Taal selecteren
buehne_systemverkabelung_2000x2000_1.jpg

Systeembekabeling

Afzonderlijke componenten van uw installatie systematisch, snel en eenvoudig bedraden – met het oog op de automatisering of in het kader van de overdracht van de bedrading van de schakelkast aan een standaardinterface zoals RS-232. Dit bespaart tijd en geld tijdens planning, installatie en inbedrijfstelling in tijden van steeds complexere systemen en besturingskastoplossingen. Gebruik hiervoor de uitgebreide productportfolio van de universele interfacemodules en systeembekabeling evenals van de besturingsspecifieke componenten.

Hier vindt u vandaag reeds een groot aantal fabrikanten waarvan de besturingssystemen comfortabel met de systeembekabeling van WAGO kunnen worden bedraad.

Uw voordelen:

 • Veilige en storingsvrije verbinding van individuele componenten
 • Snelle bekabeling dankzij geprefabriceerde systeemkabels
 • Overzichtelijke markeringsmogelijkheden

Productoverzicht

Onze producten op het gebied van systeembekabeling

Flexibele systeembekabeling voor uw applicaties

Holger Urban, Head of Product Management, laat in de video mogelijkheden voor de systeembekabeling zien, zodat u besturingen eenvoudig in uw systeem kunt integreren.

Flexibiliteit bij de planning van installaties door individuele ontwerpmogelijkheden

Producten uit het standaard portfolio of klantspecifieke wensen – WAGO biedt de juiste systeembekabeling voor uw applicatie. In de video laat Holger Urban, Head of Product Management, u de mogelijkheden zien.

Besturingsspecifieke interfacemodules en systeemkabels

Op de volgende pagina's vindt u alle informatie over onze besturingsspecifieke interfacemodules en systeemkabels. Met onze oplossingen kunt u uw favoriete automatiseringssysteem snel en eenvoudig aansluiten. Hiervoor bieden wij u oplossingen voor alle grote fabrikanten van automatiseringssystemen.

Universele interfacemodules

Met de interfacemodules van WAGO beschikt u over een veilig en onderhoudsvrij aansluitniveau voor de flexibele bedrading van signalen. Ze zorgen voor de verbinding van de elektronica met de elektrotechniek op besturingsniveau, en nemen bovendien de betrouwbare overdracht en verdeling van signalen op besturings- en veldniveau (installatie, machine) en omgekeerd voor hun rekening. Hierbij worden de besturingssignalen van geconfectioneerde insteekbare aansluitingen zoals RJ-45 en RS-232 en van gangbare lintkabels naar klemaansluitingen omgezet.

 • Economische en tijdbesparende projectering en calculatie door reductie van de vereiste bedradingsmodules
 • Een overzichtelijke bedrading en duidelijke markering van de polen zorgen voor een snelle bedrading, inbedrijfstelling en het verhelpen van storingen
 • Veilige en onderhoudsvrije verbinding van de signaalkabels dankzij de betrouwbare aansluitklemmen met CAGE CLAMP®-veerklemtechniek
 • Ruimtebesparing in de schakelkast door de hoge aansluitdichtheid

Universele systeemkabels

De systeembekabeling van WAGO voor universele componenten ondersteunt u bij de snelle installatie, montage en onderhoud. Selecteer uit ons brede productassortiment het passende connectorprofiel, hetzij RJ-45, RS-232 of andere universele aansluitcomponenten.

 • Snelle en eenvoudige verbinding tussen aansluitniveau (sensoren en actuators) en besturing
 • Voor meer flexibiliteit in het installatieontwerp ook verkrijgbaar met open kabeluiteinden
 • Tijdwinst dankzij geprefabriceerde interfacekabels

Productinnovatie

Nieuwe interface- en koppelingsmodule

neemt 30 procent minder ruimte in bij geïntegreerde schermoptie

De nieuwe interfacemodule RJ-45 Cat.6A en de koppelingsmodule RJ-45 Cat.6A zijn ideaal geschikt voor 10 Gigabit ETHERNET (10GBASE-T) en voor toekomstige hogesnelheidstoepassingen tot 500 MHz. Bovendien zijn ze "PoE en PoE+"-compatibel en nemen ze 30 % minder plaats in dan de huidige WAGO-oplossing.

De beide nieuwe modules vullen de bestaande interfacemodules van WAGO (serie 289) aan en bieden voordelen bij het verhelpen van vaak voorkomende situaties, bijvoorbeeld door te bekabelen door middel van gereedschapsloze aansluittechniek. Met de koppelingsmodule verbindt u nu ook twee veldstekkers direct met elkaar en maakt u overdrachtspunten voor netwerken met vooraf geconfectioneerde leidingen beschikbaar.

De modules hebben een geïntegreerde schermoptie die aan de frontzijde kan worden gedeactiveerd. Beide varianten zijn in overeenstemming met de Cat.6A-ISO-componentenspecificatie.

Uw voordelen:

 • Aanwezige kabels kunnen snel en eenvoudig worden verlengd.
 • 30% minder benodigde ruimte dan de huidige WAGO-oplossing
 • Voor Cat.6A-toepassingen
 • Door TIA-568A/B-verbinding is nog slechts een artikel nodig om beide aansluitschema's te kunnen gebruiken.
 • Schermoptie geïntegreerd; aan frontzijde te deactiveren
MM-20930 website update Interface Module RJ45 Cat 6A_2000x1500.jpg

Producten ontdekken

Kom meer te weten over het thema

Alle producten

Ontdek de gehele productdiversiteit van WAGO op het gebied van systeembekabeling

システム配線.jpg

Dit zou u ook kunnen interesseren

Andere producten op het gebied van Interface Electronic

Interface elektronica

Signaalomvormers en scheidingsversterkers

Scheiden, versterken, filteren en converteren: de signaalomvormers en scheidingsversterkers nemen diverse functies in de meest uiteenlopende toepassingsgebieden voor hun rekening en zorgen voor een veilige en foutloze overdracht van signalen.

buehne_messumformer_1_ad_2000x1500.jpg