Taal selecteren

Thema's 19 januari 2021
Sneller iets proberen

MTP biedt exploitanten van installaties meer flexibiliteit in de configuratie van hun productie.

In de procesindustrie geldt het 50-procentidee. Als chemische bedrijven of fabrikanten uit de farmaceutische industrie erin slagen om de tijd vanaf de beslissing voor een nieuw product tot de bouw en ingebruikname van de installatie te halveren, dan loont het de moeite om hier meer geld aan uit te geven. De snellere beschikbaarheid op de markt rechtvaardigt de hogere investering voor de installatietechniek - van het laboratorium direct in de productie: dit gebeurt het best met standaardonderdelen die uit voorraad te bestellen en snel in elkaar te zetten zijn. Wat tot dusver vrij eenvoudig klinkt, stuit nog steeds op de grenzen van de software-engineering en de systeemintegratie. Maar als de modules gewoon met het "Module Type Package" (MTP) zijn uitgerust, zetten alle voordelen van de modularisering zich ook in de programmering door.

Uw voordelen:

  • Installaties sneller projecteren en bouwen
  • Modules eenvoudig in het procesbesturingsniveau integreren
  • Geen bottleneck meer bij het programmeren van het besturingsniveau
  • Makkelijk om te bouwen bij productwissels

Makkelijker ombouwen en moderniseren

Wanneer procesinstallaties op leeftijd komen, is het tijd voor modernisering. Als productiebatches veranderen, moet de procestechniek de veranderde hoeveelheden rendabel volgen. In beide scenario's is ombouwen het gevolg. De bijzondere uitdaging ligt nu minder in het leidingwerk en de staalbouw, maar is meer gericht op de integratie in de procesbesturing tot en met de visualisatie. Modules met een MTP-integratie-interface bieden hier de mogelijkheid om veranderingen aan installaties door te voeren zonder tijdrovende aanpassingen aan de complexe procesbesturingstechiek. Het "Module Type Package" voorkomt herprogrammatie in de SCADA-systemen. In plaats hiervan functioneert het MTP vergelijkbaar aan de printerdriver uit de IT-wereld. Bij MTP is alles gedefinieerd en met unieke interfaces beschreven.

Continue verbeteringen en toestandsbewaking

De integratie van datapunten in het procesbesturingsniveau kost geld. Elk bijkomend signaal werpt in het projectmanagement de vraag op naar het economische nut. Met het "Module Type Package" stelt de vraag zich niet meer, omdat elke module via MTP alle beschikbare gegevens en diensten met een uniforme interface ter beschikking stelt. Deze transparantie maakt vergelijkingen en trendanalyses mogelijk die u kunt gebruiken voor een continu verbeteringsproces of een toestandsgeoriënteerde bewaking. Met MTP is het ook aanzienlijk gemakkelijker om extra sensoren te integreren in de installaties die een taak hebben die verder gaat dan het eigenlijke proces.

Meer over modulaire automatisering

Modulebouwer

Module engineering met slechts één klik: profiteer van de voordelen die MTP biedt.

Procesindustrie

Modulaire procestechnologie in de chemische en farmaceutische industrie maakt de weg vrij voor het ombouwen van productiefaciliteiten, het aanpassen van hun capaciteit aan de heersende verkoopsituatie of het sneller op de markt brengen van nieuwe ontwikkelingen.

Uw contactpersoon bij WAGO

Market Management Building & Industry

WAGO in andere branches

INSPIRATIE VOOR U

Proces- en verwerkingstechniek

Of het nu gaat om energiemanagement of explosiebeveiliging, van proces 4.0 tot cyber-security: WAGO ontwikkelt continu oplossingen voor gebruikers en planners.

brancheneinstiege_prozess_2000x1125.jpg

Scheepvaart en offshore

Of het nu gaat om energiemanagement of explosiebeveiliging, van proces 4.0 tot cyber-security: WAGO ontwikkelt continu oplossingen voor gebruikers en planners.

brancheneinstiege_marine_2000x1125.jpg