstaan trillingen en vibraties die uitvaltijden kunnen veroorzaken. Zorg daarom voor de hoogste procesbetrouwbaarheid met producten van WAGO: dankzij onderhoudsvrije en betrouwbare kabelaansluitingen in alle componenten worden losse klempunten of hoge overgangsweerstanden voorkomen.

Waarom u voor WAGO zou moeten kiezen:

 • EMC-bestendigheid is een basisvoorwaarde voor al onze producten; die waarborgt een vlekkeloos bedrijf, ook onder zware omstandigheden.
 • Kosten verlagen en veiligheid verhogen dankzij beproefde veeraansluittechniek
 • Complete oplossingen voor de registratie van machine- en energiegegevens
automotive_3d_pressen_2000x1500.jpg

De carrosseriebouw

De productie van een kale carrosserie stelt de hoogste eisen aan de systeembeschikbaarheid en de veiligheid tijdens de productie. Bovendien komt het erop aan afzonderlijke installatiedelen autonoom te automatiseren en te integreren in een overkoepelend systeem. Want vaak produceren verschillende installatiebouwers installatiedelen voor één en dezelfde productie. Met WAGO-producten kunt u al die uitdagingen probleemloos aan.

Waarom u voor WAGO zou moeten kiezen:

 • WAGO maakt een snelle vervanging van componenten mogelijk dankzij schroefloze en insteekbare bedradingsniveaus.
 • WAGO-automatiseringsproducten spreken vele „talen“ zoals bv.: PROFINET, PROFIBUS, DeviceNet, CC-Link en meer.
 • WAGO-producten zijn een belangrijke enabler voor de M2M-communicatie.
 • WAGO-producten zijn dankzij een veelheid van goedkeuringen wereldwijd inzetbaar.
 • Het gebruik van WAGO-producten staat garant voor een vlottere integratie van uw automatiseringsoplossing.
automotive_3d_karrosseriebau_2000x1500.jpg

De lakstraat

De lakspuiterij omvat vele verschillende elkaar overlappende productiefasen. Om een soepel verloop van de verschillende fasen te waarborgen, moeten de transporttechniek, de robots en de applicaties zelf voortdurend in wisselwerking met elkaar staan. De lakspuiterij is een plaats waar geen enkele fout getolereerd wordt, en ze stelt dan ook zeer hoge eisen aan de elektrotechnische producten. WAGO biedt de optimale producten voor een foutloos lakproces.

Waarom u voor WAGO zou moeten kiezen:

 • De intrinsiek veilige modules Ex i maken het gebruik in explosieve omgevingen mogelijk.
 • WAGO-besturingen en M-Bus-, MP-Bus-, meter-, thermo-element- en RTD-meetmodules helpen bij het monitoren, aansturen en regelen van processen.
automotive_3d_lackiererei_2000x1500.jpg

De Powertrain

Powertrain beschrijft alle gebieden die componenten voor de aandrijflijn vervaardigen. Hier ligt de focus onder meer op de vervaardiging van zeer nauwkeurige versnellingsbaktandwielen of krukassen voor de motoren. Powertrain veronderstelt een hoge betrouwbaarheid van de automatiseringsproducten: alle geproduceerde onderdelen staan op het juiste moment in de juiste motor of versnellingsbak klaar. Daarvoor zorgen de op deze toepassing afgestemde WAGO-producten.

Waarom u voor WAGO zou moeten kiezen:

 • WAGO-automatiseringsproducten voldoen nu al aan de eisen van Industrie 4.0.
 • Het parametreren van sensoren via I/O-Link-modules in de WAGO-controlleromgeving verkort de inbedrijfstellings- en stilstandtijden van uw installaties. WAGO biedt de professionele voedingen EPSITRON®PRO Power voor toepassingen met een grote vermogensbehoefte.
 • Met elektronische zekeringen kunnen valse activeringen door hoge inschakelstromen of het ongewenst starten van de installaties in geval van een fout worden vermeden waardoor de installatiebetrouwbaarheid en -beschikbaarheid kan worden verhoogd.
 • Rijgklemmen met POWER CAGE CLAMP garanderen de veilige aansluiting van grote doorsneden tot 185 mm2.

automotive_3d_montage_antreibsstrang_2000x1500.jpg

De eindmontage

De eindmontage van een automobielproductie vormt de afsluiting van het productieproces. De belangrijkste stap van de eindmontage is het hoogtepunt, d.w.z. het moment waarop de aandrijflijn en de motor in de carrosserie worden vastgeschroefd. Om te kunnen waarborgen dat bij de montage altijd de correcte onderdelen worden samengevoegd, is een hoge mate van precisie en besturing noodzakelijk. WAGO-producten, zoals bijvoorbeeld de controller, voldoen aan de hoge eisen die aan de eindmontage worden gesteld, en zorgen ervoor dat de betreffende afdelingen zonder uitvaltijden de klok rond kunnen blijven werken.

Waarom u voor WAGO zou moeten kiezen:

 • Flexibele productiesystemen worden via gedecentraliseerde besturingen in de Industrie 4.0-omgeving mogelijk gemaakt.
 • Koppeling van uw productieregeltechniek aan een WAGO-Pick-to-Light-besturingsoplossing
automotive_3d_end-montage_2000x1500.jpg

Toepassingen en oplossingen in de automobielsector in een notendop

WAGO-producten worden in alle domeinen van de autoproductie ingezet. Daarbij zorgt bv. de schroefloze verbindingstechniek voor de allerhoogste systeembeschikbaarheid. WAGO-besturingen en remote-I/O's ondersteunen bij het energiemanagement van productie-installaties. Voor een efficiënte productie in de autofabricage van de toekomst.

Thema's in de automobielindustrie

Wat de sector beweegt

Explosiebeveiliging en lichtmanagement zijn centrale aspecten in de automobielindustrie. Met intelligente oplossingen van WAGO bent u op beide vlakken optimaal uitgerust.

Explosiebeveiliging in de automobielsector

Hoe nauwkeurig wordt een explosie gedefinieerd? Wat zijn de oorzaken en kenmerken? En welke beveiligingsmaatregelen bestaan er? WAGO informeert.

process_schweissen_person_2_2000x1125.jpg

Lichtmanagement

Modern lichtmanagement biedt in een opslag- en productiehal meer dan de mogelijkheid om energie en kosten te besparen: het verenigt rendabiliteit en middelenefficiëntie met comfort en flexibiliteit voor de gebruiker.

building_licht_lichtmanagement_tablet_2000x1500.jpg

WAGO in de praktijk

Referenties uit de automobielindustrie

Flexibel I/O-systeem voor alle veldbusprotocollen

Automatisering bij de automobieltoeleverancier: Brose gebruikt het modulaire WAGO-I/O-SYSTEM, aangezien het alle gangbare veldbusprotocollen en ETHERNET-standaarden ondersteunt.

automotive_automobilzulieferer-brose-produktion_2000x1125.jpg

Slim lichtscenario

Met een innovatief en fabrikantafhankelijk systeem voor noodverlichting baart de Grevenbroichse specialist Schuster Energieversorgungssysteme opzien. De eerste klanten zijn afkomstig uit de automobielindustrie; bedrijven uit andere sectoren zijn zeer geïnteresseerd. Het hoofdbestanddeel van de oplossing is het WAGO-I/O-SYSTEM 750, dat de intelligente lichtregelfunctie waarneemt.

automotive_schuster-energieversorgungssysteme-setlon_2000x1125.jpg

Inspiratie voor u

WAGO in andere branches

Niet alleen de automobielindustrie is ons ding. Wij zijn ook geïnteresseerd in elektrische verbindingen en automatisering in de gebouw- en lichttechniek.

Verlichtingstechniek

In de schijnwerper

Van de aansluittechniek voor ledmodules en drivers tot armatuuraansluiting en lichtmanagement: WAGO heeft de ervaring en de oplossingen, waarmee u licht efficiënt en effectief kunt gebruiken.

wago_brancheneinstiege_lighting_wglow_2000x1500.jpg
Gebouwtechniek

Vandaag al aan morgen denken

Of het nu gaat om licht- en ruimtemanagement of om oplossingen voor verwarming, ventilatie of klimaatregeling: WAGO is de innovatieve partner met betrouwbare producten die tijd, geld en energie besparen.

BUILDING_2000x1500.jpg

Meer van WAGO

Wat wij kunnen betekenen, was ons drijft

Digitalisering

Voor de industrie van morgen

Communicatie tussen meerdere locaties via de cloud of intelligente automatisering: de digitalisering in de industrie heeft vele facetten, nog meer potentieel en dankzij cyber-security ook tal van uitdagingen.

digitalisierung_prozessanlage_vernetzung_industrie-4-0_2000x1500.jpg
Energiemanagement

Potentieel herkennen en gebruiken

Energiebesparing is goed voor het milieu en voor uw bedrijf. Wie hierbij goed analyseert en handelt, kan duurzaam profiteren. WAGO is uw partner voor effectief energiemanagement.

energymanagement_titel-energiedatenmanagement_2000x1500px.jpg