Taal selecteren
energiemanagement_digitalisierung_gettyimages-664623476_2000x2000.jpg

Procesoptimalisatie via de cloud

U wenst uw energie- en procesgegevens op te slaan in de cloud zodat ze vanaf iedere locatie bereikbaar zijn of zodat u ze kan gebruiken voor nieuwe toepassingen zoals "predictive maintenance"? WAGO ondersteunt u bij die stap.


Onze controllers kunnen perfect gebruikt worden als centrale datamanager van analoge en digitale informatie met een veilige verbinding met de cloud. Zo kan u de grote IT-capaciteit van online-opslag gebruiken voor de ontwikkeling van efficiëntieverhogende bedrijfsstrategieën, zonder angst voor misbruik van gegevens.

Energiemanagement met IoT en Big Data:

 • Cloud-connectivity: nieuwe mogelijkheden voor uw energiemanagement
 • Cyber-security: hackers maken geen kans
 • Predictive maintenance: de onderhoudsstrategie van de toekomst
 • Lastmanagement: stroom besparen via de cloud

Digitalisering van het energiemanagement met WAGO:

Dit bieden wij u

Cloud-connectivity: nieuwe mogelijkheden voor uw energiemanagement

Dankzij de cloud hebt u vanuit om het even welke locatie toegang tot uw actuele energie- en procesgegevens. Bovendien biedt ze u een hoge Big-Data-intelligentie, zodat u grotere hoeveelheden gegevens kunt verwerken, analyseren en opslaan. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u aan de hand van kunstmatige intelligentie wilt voorspellen wanneer de afzonderlijke machines van uw productieketen aan een onderhoud toe zijn. WAGO creëert hiervoor de juiste voorwaarde: de software in onze controllers kan gegevens rechtstreeks naar de cloud sturen, bijvoorbeeld naar de nieuwe WAGO Cloud Data Control. Een webportaal staat ter beschikking als gebruikersinterface voor de cloudservice, die bij Microsoft Azure wordt gehost. Vanzelfsprekend kunt u onze producten ook met andere cloud-platformen gebruiken - de keuze is aan u. Deze voordelen biedt de cloud:

 • Centraal beschikbaar stellen van gegevens
 • Toegang tot actuele gegevens, onafhankelijk van de locatie
 • Machinaal leren
 • Nieuwe bedrijfsstrategieën

Cyber-security: hackers maken geen kans

Wanneer u de cloud voor uw energiemanagement wenst te gebruiken, moet u ook aan de veiligheid van de gegevens denken. Wanneer cybercriminelen erin slagen uw productie via het internet te manipuleren, loopt u immers het risico grote verliezen te lijden. Met WAGO bent u beschermd tegen hackeraanvallen. Security by Design – geïntegreerde beveiliging in de vorm van een layer-gebaseerde veiligheidsarchitectuur – zorgt ervoor dat cybercriminelen geen toegang kunnen krijgen tot onze Linux®-besturing. De communicatie tussen de controllers en de cloud gebeurt via het MQTT-protocol en is versleuteld. Bovendien kunt u variabelen definiëren die naar de cloud moeten worden gestuurd. Op die manier verlaten gevoelige gegevens uw bedrijf niet. Dit zijn uw veiligheidsvoordelen:

 • Linux®-gewapend besturingssysteem
 • Geen patches
 • Gecodeerde communicatie
 • Definieerbare variabelen en intervallen

Predictive maintenance: de onderhoudsstrategie van de toekomst

In een intelligente fabriek kunnen de energie- en procesgegevens ook gebruikt worden voor het voorspellen van storingen en voor het ontwikkelen van nieuwe bedrijfs- en onderhoudsstrategieën. Een thema is predictive maintenance, het vooruitziende onderhoud. Bedrijven kunnen hiermee defecten detecteren nog voor ze zich daadwerkelijk voordoen. Installaties worden dan niet langer gerepareerd, wanneer, maar vóór ze stukgaan. Problemen vloeien vaak voort uit ongunstige wisselwerkingen. Kunstmatige intelligentie in de cloud kan dit detecteren. Maar ook zonder verbinding met de cloud is ons energiemanagementsysteem nuttig: er kunnen grenswaarden worden ingesteld om de service- en onderhoudsverantwoordelijken aanwijzingen te geven over waar er problemen zijn in de productielijn waardoor de productie dreigt stil te vallen. Met dergelijke kennis kan grotere schade op tijd worden vermeden. Daarom is predictive maintenance de moeite waard voor u:

 • Minder schade
 • Efficiënter onderhoud
 • Hogere installatiebeschikbaarheid
 • Kostenbesparing

Lastmanagement: stroom besparen via de cloud

Wat kunnen bedrijven doen die in het kader van het energiemanagement niet alleen willen meten en visualiseren, maar ook geautomatiseerd willen besturen? Dankzij open interfaces kan het energiemanagementsysteem van WAGO de verzamelde gegevens transparant voor verdere verwerking ter beschikking stellen, bijvoorbeeld aan een cloudgebaseerd Manufacturing Execution System (MES) of Enterprise Resource Planning System (ERP). Deze systemen triggeren op basis van onze gegevens acties, zoals de regeling van het stroomverbruik in het kader van het lastmanagement. Daarbij wordt het lastprofiel van een bedrijf geharmoniseerd en gelijkmatig gevormd om dure lastpieken en slijtage aan de machine tot een minimum te beperken. Industriële bedrijven kunnen hun last ook lucratief verkopen. Bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van regelenergie, waarmee kortstondige schommelingen in het stroomnet worden gecompenseerd. Lastmanagement levert u de volgende voordelen op:

 • Vermindering van lastpieken
 • Harmonisering van het lastprofiel
 • Verlaging van de onderhoudsprijs
 • Vermindering van de slijtage aan de machine

Onderwerpen en oplossingen voor vandaag en morgen

WAGO in de praktijk

Referenties uit het domein van de digitalisering

Als partner en innovator realiseert WAGO vele interessante projecten. Ontdek onze creatieve en efficiënte oplossingen op het vlak van digitalisering.

Productiegegevens in realtime

Dankzij een geïntegreerd Manufacturing Execution System bereikt Ruch Novaplast meer transparantie en efficiëntie. In het systeem: automatiseringstechniek van WAGO

energiemanagement_ruch_außen_2000x1500.jpg

Veiligheid voor datacenters

Bij de oplossing van de firma Correct Power Institute registreren controllers van WAGO alle stroom- en omgevingsgegevens en slaan deze op voor analyse in de cloud.

digitalisierung_referenz_fort-knox_cybersecurity_istock_172776360_2000x1500.jpg

Aanbevelingen om verder te lezen

Andere oplossingen op het gebied van energiemanagement

WAGO helpt u om uw potentieel optimaal te benutten - van monitoring tot identificatie van geschikte maatregelen.

Normen en wetten

Gegevensverwerking volgens de norm

Gegevens registreren, visualiseren en evalueren: WAGO biedt tal van producten en oplossingen voor het opzetten van uw energiemanagementsysteem.

energiemanagement_normen_auditor_blau_gettyimages-571983571_2000x1500.jpg
Modulaire gegevensregistratie

Efficiëntie efficiënt verhogen

De beste energiemanagementoplossing moet te allen tijde aan nieuwe eisen en wensen aangepast kunnen worden. WAGO biedt u hiervoor alle mogelijkheden.

energiemanagement_titel-produktauswahl_modulare-datenerfassung_2000x1500.jpg

Dit zou u ook kunnen interesseren

Vooruitgang met WAGO

Automatisering- en aansluittechnologie van WAGO wordt niet alleen in energiemanagement toegepast. Ontdek welke andere thema's ons nog bezighouden.

Digitalisering

Voor de industrie van morgen

Communicatie tussen meerdere locaties via de cloud of intelligente automatisering: de digitalisering in de industrie heeft vele facetten, nog meer potentieel en dankzij cyber-security ook tal van uitdagingen.

digitalisierung_prozessanlage_vernetzung_industrie-4-0_2000x1500.jpg
Lichtmanagement

Intelligente verlichtingsregeling

Door de combinatie van voorgedefinieerde hardware en gebruiksvriendelijke software biedt WAGO een lichtmanagementsysteem dat de planning en de inbedrijfstelling van nieuwe verlichtingssystemen vereenvoudigt.

building_licht_lichtmanagement_tablet_2000x1500.jpg