Taal selecteren
mm-42937_Webinar_Docker_Posting_2_2000x2000.jpg

Engineeringtools

Met de juiste engineeringomgeving kan geld en tijd worden bespaard. WAGO biedt een veelzijdig assortiment en een passende tool voor iedere toepassing.

Uw voordelen van de engineeringtools van WAGO:

 • Op mekaar afgestemde tools
 • Voor elke taak de juiste tool
 • Open voor reeds bestaande normen
 • Afgestemd op vertrouwde processen
 • Moderne technologieën en gebruikersinterfaces
>

Vraag nu uw individuele oplossing aan!


Behalve het verstrekken van advies en de gereedschappen voor het optimaliseren van uw eigen processen, plannen wij samen met u een individuele oplossing op een controller of een Edge Device. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Engineering-tools als succesfactor

Projecten binnen de productie-, proces- en gebouwautomatisering worden gekenmerkt door steeds kortere implementatietijden, steeds complexere structuren en een permanent groeiend aandeel aan software in de totale oplossing. De automatiseringsengineering wordt dan ook steeds belangrijker voor het succes van uw project.

ONTWIKKELEN VAN APPLICATIES

CODESYS V3

CODESYS V3 is het onafhankelijke softwareplatform voor de planning conform IEC 61131-3. Het ontwikkelingssysteem koppelt de klassieke programmering van een besturingsapplicatie aan de mogelijkheden van professionele softwareontwikkeling voor automatiseringsapparaten tegen de achtergrond van Industrie 4.0 of IIoT.

e!COCKPIT

Een snelle realisatie van complexe machinefuncties is van cruciaal belang in de moderne machine- en installatiebouw. De pc-gebaseerde engineeringsoftware e!COCKPIT van WAGO ondersteunt u bij alle ontwikkelingswerkzaamheden. Onze engineeringsoftware verkort de ontwikkelingstijden en overtuigt met een moderne en overzichtelijke interface.

Bibliotheken

Door het gebruik van kant-en-klare en beproefde softwaremodules kunt u uw doel sneller bereiken. Hier vindt u de bibliotheken voor de engineering van de controllers van WAGO.

Niveaus:

 • Applicaties
 • Technologieën
 • Oplossingen

Ervaar open engineering met ctrlX OS

Flexibiliteit en openheid zijn in de automatisering de belangrijkste drijfveren: WAGO vertrouwt daarom op sterke partnerschappen; alleen samen kunnen gekwalificeerde oplossingen in Industrie 4.0 worden ontwikkeld.

MM-430834_new-website-page_betriebssystem-ctrlX_OS_wago_SD_221013_3033_2000x1125_.jpg

WAGO Analytics

Bij het optimaliseren van een installatie bestaan de grootste uitdagingen er meestal in om het inzicht in het proces te verbeteren, vast te leggen en de resultaten opnieuw in het proces te verwerken. WAGO Analytics ondersteunt u bij de registratie en de analyse van gegevens en genereert intuïtieve visualisaties over de afhankelijkheden binnen de systemen. De vastgestelde verbanden worden in de processen geïntegreerd voor een optimale benutting van de optimaliseringsmogelijkheden.

MM-4961_Analytics_Demonstrator_GettyImages-556419437_2000x1125.jpg

Applicaties parametreren

WAGO Solution Builder

Met de engineeringsoftware op maat van de gebouwautomatisering creëert u integrale en efficiënte oplossingen voor de volledige levenscyclus van uw gebouw. U kunt al uw projecten organiseren via een webinterface.

Parametrering van apparatuur en technologie

APPARATEN

Optimale prestaties en een maximale beschikbaarheid van machines en installaties: dankzij uitstekende prestaties, een laag stroomverbruik, talrijke interfaces, ruimtebesparende afmetingen en een hoge mate van veiligheid zijn onze programmeerbare besturingen (PLC's) kostenefficiënte automatiseringsoplossingen.

TECHNOLOGIEËN

Of het nu gaat om automatisering in de industrie, van processen of in gebouwen: elke sector en elke industrie heeft speciale eisen. Aanvullend op de gemeenschappelijke softwarebasis zijn er daarom plug-ins beschikbaar die specifiek op maat van de afzonderlijke bedrijfstakken zijn ontwikkeld. Deze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het meten van energie of voor de eenvoudige configuratie van een DALI-netwerk.

 • OPC UA Mapping Editor
 • WAGO IO-Link configurator
 • SMI-configurator
 • BACnet®-configurator
 • KNX-configurator
 • Modbus®

Mobiele apps

Apps voor mobiele eindapparaten

Software op smart devices biedt ook in industriële omgevingen productieve voordelen. Zo kan de gebruiker automatiseringsprocessen vanaf iedere willekeurige locatie bedienen en monitoren – snel en eenvoudig met de smartphone of met de tablet.

Met de WebVisu app kunt u uw automatiseringsprocessen snel en eenvoudig bedienen en monitoren, en via uw smartphone of tablet meteen in het proces ingrijpen. Met de app Energy Meter Configurator kunnen energiemeters snel en eenvoudig geconfigureerd worden – zonder programmeren. Optioneel kan de app voor het WAGO I/O-SYSTEM voor onderhoud, diagnose, bediening en monitoring van het WAGO I/O-SYSTEM Field in IP67 worden gebruikt.

Producten ontdekken

Alle producten

Ontdek alle producten uit het bereik software.

alle-produkte_software_2000x1125_o.jpg

Dit zou u ook kunnen interesseren

Passend bij onze software-oplossingen

I/O-systemen

I/O-systemen die overal inzetbaar zijn

Zowel in als buiten de schakelkast: met de I/O-systemen van WAGO is de automatisering mogelijk precies waar u het nodig hebt - zelfs onder extreme omstandigheden.

buehne_io-system_2000x1500.jpg
PLC

Controller voor een economische sturing

Grote en kleine beheertaken moeten kosteneffectief zijn. WAGO heeft de juiste PLC voor elke taak en vereiste in het gamma.

buehne_controller_2000x1500.jpg