Select language

Onderwerp

Cloud connectivity - Centrale infrastructuren van het internet voordelig benutten

De schakel tussen de echte en de digitale wereld

Cloud-oplossingen spelen ook in de industrie een steeds belangrijkere rol. Ze fungeren als een schakel tussen de echte en de digitale wereld, maken efficiënt gebruik van productiegerelateerde gegevens mogelijk en vereenvoudigen de vestigingsoverkoepelende koppeling van globale communicatiestructuren binnen bedrijven. Dat zorgt voor een heleboel nieuwe kansen voor de maakindustrie, met het oog op de vereiste beschikbaarheid van de installatie en de optimalisering van processen.

digitalisierung_grafik_smart-factory_cloud-connectivity_2000x2000.jpg

Logistiek en veiligheid

Via de cloud kunnen de locaties van vrachtwagens of schepen worden gevolgd, om ladingen, routes en data economisch te coördineren. Waardeketens kunnen ook buiten installaties en fabrieken systematisch gecreëerd en efficiënt benut worden. Naast de mogelijkheid om processen systematisch te monitoren, maakt communicatie via de cloud ook de externe besturing mogelijk.

Daarbij is het belangrijk dat de klassieke veiligheidsmechanismen zoals firewalls, beveiliging met een wachtwoord en individuele gebruiksrechten voor een goede beveiliging zorgen tegen onbevoegde toegang. De controllers PFC100 en PFC200 van WAGO coderen gegevens niet alleen met het SSL/TLS 1.2-encryptieprotocol in de controller, maar dragen de gegevens vervolgens ook via een VPN-tunnel op een veilige manier over naar de cloud.

Analyse van gegevens uit de cloud

Dankzij de cloud kunnen technici een overzicht houden over machines en installaties, onafhankelijk van hun locatie, en dankzij een continue monitoring optimale beschikbaarheden waarborgen en uitvaltijden tot een minimum beperken.

Daarbij worden gegevens uit verschillende vestigingen van een bedrijf in de cloud centraal verzameld en geanalyseerd. De toegang tot actuele en oude gegevens wordt hierbij onafhankelijk van de locatie en na de invoer van een wachtwoord verleend. Zo kunnen belangrijke kencijfers, vb. energiegegevens en capaciteit van de machine, worden vergeleken om er beslissende maatregelen voor de optimalisering uit af te leiden.

In de fabriek

De omgang met gevoelige en procesrelevante gegevens vraagt om extra aandacht. Gegevens van kritieke processen, zoals beschrijvingen van concrete procedures en gedetailleerde analyses hiervan, zijn in de productiesystemen beschikbaar en kunnen alleen hier ingekeken worden.

Kom meer te weten

Uw lijst is leeg.

Er zijn helaas geen relevante resultaten voor uw criteria. U kunt uw filtercriteria wijzigen of volledig resetten.

3 december 2019
Nieuws

De controller PFC200 van WAGO met nieuwe EtherCAT® Master functie

Door een veelvoud van nieuwe functies heeft WAGO het toepassingsbereik van de tweede generatie PFC-controllers PFC200 aanzienlijk vergroot. De nieuwe apparaten zijn fundamenteel herzien en de functieomvang ervan werd uitgebreid.

9 augustus 2019
Thema's

Applicatieve controllerredundantie (ACR) van WAGO

Schepen zonder bemanning in plaats van zeevaardersromantiek? Initiatieven voor "autonomous ships" forceren deze ontwikkeling. Van de onbemande machineruimte, die nochtans maximaal 24 uur zonder directe ingreep in werking mag zijn, naar een autonoom varend schip, dat tot wel zes weken zonder menselijke ingreep in het systeem in bedrijf dient te zijn, is het echter nog een lange weg. Het redundantieconcept van WAGO voor besturingssystemen maakt deze weg korter en biedt een oplossing om fouten in het automatiseringssysteem te compenseren en een continue werking van het technische systeem te garanderen.

Nieuws

WAGO Lighting Management – Advancing Large-Scale Lighting

Large rooms, such as production facilities and warehouses, place high demands for lighting that is not only efficient and user-friendly but caters to occupants’ well-being. To address this industry-wide need, WAGO Lighting Management combines predefined hardware components with user-friendly software. Taking an innovative approach to usability, the system’s standard Web browser provides the flexibility that allows users to fine-tune lighting to any application. On top of this, several new features give users the ability to plan and implement sophisticated lighting solutions with unprecedented ease.

Thema's

WAGO WINSTA® Pluggable Connection System in the Context of Construction Product Regulation (CPR)

WAGO offers cable assemblies within the WINSTA® Pluggable Connection System that have been tested to EN 50575 and comply with CPR requirements.

22 maart 2019
Nieuws

New Slimline N-Conductor and Power Distribution Disconnect Terminal Blocks

WAGO's TOPJOB® S Installation Rail-Mount Terminal Block family now includes two new 1-conductor variants: A blue N-disconnect terminal block and a gray power distribution disconnect terminal block for 10 mm2 (8 AWG) conductors. These new compact models are designed for infeed/tap-off applications via (10 x 3) mm busbars.

22 maart 2019
Nieuws

WAGO's Professional Tools for Electrical Interconnections

Strip, crimp and measure: For every building installation and control cabinet, professionals need tools they can always trust – even in critical applications. WAGO's new tools bring additional functionality and superior ergonomics to industry-proven cable strippers, crimpers and testers.

Uw contactpersoon bij WAGO

Market Management Industry Process

Andere serviceaanbiedingen: