Taal selecteren

Thema's
Aansluiting voor verbruiksmeters van alle fabrikanten: M-bus

De M-bus – van nature een voordelige veldbus.

Het M-bus-systeem, dat volgens het master-slave-principe functioneert, kan als lijn-, ster- of boomtopologie worden ingezet. De master verzorgt de seriële bus van stroom en verwerkt de gegevens van de M-Bus-slaves (meetapparatuur).

M-bus in een notendop:

  • Alle verbruiksmeters worden via één kabel (bus) met een centrale verbonden
  • Er zijn busdeelnemers verkrijgbaar die direct via de tweedraads bus van spanning worden voorzien
  • Apparaten van verschillende fabrikanten kunnen op één bussysteem worden aangesloten. Hierdoor is de gebruiker niet aan een bepaalde fabrikant gebonden.

M-bus eenvoudig uitgelegd

De M-bus (Meter-bus) is een voordelige veldbus voor de overdracht van energieverbruiksgegevens Een centrale master – een WAGO controller met aangesloten M-bus module – communiceert via een tweedraads bus met de busdeelnemers (per segment max. 250 slaves), zoals warmtemeters, watermeters, elektriciteitsmeters, gasmeters etc. alsook allerlei sensoren en actuatoren.

Gebruik van M-bus

De M-Bus wordt gebruikt voor het lezen van energieverbruiksgegevens van elektriciteitsmeters, warmtemeters, gasmeters, watermeters en verschillende sensoren en actuatoren van verschillende fabrikanten. Als efficiënt meetsysteem voor de registratie van verbruiksgegevens, wordt de M-bus vaak gebruikt op het gebied van gebouwbeheersystemen.

Uw voordelen met de M-bus-master

  • Directere (zonder externe gateways/niveau-omzetters) en dus voordeligere aansluiting van M-bus-apparaten op het I/O-systeem

  • Hoge flexibiliteit dankzij compatibiliteit met andere I/O's en interfaces van het I/O-systeem

  • Gebruik van meerdere modules met grotere hoeveelheden

Systeemgrafiek M-bus

M-bus-producten van WAGO

m-bus_p_ur_0753_0649_000_xx_2000x2000.jpg

M-Bus-Master (753-649)

De M-bus-module (753-649) fungeert als M-bus-master en maakt een rechtstreekse verbinding mogelijk van M-bus-slaves met het WAGO-I/O-SYSTEM 750. Een M-bus (meter-bus) is een veldbus voor het overdragen van energieverbruiksgegevens, die door M-bus-slaves als warmte-, water-, elektriciteits- en gasmeters alsook allerlei sensoren en actuatoren worden geregistreerd. De M-bus-master communiceert met de M-bus-slaves en vormt een interface tussen de M-bus en de verwerkende software.

Uw contactpersoon bij WAGO