:

"> - tekst

:

">
Taal selecteren

Effectief energiebeheer

Energiemanagement met WAGO:

Bedrijven hechten steeds meer waarde aan de efficiëntie van gebouwen en installaties. Behalve wettelijke verplichtingen spreken ook de besparingsmogelijkheden en toekomstbestendige synergetische effecten aan. Ongeacht hoever u al staat met de introductie van uw energiebeheer: een goed systeem past zich aan uw behoeften aan en biedt nieuwe inzichten in potentiële besparingen in uw bedrijf.

WAGO biedt veelzijdige oplossingen voor uw individuele en bedrijfsgerichte energiebeheer. Welk doel u ook voor ogen heeft – hetzij het naleven van wettelijke verplichtingen of het verlagen van de energiekosten – wij ondersteunen u bij het optimaal benutten van potentieel - van monitoring tot het identificeren van geschikte maatregelen.

Energiedataregistratie

Voor elke stap de juiste oplossing

De beste oplossing voor uw energiemanagement moet te allen tijde aan uw behoeften aangepast kunnen worden. WAGO biedt u hiervoor alle mogelijkheden. Met ons systeem voor energiemanagement kunt u in de productie, in industriële processen en in gebouwen veel energie besparen.

energiemanagement_titel-produktauswahl_modulare-datenerfassung-2000x1125.jpg

Energiedatamanagement

Parametreren in plaats van programmeren

Het WAGO Energie Data Management, bestaande uit software in combinatie met een modulair besturingssysteem, registreert de meetgegevens van verschillende media en beïnvloedende factoren voor energiemonitoring en verwerkt deze voor verdere analyse, archivering en rapportage.

Procesoptimalisatie via de cloud

Steeds meer bedrijven gebruiken de "computerwolk" om hun energie en procesgegevens te visualiseren en te archiveren, of ze ontwikkelen nieuwe, efficiëntere bedrijfs- en onderhoudsstrategieën op basis van de waarden met kunstmatige cloudintelligentie. Het thema cyber-security is daarbij alomtegenwoordig.

energiemanagement_digitalisierung_gettyimages-664623476_2000x1125.jpg

Energiemanagement conform ISO 50001

Vanaf oktober 2017 zijn nieuwe eisen voor energiemanagementsystemen conform ISO 50000 van toepassing. Bedrijven moeten nauwkeuriger documenteren hoe ze hun energie-efficiëntie verbeteren. Wij laten u zien hoe u aan de eisen kunt voldoen en bieden u de gepaste oplossingen daarvoor.

MM-3368_Header-Graphics_ISO 50001_Header_Stage_2000x1125.jpg

Video's

Video's

Waarom is energiemanagement belangrijk voor u?

Patrick Paschke H&R Ölwerke Schindler, Hamburg

„Ik ben verantwoordelijk voor de optimalisering van het energiemanagement in de gehele olieraffinaderij – zowel in de procestechniek als in het gebouw. Momenteel zijn wij bezig met de planning van een aantal nieuwbouw- en renovatieprojecten en hierbij willen wij vanaf het begin een intelligent systeem voor de registratie van energiegegevens integreren. Wij hebben al WAGO-couplers in gebruik; nu zou ik graag weten welke andere producten zinvol voor ons zouden kunnen zijn.“

energiemanagement_titel-paktrick-paschke_2000x1125.jpg

Volker Schaelicke, Schaelicke E-Service, Rellingen

„Onze klanten zijn hoofdzakelijk kleine en middelgrote ondernemingen in elektrotechniek, installatie en IT. Voor ons is het belangrijk te weten aan welke eisen onze klanten op het vlak van energiemanagement in de toekomst moeten voldoen, zodat wij hen oplossingen kunnen aanbieden die afgestemd zijn op hun behoeften.“

energiemanagement_titel-volker-schaelicke_2000x1125.jpg

Andreas Eyermann, SKM GmbH, Isernhagen

„Ik ben actief op het gebied van installatie- en gebouwentechniek. Momenteel zijn we zelf bezig met de bouw van een nieuw gebouw en wij willen uiteraard dat het gebouw zo energie-efficiënt mogelijk is. Voor het energiemanagementsysteem willen wij componenten van WAGO gebruiken. Bovendien ondersteunt WAGO ons bij ons project.“

energiemanagement_titel-eyermann_2000x1125.jpg

Manfred Meyer, Stadtwerke Rotenburg (Wümme), Rotenburg (Wümme)

„Als technisch verantwoordelijke van het stedelijk zwembad is energie-efficiëntie voor mij een zeer belangrijk thema. Mijn interesse gaat vooral uit naar besparingsmogelijkheden en nieuwe trends op het vlak van meet- en regeltechniek. Bij de ingang van het zwembad hebben wij de lichtregeling al geautomatiseerd. In de toekomst zou ik het complete energiemanagement van het zwembad automatisch willen regelen.“

energiemanagement_titel-manfred-meyer_2000x1125.jpg

Kom meer te weten

Onderwerpen en oplossingen voor vandaag en morgen

Aanmelding newsletter

U wilt altijd het laatste nieuws over het thema "Energiemanagement" ontvangen? Abonneer u hier op onze newsletter.

Heeft u vragen? Wij adviseren u graag.

Productoverzicht

Producten en technologieën voor uw toepassingen

Producten

JUMPFLEX® signaalomvormers

De RTD-grenswaardeschakelaar voor RTD-sensoren, potentiometer en weerstanden dient voor de bewaking en melding van de signaaltoestanden van maximaal twee schakeldrempels.

alle-produkte_messumformer_1_ad_2000x1500.jpg
Producten

Potentiaalverbindingen

In een handomdraai en zonder gereedschap: met de potentiaalaftakkingen van de serie 855 kan een beveiligde meetspanning comfortabel en veilig van een geïsoleerde geleider worden afgetakt.

stromwandler-und-spannungsabgriffe_s_ur_0855_gruppenbild_001_xx_2000x1500.jpg
Producten

Rogowski-spoel

De Rogowski-spoel van de serie 855 is een gesloten inductiespoel (luchtspoel) met een deelbaar spoellichaam en een niet magnetische kern.

stromwandler-und-spannungsabgriffe_p_ur_0855_9450_2000_000_xx_2000x1500.jpg
Producten

Kabelombouw stroomomvormers, serie 855

De compacte en deelbare kabelombouw stroomomvormers zijn uitermate geschikt voor de montage in reeds bestaande installaties.

stromwandler-und-spannungsabgriffe_2000x1500px.jpg
Producten

3-fasen modules voor de vermogensmeting

Het WAGO-I/O-SYSTEM 750 biedt een compleet en perfect op elkaar afgestemd productportfolio voor de energiemeting.

energiemanagement_titel-3-phasen-leistungsmessmodul_2000x1500.jpg
Producten

De PFC200 controller

De efficiënte besturing van uw automatisering dankzij CODESYS 3 en Linux® – inclusief hoge cyber-security-standaarden voor een veilige configuratie, besturing en visualisatie van uw projecten.

controller-pfc200_2000x1500px.jpg

Dit zou u ook kunnen interesseren

Vooruitgang met WAGO

Automatisering- en aansluittechnologie van WAGO wordt niet alleen in energiemanagement toegepast. Ontdek welke andere thema's ons nog bezighouden.

Digitalisering

Voor de industrie van morgen

Communicatie tussen meerdere locaties via de cloud of intelligente automatisering: de digitalisering in de industrie heeft vele facetten, nog meer potentieel en dankzij cyber-security ook tal van uitdagingen.

digitalisierung_prozessanlage_vernetzung_industrie-4-0_2000x1500.jpg
Lichtmanagement

Intelligente verlichtingsregeling

Door de combinatie van voorgedefinieerde hardware en gebruiksvriendelijke software biedt WAGO een lichtmanagementsysteem dat de planning en de inbedrijfstelling van nieuwe verlichtingssystemen vereenvoudigt.

building_licht_lichtmanagement_tablet_2000x1500.jpg