Taal selecteren
loesungen_explosionsschutz_iStock_000056635768_Medium_2000x1125.jpg

WAGO in de explosiebeveiliging

Basisprincipes van explosiebeveiliging

Wat gebeurt er tijdens een explosie, welke factoren zijn doorslaggevend en welke beschermende maatregelen zijn er? Hier komt u alles te weten wat u moet weten over ATEX, Ex-zones, soorten bescherming en co.

Basisprincipes van explosiebeveiliging

Wat gebeurt er tijdens een explosie, welke factoren zijn hierbij
doorslaggevend en welke beschermende maatregelen zijn er? Hier komt u alles te weten wat u moet weten over ATEX, ex-zones, soorten bescherming en co.
loesungen_explosionsschutz_s_Fotolia_79693374_X_2000x1125.jpg

Producten voor explosiebeveiliging

Ons modulaire productassortiment voor explosiebeveiliging kan veilig en prijsgunstig op maat worden samengesteld - met een uniform systeem van de niet Ex-zone tot de Ex-zone van de gehele productie. Ook voor speciale oplossingen biedt WAGO precies wat ontwerpers en systeemintegratoren willen.
loesungen_explosionsschutz_gettyimages-516574318_2000x1125.jpg

WAGO in de praktijk

Ontdek onze thema's en oplossingen voor vandaag en
morgen. Lees hier meer over de verschillende
toepassingsgebieden van onze producten.
explosionsschutz_industrie_nacht_gettyimages-146365333_2000x1125.jpg

Laboratoriumtests voor meer kwaliteit en veiligheid

Om klemmen wereldwijd te kunnen gebruiken, moeten deze aan bepaalde normen voldoen en over testcertificaten beschikken.

MM-4737_laborpruefung_2015_08_19_Labor09267_2000x1125.jpg

WAGO in de praktijk

Onderwerpen en oplossingen voor vandaag en morgen

[{"code":"ContentArticleInterviewPageTemplate","type":"WagoContentArticlePageType"},{"code":"ContentArticleTopicPageTemplate","type":"WagoContentArticlePageType"},{"code":"ContentArticleReferencePageTemplate","type":"WagoContentArticlePageType"},{"code":"ContentArticleGuidancePageTemplate","type":"WagoContentArticlePageType"},{"code":"ContentArticleProductNewsPageTemplate","type":"WagoContentArticlePageType"}]

Indeling van Ex-zones

Afhankelijk van de aard van de voorkomende stoffen worden explosieve omgevingen niet in dezelfde mate bedreigd. Uit de frequentie en duur van het voorkomen van één van deze stoffen kunnen verschillende beveiligingseisen voor de bedrijfsmiddelen worden afgeleid.
icon_ex_kennzeichnung_ex_produkte_2000x1125.jpg

Maatregelen Ex-bescherming

Voor wie is explosiebeveiliging een vereiste? Voor wie geldt de explosiebeveiliging? Wat moet in acht worden genomen? En wat is een constructieve explosiebeveiliging? WAGO heeft de antwoorden op de belangrijkste vragen voor u verzameld.
icon_ex_explosionsschutz_2000x1125.jpg

Apparaatgroepen

Gassen, dampen en stof worden net als de apparaten op basis van hun eigenschappen ingedeeld in verschillende groepen. Deze classificatie vereenvoudigt de juiste keuze van apparaten voor de verschillende gassen, dampen of stoffen.
icon_ex_geraetegruppen_geraetekategorien_2000x1125.jpg

Explosieveiligheidsklassen

In Ex-omgevingen zijn uitsluitend explosieveilige bedrijfsmiddelen toegestaan. Ontstekingsbeveiligingstypes zijn constructieve en elektrische maatregelen aan bedrijfsmiddelen en behoren tot de secundaire explosiebeveiliging.
icon_ex_zuendschutzarten_2000x1125.jpg

Ontstekingsbronnen

Wanneer in een bepaalde werkomgeving een explosieve atmosfeer niet kan worden verhinderd, komt de secundaire explosiebeveiliging tot haar recht. Daaronder verstaat men het verhinderen van om het even welke ontstekingsbron in explosieve omgevingen.
icon_ex_zuendquelle_2000x1125.jpg

Wat is een explosie?

Ex|plo|si|e, de; -, -s <lat.> (explosio) en betekent zoveel als "ontsnappen onder druk". Wat gebeurt er tijdens een explosie, welke factoren zijn doorslaggevend en welke beschermende maatregelen zijn er? Hier ontdekt u alles wat u hierover moet weten!
icon_ex_explosion_2000x1125.jpg

Aanbevelingen om verder te lezen

Meer uit het bereik procestechniek

Ex-bescherming, modulaire procesautomatisering en proces 4.0 - lees meer over actuele ontwikkelingen en uitdagingen in de branche.

Proces 4.0

Intelligente waardeketens

Processen digitaal transformeren en opnieuw ontwerpen: WAGO is uw betrouwbare partner voor individuele ontwikkeling en implementatie.

process_prozessindustrie_virtuell-real-welt_istock_101279527_2000x1500.jpg
Modulaire procesautomatisering

DIMA is de toekomst

Modulaire installatieconcepten zijn het antwoord op de voortdurend veranderende marktvereisten. WAGO ondersteunt u bij de ontwikkeling.

process_modulare-prozessautomation_gettyimages-457978501_2000x1500.jpg