Taal selecteren
buehne_systemverkabelung_2000x2000_1.jpg

Systeembekabeling

Individuele componenten van uw installatie systematisch, snel en eenvoudig bedraden - met het oog op automatisering of in het kader van de overdracht van de schakelkastbedrading aan een standaardinterface zoals bijv. RS232. Dit bespaart tijd en geld tijdens planning, installatie en inbedrijfstelling in tijden van steeds complexere systemen en besturingskastoplossingen. Gebruik hiervoor de uitgebreide productportfolio van de universele interfacemodules en systeembekabeling evenals van de besturingsspecifieke componenten.

Hier vindt u vandaag reeds een groot aantal fabrikanten waarvan de besturingssystemen comfortabel met de systeembekabeling van WAGO kunnen worden bedraad.

Uw voordelen:

 • Veilige en storingsvrije verbinding van individuele componenten
 • Snelle bekabeling dankzij geprefabriceerde systeemkabels
 • Overzichtelijke markeringsmogelijkheden

Productoverzicht

Onze producten op het gebied van systeembekabeling

Besturingsspecifieke interfacemodules en systeemkabels

Op de volgende pagina's vindt u alle informatie over onze besturingsspecifieke interfacemodules en systeemkabels. Met onze oplossingen kunt u uw favoriete automatiseringssysteem snel en eenvoudig aansluiten. Hiervoor bieden wij u oplossingen voor alle grote fabrikanten van automatiseringssystemen.

Universele interfacemodules

Met de interfacemodules van WAGO beschikt u over een veilig en onderhoudsvrij aansluitniveau voor de flexibele bedrading van signalen. Ze zorgen voor de verbinding van de elektronica met de elektrotechniek op besturingsniveau, en nemen bovendien de betrouwbare overdracht en verdeling van signalen op besturings- en veldniveau (installatie, machine) en omgekeerd voor hun rekening. Hierbij worden de besturingssignalen van geconfectioneerde insteekbare aansluitingen zoals RJ45 en RS232 en van gangbare lintkabels naar klemaansluitingen omgezet.

 • Economische en tijdbesparende projectering en calculatie door reductie van de vereiste bedradingsmodules
 • Een overzichtelijke bedrading en duidelijke markering van de polen zorgen voor een snelle bedrading, inbedrijfstelling en het verhelpen van storingen
 • Veilige en onderhoudsvrije verbinding van de signaalkabels dankzij de betrouwbare aansluitklemmen met CAGE CLAMP®-veerklemtechniek
 • Ruimtebesparing in de schakelkast door de hoge aansluitdichtheid

Universele systeemkabels

De systeembekabeling van WAGO voor universele componenten ondersteunt u bij de snelle installatie, montage en onderhoud. Selecteer uit ons brede productassortiment het passende connectorprofiel, hetzij RJ45, RS232 of andere universele aansluitcomponenten.

 • Snelle en eenvoudige verbinding tussen aansluitniveau (sensoren en actuators) en besturing
 • Voor meer flexibiliteit in het installatieontwerp ook verkrijgbaar met open kabeluiteinden
 • Tijdwinst dankzij geprefabriceerde interfacekabels

Productinnovatie

Goede combinatie: WAGO systeemkabels en PLC-interfacemodules

Portfolio-uitbreiding maakt aansluiting op andere besturingen mogelijk.

Door de uitbreiding van de portfolio met aanvullende PLC-interfacemodules en een groot aantal systeemkabels kunnen nu nog meer PLC's worden ondersteund. Dit is een aanvulling van de internationaal verkrijgbare systeemkabelportfolio.

Behalve de huidige ondersteunde WAGO besturingen van de serie 750/753 en Siemens S7-300 en S7-1500 bestaan er nu ook oplossingen voor Siemens S7-400, GE Fanuc 90-30 en RX3i, Schneider Twido, Modicon M2xx, TSX37, TSX57, M340 en Quantum, Rockwell CompactLogix en ControlLogix evenals Omron CJ1.

Eenvoudige signalisatie-aansluiting op de PLC

De vooraf geconfectioneerde systeemkabels maken een snelle en foutloze voorbekabeling mogelijk. Bovendien wordt er in de schakelkast veel plaats bespaard door een hoge opslagdichtheid en de directe aansluiting van de signalisatie op de interfacesmodules. Dankzij de uitbreiding van de portfolio profiteert de gebruiker van een veilige en foutloze aansluiting van de PLC-interfacemodules.

Uw voordelen:

 • Ondersteuning van nog meer besturingen
 • Snelle en foutloze voorbekabeling
 • Eenvoudige verplaatsing van het aansluitniveau
MM-11044_GWA_System_Wiring_Schmuckbild_Systemverkabelung-8_2000x1125.jpg

Nieuwe interface- en koppelingsmodule

neemt 30 procent minder ruimte in bij geïntegreerde schermoptie

De nieuwe interfacemodule RJ-45 Cat.6A en de koppelingsmodule RJ-45 Cat.6A zijn ideaal geschikt voor 10 Gigabit ETHERNET (10GBASE-T) en voor toekomstige hogesnelheidstoepassingen tot 500 MHz. Bovendien zijn ze "PoE en PoE+"-compatibel en nemen ze 30 % minder plaats in dan de huidige WAGO-oplossing.

De beide nieuwe modules vullen de bestaande interfacemodules van WAGO (serie 289) aan en bieden voordelen bij het verhelpen van vaak voorkomende situaties, bijvoorbeeld door te bekabelen door middel van gereedschapsloze aansluittechniek. Met de koppelingsmodule verbindt u nu ook twee veldstekkers direct met elkaar en maakt u overdrachtspunten voor netwerken met vooraf geconfectioneerde leidingen beschikbaar.

De modules hebben een geïntegreerde schermoptie die aan de frontzijde kan worden gedeactiveerd. Beide varianten zijn in overeenstemming met de Cat.6A-ISO-componentenspecificatie.

Uw voordelen:

 • Aanwezige kabels kunnen snel en eenvoudig worden verlengd.
 • 30% minder benodigde ruimte dan de huidige WAGO-oplossing
 • Voor Cat.6A-toepassingen
 • Door TIA-568A/B-verbinding is nog slechts een artikel nodig om beide aansluitschema's te kunnen gebruiken.
 • Schermoptie geïntegreerd; aan frontzijde te deactiveren
MM-20930 website update Interface Module RJ45 Cat 6A_2000x1500.jpg

Alle producten

Ontdek de gehele productdiversiteit van WAGO op het gebied van systeembekabeling

システム配線.jpg

Dit zou u ook kunnen interesseren

Andere producten op het gebied van Interface Electronic

Signaalomvormers en scheidingsversterkers

Scheiden, versterken, filteren en converteren: de JUMPFLEX®-signaalomvormers en -scheidingsversterkers vervullen een groot aantal functies in de meest uiteenlopende toepassingsgebieden en zorgen voor een veilige en storingsvrije signaaloverdracht.

buehne_messumformer_1_ad_2000x1500.jpg
Interface elektronica