Taal selecteren

Thema's
Controller inclusief embedded Linux

We brengen samen wat bij elkaar hoort: de combinatie van krachtige WAGO-hardware en een toekomstbestendig Linux®-besturingssysteem. Controllers met embedded Linux overtuigen dankzij hun uitbreidbaarheid van het basisimage aan de hand van open-source-pakketten of door het integreren van externe CODESYS-bibliotheken.

Uw voordelen:

  • Linux®-SDK als distributie met vele tools

  • IEC-bibliotheken voor het integreren van meer dan 500 verschillende I/O-modules

  • Service en support
  • De best denkbare investeringsbescherming
  • Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • Strengste kwaliteitsgarantie

Automatisering voor de toekomst

De WAGO-controllers met „Open Source“-besturingssysteem overtuigen door hun uitbreidbaarheid door de Open-Source-Community alsook door een constante verdere ontwikkeling en onderhoud door WAGO voor een toekomstbestendige codebasis. Voor het uitwerken van complexe taken hebt u met de controllers van WAGO de keuze tussen de programmering in IEC 61131 met CODESYS of rechtstreeks onder Linux®.

„Gold Member“ van OSADL

WAGO engageert zich voor de verdere ontwikkeling en vestiging van de realtime-eigenschappen van Linux® in de industrie. Als „Gold Member“ van de gebruikersorganisatie OSADL ondersteunt WAGO de financiering en verdere ontwikkeling van Linux® in de industriële sector. Meer informatie vindt u onder OSADL.

Gelieve het onderstaande formulier in te vullen voor het gebruik van het „Board Support Package“ (BSP) van WAGO voor uw programmeertaken. Naar het formulier

Nieuwe generatie controllers met Linux®

De controllers zijn volledig uitgeruste en performante Linux®-machines. WAGO biedt een uitgebreid Board-Support-Package met diverse tools en tal van IEC-bibliotheken voor het integreren van meer dan 500 verschillende I/O-modules. Bovendien scoren de controllers met Linux® door hun overtuigende prijs/kwaliteitsverhouding. Embedded-Linux is gebaseerd op een RT-Preempt-Realtime-Kernel. Dat is een kernel met een realtime-patch.

Het basisimage van alle controllers met Linux®-besturingssysteem kan met Open-Source-packages naar wens worden uitgebreid. Daardoor is het mogelijk meerdere runtimeomgevingen zoals vb. PHP en Python te gebruiken. Nog een voordeel van de op Linux® gebaseerde controllers is de integratie van externe, in C-code geschreven CODESYS-bibliotheken, om de PLC-functies snel uit te breiden. Als alternatief kan de runtimeomgeving ook compleet d.m.v. eigen „C/C++“-programma's worden gecreëerd, waarmee u zowel toegang heeft tot de interne bus als tot MODBUS, CAN en PROFIBUS.

Voordelen van realtime Linux

Realtime-capable Linux® is zowat het meest gebruikte besturingssysteem in de industrie. De realtime-uitbreiding biedt bijvoorbeeld volledig prioriteitsgestuurde processen in het realtimegebied of de mogelijkheid om gebruik te maken van processen in het user-gebied met de CFS-scheduler („Completly Fair Scheduling“).

De Linux-distributie (BSP) van WAGO participeert in het open-source-concept: bijna voor iedere taak zijn er software-tools als open-source-oplossing beschikbaar, die door de Linux®-community constant verder ontwikkeld wordt. Nog een voordeel in vergelijking met andere besturingssystemen is het thema veiligheid. Naast een strenge indeling van de toegangsrechten en een uitgebreid gebruikers- en groepsrechtenbeheer kunnen ook veiligheidslekken die zich eventueel zouden voordoen snel door de community worden verholpen. Dankzij het open-source-concept is Linux® bijzonder geperfectioneerd en draait het uitermate stabiel.

Hier vindt u de open-source-licentiebepalingen