Taal selecteren

Referentie
Van de ontwerptafel tot het voltooide product

In de industriële toekomst zullen bestel- en productieprocessen steeds vaker worden gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Het doel: consistentie en datatransparantie langs de gehele waardeketen om tijd en kosten te besparen en onnodig extra werk te voorkomen. Om deze horizontale integratie te ondersteunen, biedt WAGO met smartDATA Engineering een oplossing die de gebruiker ondersteunt, van planning en configuratie tot engineering, testen en inbedrijfstelling.

Voordelen van smartDATA-Engineering:

 • Individuele producten en oplossingen
 • Consistent gegevensbeheer
 • Voorkomt systeemonderbrekingen
 • Vermindert extra werk

Concurrentiëler met smartDATA Engineering

Terwijl met Industrie 4.0 de complexiteit en individualisering van de producten toeneemt en de vraag naar deskundige medewerkers stijgt, neemt ook de kostendruk toe - bedrijven bevinden zich in een spanningsveld tussen goed en goedkoop. Hoe concurrerend een bedrijf uiteindelijk is, wordt niet alleen bepaald door de deskundigheid van de werknemers of de kenmerken van de aangeboden producten of diensten, maar vooral ook door de effectiviteit en efficiëntie van de productieprocessen. Om onze klanten op de weg naar meer efficiëntie te ondersteunen, biedt WAGO met smartDATA Engineering daarom een groot aantal gegevens en diensten met betrekking tot individuele producten en oplossingen. Dit maakt een consistent gegevensbeheer mogelijk en voorkomt systeemonderbrekingen in verschillende transacties, wat kan leiden tot iteraties en dus tot een aanzienlijke extra inspanning.

Oplossing van één enkele bron

Hiermee moet al rekening gehouden worden bij de elektrotechnische planning en configuratie: als de gespecialiseerde planner gegevens van een groot aantal planningstools moet importeren voor de overdracht van klantprojectgegevens, zoals schakelschema's of componentenlijsten, ondersteunt WAGO hem met de engineeringtool smartDESIGNER. Het programma heeft interfaces met verschillende CAE-tools - zoals EPLAN en WSCAD - en maakt daarmee de eenvoudige import van bestaande elektrische schema's mogelijk. Als webtoepassing is de software via een browser ook gemakkelijk bereikbaar op het internet, zonder ze in uw eigen IT te moeten integreren - dit bespaart tijd en geld en is bijzonder voordelig als de interne IT is uitbesteed aan een externe serviceprovider, die de nieuwe installatie of de update van een software in rekening brengt, bovendien valt ook de ganse versieproblematiek weg. Door uw eigen account aan te maken, kunnen ontwerpen bovendien worden beheerd en opnieuw worden gebruikt.

Als elektromechanische componenten en automatiseringssystemen van WAGO worden gebruikt, ondersteunt de directe koppeling tussen smartDESIGNER en de online-catalogus van WAGO de projectingenieur. Hier zijn de nieuwste artikelgegevens in de vorm van gegevensbladen, productfoto's en downloads van CAE- en CAD-gegevens altijd beschikbaar.

Voordelen van de smartDESIGNER:

 • Beschikt over interfaces met CAE-tools
 • Eenvoudige overdracht van bestaande elektronische designs
 • Gemakkelijk te bereiken via internet
 • Directe koppeling tussen smartDESIGNER en de WAGO-online-catalogus

Directe communicatie met de WAGO-onlineshop

Als de volledige gemonteerde rail geconfigureerd is, wordt deze automatisch getest door smartDESIGNER. Deze maakt bij gebruik van rijgklemmen de gebruiker er bijvoorbeeld op attent dat een afsluitplaat moet worden geplaatst om te voorkomen dat stroomvoerende delen elkaar raken. Wanneer controllers zijn opgenomen, wordt onder meer de startstroom berekend om een passende voeding te selecteren. Zodra de planning voltooid is, kunnen de gewenste producten, evenals de complete vooraf geconfectioneerde montagerail worden besteld via de onlineshop. Ze worden individueel voor de klant gemaakt en verzonden.

Na een logische controle in de smartDESIGNER kan het design voor verder gebruik of voor een nieuwe review geheel in 3D worden weergegeven en gedocumenteerd. Ook stuklijsten en foto's van de gebruikte producten of markeringsgegevens die later in de schakelkast worden geïnstalleerd, kunnen worden gemaakt en afgedrukt - bijvoorbeeld voor de rijgklemmen.

Horizontaal geïntegreerd - van smartDESIGNER tot e!COCKPIT

Als er intelligente componenten op de DIN-rail zijn gepland, is een eenvoudige overdracht van de gegevens van de smartDESIGNER naar de Engineering-Tool e!COCKPIT mogelijk. Voor de programmering van de volledige componenten biedt WAGO met e!COCKPIT een engineering-tool die gebruiksvriendelijk en intuïtief te bedienen is. e!COCKPIT ondersteunt alle fases in de fabricage: hardwareconfiguratie, programmering, simulatie, visualisatie en inbedrijfstelling van de stuurkast. Om waardevolle tijd te besparen voor gebruikers in e!COCKPIT  is de gebruikersinterface vergelijkbaar met de huidige Office-programma's. Opdat de gebruiker het overzicht van zijn project behoudt, zelfs als de complexiteit toeneemt, is het menuontwerp van de gebruikersinterface contextgevoelig uitgevoerd. Dit betekent, dat alleen de menu-items en functies worden weergegeven die op het actueel getoonde scherm van toepassing zijn. Componenten kunnen vervolgens via drag-and-drop in het hoofdgebied van de gebruikersinterface worden geplaatst en virtueel aan elkaar worden gekoppeld. Verkeerde verbindingen worden daardoor meteen uitgesloten, in plaats van op een later tijdstip uitgebreid te moeten worden geïdentificeerd en verholpen. Omdat meerdere controllers tegelijkertijd in de e!COCKPIT kunnen worden geconfigureerd en geprogrammeerd, is het ook mogelijk om verschillende testscenario's van het systeem te simuleren en door te nemen.

Terwijl de smartDESIGNER als krachtige online-configuratie-tool, de interface voor elektrische planning waarborgt, het hele configuratie- en bestelproces versnelt en ook optimale documentatie-opties biedt, zorgt de interface naar de engineeringtool e!COCKPIT voor een consistente verzending van de planningsgegevens voor verdere configuratie en programmering van de automatiseringscomponenten. Het is immers cruciaal om complexe machinefuncties snel en betrouwbaar te realiseren in moderne machinebouw en installatietechniek.

Voordelen van e!COCKPIT:

 • Gebruiksgemak en intuïtieve bediening
 • Ondersteunt alle productiestappen
 • Foute verbindingen kunnen van meet af aan worden uitgesloten
 • Meerdere controllers kunnen tegelijkertijd worden geconfigureerd en geprogrammeerd
 • Voortdurende overdracht van planningsgegevens

Aanbevelingen om verder te lezen

Ideeën voor de eisen van morgen

Energiemanagement

Potentieel herkennen en gebruiken

Energiebesparing is goed voor het milieu en voor uw bedrijf. Wie hierbij goed analyseert en handelt, kan duurzaam profiteren. WAGO is uw partner voor effectief energiemanagement.

energiemanagement_titel-energiedatenmanagement_2000x2000.jpg
Energiemanagement
Lichtmanagement

De intelligente oplossing voor lichtregeling

Verlichtingssystemen sneller in gebruik nemen, bedrijfskosten drukken en de bediening vereenvoudigen: met WAGO kan het!

building_licht_lichtmanagement_tablet_2000x1500.jpg
Lichtmanagement