Taal selecteren
buehne_software_2000x2000.jpg

Software

Met softwareoplossingen van WAGO kunt u machines, installaties en gebouwen efficiënter automatiseren. Vanaf de projectering tot en met de werking van de installatie overtuigt onze software door eenvoudige bediening en continuïteit.

Uw voordelen met software van WAGO:

  • Open voor gevestigde standaarden en integratie van alle relevante veldbussen
  • Uitgebreide software-oplossingen voor diverse sectoren
  • Software op maat voor elke automatiseringsactiviteit
  • Uitgebreide import- en exportfuncties van gevestigde ontwerptools
  • Plug-ins voor sectorspecifieke ontwikkelingsomgevingen
  • Eenvoudige en veilige licentieverlening

Productoverzicht

Software als succesfactor

Projecten binnen de productie-, proces- en gebouwautomatisering worden gekenmerkt door steeds kortere implementatietijden, steeds complexere structuren en een permanent groeiend aandeel aan software in de totale oplossing. Software wordt zo binnen de automatiseringstechniek een belangrijke factor met een aanzienlijke invloed op het welslagen van uw project.

software_ecockpit_2000x2000px.jpg

Engineeringsoftware:
e!COCKPIT
(op basis van op CODESYS 3)

Een snelle realisatie van complexe machinefuncties is van cruciaal belang in de moderne machine- en installatiebouw. De pc-gebaseerde engineeringsoftware e!COCKPIT (op basis van CODESYS 3) van WAGO ondersteunt u bij alle ontwikkelingsactiviteiten. Onze engineeringsoftware verkort de ontwikkelingstijden en overtuigt met een moderne en overzichtelijke interface.

Software voor configuratie en programmering:

Engineeringsoftware:
CODESYS 2

De softwaretools WAGO-I/O-CHECK en WAGO-I/O-PRO op basis van CODESYS 2 zijn beschikbaar voor het programmeren en configureren van het I/O-systeem. Voor de distributie van applicaties is de tool WAGOupload beschikbaar.

software-runtime_2000x2000px.png

Runtime-software

Uw ontwikkelingstijd verkorten: de runtime-software van WAGO stelt de gebruiker in staat om de actuele status van de machines te bedienen en te bewaken, en stuurt de bedrijfsgegevens door naar overkoepelende systemen. Door gebruik te maken van kant-en-klare, reeds beproefde softwaremodules bereikt u snel uw doel. In tegenstelling tot de technische software is de runtime-software de klok rond in gebruik - hij maakt deel uit van de machine en zorgt voor de juiste werking ervan.

cloud-2000x2000px.jpg

WAGO-cloud

Alles uit een hand: Naast de IoT-controllers PFC100 en PFC200 breidt WAGO zijn digitale dienstenportfolio uit met de nieuwe WAGO Cloud Data Control. Hiermee biedt WAGO een oplossing die de schakel vormt tussen de elementen van de reële en de digitale wereld. Daarbij speelt enerzijds de decentrale gegevensregistratie en centrale beschikbaarheid van gegevens vanaf het veldniveau tot in de Cloud en anderzijds de lokale toegang tot actuele gegevens een beslissende rol.

mobile-endgeraete_2000x2000.jpg

Apps voor mobiele eindapparaten

Software op slimme apparaten biedt ook productieve voordelen in industriële omgevingen. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld automatiseringsprocessen snel en eenvoudig met een smartphone of tablet bedienen en monitoren - van om het even waar.

Zoals bijvoorbeeld de WebVisu-app: hiermee kunt u uw automatiseringsprocessen snel en eenvoudig bedienen en observeren, en direct ingrijpen in het proces via uw smartphone of tablet. Of de app JUMPFLEX®-ToGo, waarmee u ingangs- en uitgangsparameters voor de 857 serie zenders eenvoudig kunt configureren.

Ontdek hier de WebVisu-app

WAGO-smartDATA

Gegevens, softwaretools en interfaces

smartdesigner-cae_2000x2000px.jpg

CAE-software

Plan uw projecten in een CAE-software of in de WAGO-e!COCKPIT. Uw gegevens worden rechtstreeks in de onlineproductconfigurator smartDESIGNER overgenomen.

smartdesigner_2000x2000px.jpg

Projectering met smartDESIGNER

De productconfigurator smartDESIGNER maakt echte 3D-projecteringen van producten van WAGO uit de bereiken van de elektrische verbindings- en automatiseringstechniek mogelijk – hiertoe behoren onder andere TOPJOB®S-®S-rijgklemmen, het WAGO-I/O-SYSTEM 750, printklemmen. Behalve het voorgemonteerde product ontvangt u alle relevante product- en procesgegevens als documentatie.

Waarom software van WAGO?

Softwarehulpmiddelen op maat

Voor het ontwikkelen, bedienen en onderhouden van moderne machines en systemen en voor het programmeren, configureren en in bedrijf stellen van toepassingen in de gebouwautomatisering moeten veeleisende taken worden uitgevoerd. Voor alle activiteiten zijn de benodigde softwaretools op maat beschikbaar - ingebed in een geïntegreerde engineeringoplossing of als een onafhankelijk instrument voor een specifiek takenpakket.

CODESYS als basis

Alle WAGO-controllers zijn uitgerust met de krachtige industriestandaard CODESYS. Dit maakt softwareontwikkeling mogelijk in de PLC-programmeertalen van IEC 61131-3 (ST, IL, SFC, FBD, LD) evenals in CFC. Deze beproefde programmeeromgeving maakt de instap voor softwareontwikkelaars uitermate eenvoudig; zonder bij- of omscholing kunnen reeds bestaande projecten gewoon gebruikt en verder ontwikkeld worden. In deze context kunnen moderne paradigma's, zoals bijvoorbeeld objectgeoriënteerde programmering (OOP) of huidige visualisatietechnologieën worden gebruikt.

Open voor standaarden

Investeren in de toekomst: de software ondersteunt bijvoorbeeld alle relevante veldbussen. Zo kunnen WAGO-componenten met gestandaardiseerde apparaatbeschrijvingsbestanden naadloos in de engineeringsoftware worden geïntegreerd. Bovendien is het aansluiten van controllers op veldbussen met WAGO-engineeringsoftware bijzonder eenvoudig; alle voordelen van de beschikbare veldtoestellen worden hierdoor optimaal benut. Uiteindelijk is WAGO-software zelf gebaseerd op moderne IT-standaards en ontwikkelingsmethoden, welke de duurzaamheid waarborgen.

Uitgebreide in- en exportfuncties

De softwaretools overtuigen door de mogelijkheid om projectgegevens uit te wisselen met externe softwaretools die betrokken zijn bij het ontwikkelingsproces. Hierdoor worden dure en foutgevoelige dubbele gegevensinvoer voorkomen.

Sectorspecifieke configurators

Of het nu gaat om automatisering in de industrie, van processen of in gebouwen: elke sector en elke industrie heeft speciale eisen. Aanvullend op de gemeenschappelijke softwarebasis zijn er daarom plug-ins beschikbaar die specifiek op maat van de afzonderlijke bedrijfstakken zijn ontwikkeld. Deze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het meten van energie of voor de eenvoudige configuratie van een DALI-netwerk.

Uw contactpersoon bij WAGO

Andere serviceaanbiedingen: