Taal selecteren
MM-2527_GettyImages-1165770318_bearb4_gespiegelt_2000x1125.jpg

Modulaire automatisering met Module Type Package

De modulaire automatisering wordt steeds meer de bepalende trend. Immers, met installaties die uit meerdere zelfstandige installatiemodules bestaan, kunnen bedrijven veel flexibeler en sneller handelen dan met installaties die conventioneel zijn ontworpen op basis van afzonderlijke componenten.

Hoe flexibel is uw installatie?

Adaptieve processen bieden grote mogelijkheden – dat geldt ook voor de productie. Wisselende aantallen en de toenemende individuele productbehoeften vragen om een efficiënte productie en een eenvoudige integratie in bovengeschikte systemen. Daarom heeft WAGO samen met NAMUR en ZVEI het pad geëffend voor het "Module Type Package". Met zijn MTP-oplossingen kan WAGO u helpen om deze mogelijkheden te benutten en om uw processen of die van uw klanten flexibel en adaptief vorm te geven. Bovendien kunt u met MTP de ingebruiknametijden van uw installaties verkorten – en zo sneller dan de concurrentie aan het produceren gaan. Uw interesse is gewekt? Kom dan meer te weten over onze flexibele module-engineering in de video "Module Type Package".

Oplossing MTP

Met het “Module Type Package” (MTP) worden eigenschappen en procesmodules functioneel beschreven - en wel producent- en technologieonfhankelijk. De autonome modules, die van verschillende fabrikanten kunnen zijn, kunnen eenvoudig hergebruikt en met weinig moeite tot complexe installaties gebundeld worden. De onafhankelijke functies in de modules reduceren de onderlinge afhankelijkheid en garanderen op deze manier een vrijwel terugkoppelingsvrij gedrag van de installatie.

Uw voordelen:

  • Eenvoudige integratie en uitwisselbaarheid van installatiemodules

  • Verhoogde flexibiliteit en snelheid door herbruikbaarheid en standaardisering van modules

  • Modulebeschrijving met slechts een klik

Wat is MTP en wat kan MTP?

Een MTP bevat volgende informatie:

  • Beschrijving van de gegevensobjecten
  • Beschrijving van het bedieningsscherm
  • In de toekomst: beschrijving van de services etc.

Dit beschrijvingsbestand kan worden gelezen en verwerkt door overkoepelende systemen zoals visualisatie- of procescontrolesystemen, hieronder "Process Orchestration Layer" (POL) genoemd. MTP kan vanuit zijn basisbedoeling en werkwijze zeer goed worden vergeleken met een printerstuurprogramma. Ook hier is het de bedoeling om subsystemen - in dit geval een printer, ongeacht de fabrikant - aan te sluiten op een centrale computer. Aansluiten, inschakelen - printen. „Plug and Produce“ heet dit in de fabrieksautomatisering en procestechniek.

MM-2527_printer_driver_Druckertreibervergleich_2000x1125_.jpg

Video's

Video's

Het gebruik van MTP voorkomt fouten, standaardiseert de data-interface naar de modules en bespaart veel tijd tijdens de inbedrijfstelling.

Sören Mirbach, productmanager bij WAGO Kontakttechnik

Voor wie is MTP interessant?

Exploitant van installaties

Ontdek hier hoe MTP uw installaties flexibel maakt, om sneller op de behoeften in de markt te kunnen reageren.

Modulebouwer

Engineering van modules met slechts een klik: profiteer van de voordelen die MTP biedt.

Op welke branches is het MTP van invloed?

Procesindustrie

De modulair opgebouwde procestechniek in de chemische en farmaceutische industrie biedt de mogelijkheid om productievoorzieningen om te bouwen, de capaciteit ervan aan te passen aan de actuele verkoopsituatie of om sneller op de markt te zijn met nieuwe ontwikkelingen.

Scheepvaart en offshore

Er zijn steeds grotere schepen die in steeds kortere tijd worden gebouwd. Moderne containerreuzen en cruiseschepen worden in technisch opzicht steeds complexer. MTP opent de weg om machine- en systeemonderdelen foutloos en snel met elkaar te verbinden en ze in het scheepsautomatiseringssysteem te integreren zonder tijdrovende interfacediscussies.

Machine- en installatiebouw

De machine- en systeembouw staat voor nieuwe vereisten en uitdagingen: kostenbesparing met gelijktijdige prestatieverhoging, Industrie 4.0 en flexibelere productie. In tijden van verandering is WAGO uw competente partner en ondersteunt u met innovatieve oplossingen en betrouwbare producten - in alle productiegebieden.

Producten

Touchpanels en displays

Touchpanels (HMI-panelen) van WAGO verbeteren de bediening van machines en installaties en overtuigen met hun design en techniek.

buehne_panels-und-dispalys_2000x2000.jpg

Controller PFC200

Plan, beheer en visualiseer uw projecten nog gemakkelijker en comfortabeler met de controller PFC200 dankzij e!COCKPIT (CODESYS V3) en Linux®.

controller_neu_pfc200_p_ur_0750_8206_000_xx_2000x1125.jpg

Betrouwbaar in extreme omgevingen: controller PFC200 XTR

De controller PFC200 XTR voor extreme omgevingsomstandigheden en Ex-omgevingen: configureren, regelen en visualiseren waar andere controllers het onderspit delven!

controller_neu_pfc200-xtr_p_ur_0750_8206_0040_0000_000_xx_2000x1125.jpg

Programmeren en configureren met WAGO engineeringsoft-
ware e!COCKPIT

Met de e!COCKPIT-automatiseringssoftware kunt u machines en systemen sneller in werking stellen en de ontwikkeltijden in de automatisering verder verkorten!

MM-14148_GWA_eCOCKPIT_Tutorials_KV_2000x2000.jpg

Library MTP; individuele licentie; online activering (2759-208/211-1000)

Modulaire systemen worden in de productie- en procestechnologie almaar vaker toegepast. Schommelende aantallen en toenemende individuele productbehoeften vereisen een efficiënte productie in geringe aantallen. Ook in andere sectoren, bijvoorbeeld de scheepsbouw, worden modulaire systemen gebruikt, waarbij een eenvoudige integratie in hogere systemen een doorslaggevende succesfactor is.

e!COCKPIT MTP; individuele licentie; online activering (2759-120/1121-1000)

De add-on e!COCKPITMTP breidt de functionaliteit van e!COCKPIT uit, en biedt de mogelijkheid om met slechts één klik een zogenoemd "Module Type Package" (MTP), d.w.z. een beschrijving van een automatiseringsmodule, conform de door Namur, ZVEI en VDMA vastgelegde standaard VDI/VDE/NAMUR 2658 aan te maken.

Downloads

Kom meer te weten

Aanbevelingen om verder te lezen

Ideeën voor de eisen van morgen

Energiemanagement

Potentieel herkennen en gebruiken

Energiebesparing is goed voor het milieu en voor uw bedrijf. Wie hierbij goed analyseert en handelt, kan duurzaam profiteren. WAGO is uw partner voor effectief energiemanagement.

energiemanagement_titel-energiedatenmanagement_2000x2000.jpg
Energiemanagement
Lichtmanagement

De intelligente oplossing voor lichtregeling

Verlichtingssystemen sneller in gebruik nemen, bedrijfskosten drukken en de bediening vereenvoudigen: met WAGO kan het!

building_licht_lichtmanagement_tablet_2000x1500.jpg
Lichtmanagement