Taal selecteren

Thema's 15 januari 2021
De techniek aan boord ondergaat veranderingen

MTP aan boord: minder fouten, minder kosten, minder tijd

Er zijn steeds grotere schepen die in steeds kortere tijd worden gebouwd. Dit beeld kenmerkt momenteel de maritieme sector. Hierbij komt dat moderne containerreuzen en cruiseschepen in technisch opzicht steeds complexer worden - het uiteindelijke gevolg van een toenemende kostendruk en hogere eisen aan de bescherming van het milieu. Wordt met de digitalisering aan boord – trefwoord Maritiem 4.0 – niet automatisch alles beter? Nee, althans niet als de verschillende systemen aan boord hun eigen koers blijven varen. MTP opent de weg om machine- en systeemonderdelen foutloos en snel met elkaar te verbinden en ze in het scheepsautomatiseringssysteem te integreren zonder tijdrovende interfacediscussies.

Inbedrijfstelling met MTP: zodat alles later mooi bij elkaar past

Scheepswerven en hun toeleveranciers hebben de staalbouw, inclusief alle mechanische interfaces, al goed onder controle om de scheepsbouw zo modulair mogelijk te maken. Bij de automatisering verloopt dit totaal anders. Hier ontbreekt het aan consistentie en met name aan een uniforme interface zowel onderling als in de richting van scheepsautomatisering. Het gestaag toenemende aantal gegevenspunten verergert de situatie. Binnen het strakke tijdsbestek voor de ingebruikname van een nieuw schip is er geen ruimte meer voor het oplossen van signaalproblemen. Het "Module Type Package", gebaseerd op OPC UA, werkt hier als een gestandaardiseerd overdrachtsprotocol waarmee u alle voor het bedrijf relevante gegevens van een module in erg korte tijd naar het centrale besturingsniveau kunt overdragen. Daarmee behoort het knelpunt van het in gebruik nemen van gegevens tot het verleden.

Bedrijfsoptimalisatie met MTP: duidelijk zicht op het hele schip

Elk besturingssysteem aan boord werkt beter naarmate er meer gegevens beschikbaar zijn. Elke integratie van een extra sensor kost evenwel tijd en dus geld - daarom moeten projectleiders goed nadenken over welke interface bedrijfseconomisch zal renderen. Bij machinemodules met MTP is deze vraag niet meer aan de orde, omdat alle gegevens van de ter plaatse gebruikte PLC in één keer beschikbaar zijn via het "Module Type Package". Hierdoor is er een onbeperkte hoeveelheid informatie beschikbaar voor de bedrijfsbewaking, het toestandsgerichte onderhoud en continue procesverbeteringen. Met MTP kiest u dus voor een nieuwe koers wat betreft de werking van een schip, omdat elke beschikbare procesmodule veel efficiënter kan worden gebruikt. Het revolutionaire karakter van het "Module Type Package" heeft een impact die de technische automatisering overstijgt. Rederijen krijgen door de informatie die nu in een context is geplaatst, veeleer de mogelijkheid om de werking van hun vloot te verbeteren, met name vanuit het oogpunt van de kosten en de bescherming van het milieu. Nu scheepswerven deze waarden kennen, zijn er al eerste pogingen om het MTP snel in de bestekken op te nemen en zo schepen over het geheel genomen beter te maken.

Voordelen

  • Snelle inbedrijfstelling

  • Tijdsbesparende projectering

  • Betrouwbaarheid van bouw tot oplevering

  • Betere analyse van gegevens

Meer over modulaire automatisering

Installatie operator

Ervaar hier hoe MTP uw installaties veelzijdig maakt, om sneller op nieuwe marktvereisten te kunnen reageren.

Modulebouwer

Module engineering met slechts één klik: profiteer van de voordelen die MTP biedt.

Uw contactpersoon bij WAGO

Market Management Building & Industry

WAGO in andere branches

INSPIRATIE VOOR U

Proces- en verwerkingstechniek

Of het nu gaat om energiemanagement of explosiebeveiliging, van proces 4.0 tot cyber-security: WAGO ontwikkelt continu oplossingen voor gebruikers en planners.

brancheneinstiege_prozess_2000x1125.jpg