Taal selecteren
betaetigungsvarianten_topjob-s_keyvisual_2000x2000.jpg

Rijgklemmen met bedieningshendel, drukknop of bedieningsopening

De rijgklemmen van WAGO zijn verkrijgbaar in drie verschillende bedieningsvarianten: met hendel, met drukknop of met bedieningsopening – voor iedere toepassing is dus altijd een geschikte rijgklem beschikbaar.

Het markeringssysteem en het multifunctionele brugprogramma van de bekende TOPJOB® S-rijgklemmen van WAGO kunnen vanzelfsprekend ook worden gebruikt voor de nieuwe rijgklemmen met hendel.

Voordelen:

 • Drie bedieningsvarianten: bedieningshendel, drukknop of bedieningsopening
 • Doorlopende markeringsmogelijkheden
 • Een omvangrijk assortiment aan bruggen van de TOPJOB® S-serie voor alle drie varianten
 • Push-in techniek: directe aansluiting van massieve, meeraderige en fijnaderige geleiders met adereindhuls bij alle varianten
 • Testmogelijkheden bij alle varianten

Productoverzicht

3 bedieningsvarianten = 1 productfamilie

Bedieningsvarianten

Voor elke toepassing de passende rijgklem: hendel, drukknop of bedieningsopening - kies de varianten die optimaal bij uw toepassing en applicatie passen.

Rijgklemmen met bedieningshendel

Voor de aansluiting van geleiders is bij de rijgklemmen met bedieningshendel geen gereedschap nodig. De klempositie wordt door middel van de hendel en dus eenvoudig met de hand geopend en gesloten. Met name bij de aansluiting van geleiders in het veld profiteert de gebruiker van het intuïtieve en comfortabele gebruik. De hendels blijven in de geopende positie staan en maken op deze manier de gelijktijdige aansluiting van massieve geleiders met grote doorsneden mogelijk. Massieve en meeraderige geleiders en fijnaderige geleiders met gasdicht opgeperste adereindhulzen kunnen dankzij push-in CAGE CLAMP® direct aangesloten worden.

Voordelen:

 • Hendelbediening met de hand – wereldwijd intuïtief en zonder gereedschap
 • Hendel blijft open staan; beide handen zijn vrij voor snel en comfortabel aansluiten.
 • Een duidelijke stand van de hendel signaleert de open c.q. gesloten klempositie.
 • Alle soorten geleiders kunnen aangesloten en zonder gereedschap losgekoppeld worden.
 • Direct insteken van massieve geleiders en fijnaderige geleiders met adereindhuls dankzij Push-in CAGE CLAMP® mogelijk
 • Veilig contact maken door snel, eenvoudig en makkelijk sluiten

betaetigungsvarianten_topbjob-s_schiene_hebel-lang_2000x1500.jpg

Rijgklem met drukknop

Het assortiment van TOPJOB® S-rijgklemmen is eveneens verkrijgbaar met drukknop. De rijgklemmen met drukknop zijn verkrijgbaar met nominale doorsneden 1,0 mm2, 1,5 mm2, 2,5 mm2, 4 mm2, 6 mm2, 10 mm2 en 16 mm2. De rijgklemmen zijn verkrijgbaar als 2-draads, 3-draads en, afhankelijk van de grootte, ook als 4-draads variant. De klempositie kan worden geopend door de drukknop met een vrij selecteerbaar gereedschap te bedienen. De invoeropening voor de geleiders kan door de oranje drukknop simpel en snel worden herkend. Het hart van de TOPJOB® S-rijgklemmen is de Push-in CAGE CLAMP®. Push-in CAGE CLAMP® biedt aanvullend de mogelijkheid om massieve, meeraderige en fijnaderige geleiders met gasdicht opgeperste adereindhulzen zonder gereedschap aan te sluiten.

Voordelen:

 • Voor het openen van de klempositie met de drukknop kan het bedieningsgereedschap vrij worden gekozen.
 • Overzichtelijk in gebruik: Het bedieningselement is duidelijk herkenbaar door de oranje kleur.
betaetigungsvarianten_topjob-s_schiene_druecker-lang_2000x1500.jpg

Rijgklemmen met bedieningsopening

De TOPJOB® S-rijgklemmen met bedieningsopening maken een comfortabele aansluiting met een WAGO bedieningsgereedschap mogelijk. Het bedieningsgereedschap, dat voor het aansluiten van fijnaderige geleiders wordt gebruikt, blijft in de bedieningsopening tot de aansluiting van de geleiders afgesloten is. De klempositie blijft geopend. Beide handen zijn vrij voor de bedrading. De rijgklemmen met bedieningsopening beschikken over een uitgebreid en flexibel productassortiment. Naast de 1-etageklemmen met een groot doorsnedebereik van 0,14 mm2 tot 25 mm2 en de 2- en 3-etageklemmen zijn functieklemmen voor vrijwel ieder toepassingsbereik verkrijgbaar.

Voordelen:

 • Het bedieningsgereedschap blijft in de bedieningsopening steken tot de geleider aangesloten is.
 • De klempositie is duidelijk herkenbaar door het geplaatste bedieningsgereedschap.
 • De geleiderinvoer blijft geopend; beide handen zijn dus vrij voor de bedrading.
betaetigungsvarianten_topjob-s_schiene_betaetigungsoeffnung-lang_2000x1500.jpg

TOPJOB® S-rijgklemmen van WAGO in de praktijk

Highlights

Een selectie van de huidige projecten van onze klanten met TOPJOB® S vindt u hier.

 • Wereldkampioen asperges schillen
 • Voordelen voor snelheid en kwaliteit
 • Perslucht opnieuw doordacht
 • Stortgoedhandling via een hendel
 • Innovaties ter bescherming van het milieu
 • Perfect klimaat voor roboticatests – zonder gereedschap op de werf
 • Duurzame energieproductie

Wereldkampioen asperges schillen – met de TOPJOB® S-rijgklemmen met hendel

HEPRO is niet alleen wereldwijd marktleider op het gebied van schiltechniek voor langwerpige groenten, maar het houdt de gebruiksvriendelijkheid steeds in het oog. Precies hier worden de TOPJOB® S-rijgklemmen met hendel van WAGO gebruikt; hun intuïtieve bediening draagt ertoe bij dat ze sneller, efficiënter en gebruiksvriendelijker worden.

Voordelen voor snelheid en kwaliteit

Het team van SPIE Buchmann in Losheim (Saarland) testte de WAGO TOPJOB® S-rijgklemmen met hendel in de praktijk - en ontdekte de voordelen op het gebied van snelheid en kwaliteit. In de video getuigen de collega's over hun bevindingen.

Stortgoedhandling via een hendel

Sebastian Wiesenbart, hoofd Automatiseringstechniek bij Hecht, houdt niet van stilstaan. In het technisch labo van de installatiebouwer voor stortgoedhandling uit Paffenhofen gebruikt hij daarom de TOPJOB® S-rijgklemmen met hendel van WAGO om sneller te kunnen werken bij vaak wisselende installatieverbindingen.. In de video legt hij uit hoe het innovatieve WAGO-product hem ook in de samenwerking met zijn klanten ondersteunt.

Perfect klimaat voor roboticatests – zonder gereedschap op de werf

Hörburger AG bouwt schakelkasten voor airconditioningsystemen van KUKA, waarmee robots onder specifieke omstandigheden getest worden. Michale Skrake, hoofd van de productie bij de schakelkastbouwer uit Waltenhofen, vertrouwt op de TOPJOB® S-rijgklemmen met hendel van WAGO, om dat deze zowel bij de productie als bij de montage ter plaatse enorme voordelen bieden.

Perslucht opnieuw doordacht

Michael Portwich en zijn zakenpartner Jens Tiede delen een visie. Ze hebben haar altAIRnative gedoopt en door middel van de TOPJOB® S-rijgklemmen met hendel van WAGO gerealiseerd. Waarom dit goed is voor de planeet en goed voor de klanten van altAIRnative, ziet u in deze video.

Duurzame energieproductie – met de TOPJOB® S-rijgklemmen met hendel

Koeien, runderen, varkens: in de streek van Borken gaat het er landelijk aan toe - en dieren laten belangrijke voedingsstoffen achter. Voldoende oppervlakte om de gier als voedingsstof op de akker uit te rijden, is er in het Westmünsterland echter niet. Uit gier kunnen bijvoorbeeld stikstof, fosfor en kaliumzout worden teruggewonnen – te goed om als afval af te voeren. Wat ermee aan te vangen? Doris Nienhaus, directeur van NDM Naturwerkstoffe GmbH in Velen, had in 2013 een innovatief idee dat tot op heden nergens ter wereld bestond. Ook aanwezig: 90 landbouwers uit de regio Borken en de nieuwe TOPJOB® S-rijgklem met hendel van WAGO.

"Een echt succes"

Hier moet elke processtap kloppen: 250 DC-regelaars worden dagelijks aangestuurd door een overkoepelende controller. Voor de firma Rihatec maakt dit deel uit van hun dagelijkse werk in hun nieuwste technologieproject. De nieuwe TOPJOB® S-rijgklemmen met hendel kunnen daarbij helpen om de processen nog eenvoudiger te laten verlopen.

Push-in techniek

Push-in CAGE CLAMP® is een universele aansluiting voor alle soorten geleiders. Voor een bijzonder snelle aansluiting van geleiders bieden alle drie bedieningsvarianten de mogelijkheid om massieve en meeraderige geleiders alsook fijnaderige geleiders met gasdicht opgeperste adereindhulzen direct zonder gereedschap aan te sluiten.

AfbeeldingBeschrijvingAfbeeldingBeschrijving
massief
Geleiders met de nominale doorsnede en twee doorsneden onder de nominale doorsnede kunnen direct worden aangesloten.
meeraderig
Geleiders met de nominale doorsnede en twee doorsneden onder de nominale doorsnede kunnen direct worden aangesloten.
Fijnaderig met adereindhuls (gasdicht opgeperst)
Geleiders met de nominale doorsnede en twee doorsneden onder de nominale doorsnede kunnen direct worden aangesloten.
fijnaderig, ultrasoon verdicht
Geleiders met de nominale doorsnede en twee doorsneden onder de nominale doorsnede kunnen direct worden aangesloten (afhankelijk van de knikbestendigheid van de geleider en de lengte van de verdichting).
Fijnaderig met stiftkabelschoen (gasdicht opgeperst)
Geleiders met de nominale doorsnede en twee doorsneden onder de nominale doorsnede kunnen direct worden aangesloten (afhankelijk van de diameter van de stift).
fijnaderig, ook met vertinde afzonderlijke aders
Klemplaats met bedieningswerktuig openen, geleider invoeren, bedieningswerktuig eruit trekken.

VOOR ALLE SOORTEN GELEIDERS

Ontdek de voordelen van TOPJOB® S met de universele aansluiting voor alle soorten geleiders en de hoge veiligheidsreserves voor toepassingen ook bij zware omstandigheden.

Het omvangrijke assortiment aan toebehoren voor alle
TOPJOB® S-rijgklemmen van WAGO

MULTIFUNCTIONEEL ASSORTIMENT AAN BRUGGEN

Voor het complete assortiment aan rijgklemmen met alle drie bedieningsvarianten is het bestaande assortiment aan TOPJOB® S-bruggen beschikbaar. Zo vindt u voor alle brugtaken altijd de juiste oplossing.

Voordelen:

 • Complexe brugtaken kunnen op uitermate eenvoudige wijze worden opgelost.
 • Betere overzichtelijkheid van de brug.

Type brugSchakelschemaToepassingsmogelijkheden:
KambrugKambrug (x-voudig) kunnen individueel en overeenkomstig uw behoeften worden geconfectioneerd. De bruggen kunnen door het uitbreken van afzonderlijke contactpennen aangepast worden! Reeds geconfectioneerde kambruggen (1 op x) zijn eveneens verkrijgbaar.
Eindeloze bruggenDe dwarsbrug voor eindeloos bruggen verbindt oneindig veel klemmen in slechts één brugmogelijkheid Aan deze brugmogelijkheid kan eenvoudig een extra brug worden toegevoegd, bijvoorbeeld als een functie toegevoegd wordt en het aantal gebrugde klemmen uitgebreid moet worden.
ReduceerbrugMet onze reduceerbruggen kunnen klemmen voor verschillende doorsneden eenvoudig worden gecombineerd.
CombinatiebrugDe combinatiebruggen bieden u de mogelijkheid om verschillende potentialen in één brugmogelijkheid langs elkaar te leiden. Ze laten zich door uitbreken van contactpennen individueel confectioneren.
Verticale brugVerticale bruggen zijn de perfecte oplossing voor meeretageklemmen. Met deze bruggen kunnen twee of drie etages probleemloos met elkaar worden verbonden.
DraadbruggenInsteekbare draadbruggen zorgen voor aansluitingen van brugcontacten op verschillende afstanden en hoogten. Deze bruggen zijn verkrijgbaar in drie verschillende lengten.
SterbruggenDe speciaal voor het "sterpunt" ontwikkelde bruggen zijn bij uitstek geschikt voor klemborden voor motoren.
DriehoekbruggenVoor de driehoekschakeling van motoren zijn passende driehoekbruggen verkrijgbaar.

Doorlopende markeringsmogelijkheden

Dankzij de identieke contouren van alle drie varianten kunnen TOPJOB® S-rijgklemmen van WAGO met een doorlopende markeringsstrook in een handomdraai gemarkeerd worden. Met de thermische overdrachtsprinter Smart Printer van WAGO kunnen de stroken over meerdere regels worden bedrukt, waardoor de functionele toewijzing vereenvoudigd wordt.

Voordelen:

 • Markeringsstrips met meerdere regels voor meer overzicht in de schakelkast
 • De WMB-schildjes van de rol (WMB Inline) kunnen veelzijdig voor meerdere klemmenformaten worden gebruikt.
 • De schildjes kunnen door de identieke contouren van de TOPJOB® S-rijgklemmen snel en eenvoudig worden aangebracht.

Dit zou u ook kunnen interesseren

Aansluitende thema's en producten

Markering in de schakelkast

Meer overzicht, minder onderhoudstijd: de juiste markering biedt blijvende voordelen. WAGO biedt verschillende markeringsoplossingen voor uw taken.

Beschriftung_Bühnenbild_2000x1125px.jpg

Baanbrekende aansluittechniek

De standaard voor hogere veiligheid en lagere kosten: sinds 1951 biedt WAGO met de veerklemtechnologie een onderhoudsvrij aansluitsysteem voor iedere behoefte.

anschlusstechnik_klemmen_2000x1125px.jpg