Taal selecteren

Thema's 19 januari 2021
Nieuwe bedrijfsmodellen voor modulefabrikanten

MTP biedt de machinebouw verdere ontwikkelingsmogelijkheden

Wat is de competentie van een machinefabrikant? De manier waarop hij zijn machines bouwt? De correcte sequentie van verschillende deeltaken die als machine een geheel vormen? Het feit dat hij de behoeften van zijn klanten in de respectieve branches goed kent? Deze vragen kunnen met een duidelijke "Ja" worden beantwoord. Minder duidelijk is het antwoord op de vraag of het integreren van de eigen machines in het procesbesturingsniveau van de klanten tot de kerncompetentie behoort. Machinebouwers zijn professionals in de machinebouw en niet noodzakelijkerwijs experts in SCADA-systemen. Deze stelling maakt duidelijk waarom het gebruik van MTP enorme mogelijkheden biedt voor machinebouwers. Het "Module Type Package" opent nieuw marktpotentieel - en dat staat los van de vraag of er SCADA-knowhow beschikbaar is of niet.

Uw voordelen:

  • Opnieuw op de eigen kennis kunnen concentreren
  • Nieuwe markten ontwikkelen
  • Vrijheid van besturingssystemen en procesbesturingsniveaus
  • Bundeling van vakmensen en expertise

Machinebouw komt los van het besturingssysteem

Door te werken met het "Module Type Package" zijn modulefabrikanten in staat om hun positie als toeleverancier binnen de branche van de installatietechniek te versterken. Deze uitspraak kan worden verklaard door het feit dat de ontwikkelingsactiviteiten zich volledig kunnen doorzetten in de verdere ontwikkeling van machines of installatiemodules, zonder dat het nodig is om middelen te besteden aan interfaces of software-integratie in het procesbesturingsniveau. Bovendien staan precies kleinere machinefabrikanten met MTP niet meer voor het dilemma om eigen experts op het gebied van besturingssystemen in dienst te moeten nemen. Dit aspect heeft momenteel als gevolg dat middelgrote, hooggespecialiseerde modulefabrikanten vaak nauwelijks een rol spelen in de installatietechniek, precies omdat de competentie op het gebied van besturingssystemen ontbreekt.

Onafhankelijkheid in de keuze van de middelen

In principe hebben modulefabrikanten bij de keuze van hun besturingstechniek gekozen voor één tot maximaal twee fabrikanten, afhankelijk van de industrie en de markt. Als installatiebouwers en ook exploitanten systemen van andere fabrikanten gebruiken, speelt de modulefabrikant niet meer mee - of hij kiest voor de weg van uitgebreid en duur herprogrammeren. Het gebruik van MTP maakt de complete machine- en installatiebouw onafhankelijk van het merk dat op het besturingssysteem prijkt. Het voordeel hiervan is dat de modulebouwer zich volledig kan toeleggen op de verdere ontwikkeling van zijn technologie en op de verbetering van de machines als geheel. Hij hoeft zich geen zorgen te maken over de aansluiting van zijn besturingssysteem.

Meer over modulaire automatisering

Installatie operator

Ervaar hier hoe MTP uw installaties veelzijdig maakt, om sneller op nieuwe marktvereisten te kunnen reageren.

Procesindustrie

Modulaire procestechnologie in de chemische en farmaceutische industrie maakt de weg vrij voor het ombouwen van productiefaciliteiten, het aanpassen van hun capaciteit aan de heersende verkoopsituatie of het sneller op de markt brengen van nieuwe ontwikkelingen.

Uw contactpersoon bij WAGO

Market Management Building & Industry

WAGO in andere branches

INSPIRATIE VOOR U

Proces- en verwerkingstechniek

Of het nu gaat om energiemanagement of explosiebeveiliging, van proces 4.0 tot cyber-security: WAGO ontwikkelt continu oplossingen voor gebruikers en planners.

brancheneinstiege_prozess_2000x1125.jpg

Scheepvaart en offshore

Of het nu gaat om energiemanagement of explosiebeveiliging, van proces 4.0 tot cyber-security: WAGO ontwikkelt continu oplossingen voor gebruikers en planners.

brancheneinstiege_marine_2000x1125.jpg