Taal selecteren

Nieuws
Verticale geleiderinvoer heel eenvoudig met TOPJOB®S-2-etageklemmen

Schakelkasten zijn zowel in de machine- en installatiebouw als in de technische voorzieningen van gebouwen belangrijk voor een feilloos bedrijf. Op een kleine oppervlakte moeten zoveel mogelijk componenten worden geplaatst. De TOPJOB®S-rijgklemmen staan al jaren garant voor een veilige en onderhoudsvrije installatie in diverse industriële toepassingen en in moderne gebouwinstallaties.

Uw voordelen:

  • Betere bediening met gereedschap in het bijzonder in krappe ruimten
  • Dubbel zoveel klempunten bij eenzelfde bouwbreedte
  • Dubbele brugrij op beide niveaus
  • Zijdelingse labelhouders (ca. 10°), schuin geplaatst voor een betere leesbaarheid langs boven

De nieuwe TOPJOB®S 2-etageklemmen van WAGO zijn dankzij verticale geleiderinvoer (15°) zelfs in moeilijke plaatsingsomstandigheden makkelijk hanteerbaar. Ze zijn met name geschikt voor gebruik in aansluitingsbehuizingen of naast hoge kabelgoten. De plaatsing van de geleiderinvoer en de bedieningsopening vergemakkelijkt de aansluiting van de geleider van bovenaf. Ook de eenvoudige veeraansluittechniek van de TOPJOB®S 2-etageklemmen biedt belangrijke voordelen bij de montage. De bedrading vergt slechts weinig handelingen. Afhankelijk van het geleidertype kan de geleider met de zogeheten Push-in-techniek ook rechtstreeks worden ingestoken.

De nieuwe TOPJOB®S 2-etageklemmen zijn bovendien bijzonder smal (5,2 mm), zodat er veel aansluitingen kunnen worden geplaatst op een DIN-rail. Een duidelijk voordeel van de nieuwe 2-etageklemmen: bij eenzelfde bouwbreedte kunnen dubbel zoveel klempunten worden aangesloten. Gebruikers profiteren bovendien van een dubbele brugrij op beide niveaus, die veelvuldige overbruggingen mogelijk maakt. Door verticale bruggen kunnen potentialen over beide etages worden vermeerderd. De schuin aflopende labelhouders (10°) moeten de leesbaarheid langs boven ten goede komen.

De TOPJOB®S 2-etageklemmen met verticale geleiderinvoer zijn ontworpen voor kabeldoorsneden van 0,25 mm² tot 4 mm² en voor een nominale stroom van 24 A. De maximale stroom bij 4 mm² bedraagt 28 A. Zoals voor alle TOPJOB®S-modellen is er ook voor de nieuwe 2-etageklemmen een ruim assortiment aan toebehoren beschikbaar – van bruggen tot markeringsmateriaal.

Dat zou u ook kunnen interesseren

Geschikte producten uit de verbindingstechniek

Baanbrekende aansluittechniek

De standaard voor hogere veiligheid en lagere kosten: sinds 1951 biedt WAGO met de veerklemtechnologie een onderhoudsvrij aansluitsysteem voor iedere behoefte.

anschlusstechnik_klemmen_2000x1500px.jpg