Taal selecteren

ISO 50001:2018 – voordelen en kansen

<p>ISO 50001:2018 – voordelen en kansen</p>

De ISO 50001:2018 biedt bij consequente
omzetting veel voordelen, waarvan uw
onderneming direct profiteert.

referenz_andechser-molkerei-scheitz_diemann_andechser-joghurt-natur_fliessband_2000x1125.jpg

„Einfacher lässt sich Effizienz nicht umsetzen“

Energiemanagement gilt nach wie vor als komplexes Thema, das Unternehmen darum nur zögerlich anfassen. Dabei lassen sich nach Ansicht von Lukas Dökel, „Global Key Account Manager Current and Energy Measurement“ bei WAGO, Einsparpotentiale problemlos und schnell erschließen.

(Her-)certificering volgens ISO 50001:2018

<p>(Her-)certificering volgens ISO 50001:2018</p>

De ISO 50001:2018 brengt meerdere
vernieuwingen met zich mee. Wij bieden u
een overzicht van de belangrijkste hiervan - en
betekenis hun voor uw onderneming.

Procesoptimalisatie via de cloud

U wenst uw energie- en procesgegevens op te slaan in de cloud zodat ze vanaf iedere locatie bereikbaar zijn of zodat u ze kan gebruiken voor nieuwe toepassingen zoals "predictive maintenance"? WAGO ondersteunt u bij die stap.
energiemanagement_digitalisierung_gettyimages-664623476_2000x2000.jpg

referenz_bhs_tabletop_porcelain_energiemangement_x3_2000x1125.jpg

Nieuwe rollen, meer kansen

<p>Nieuwe rollen, meer kansen</p>

De norm ISO 50001:2018 maakt een einde aan het eenzame bestaan
van de energieverantwoordelijke. In plaats hiervan buigt een
energieteam zich over het thema energiemanagement.

Energiemanagement in teamverband

De energieverantwoordelijke wordt een energieteam – en dit zou meer kunnen verwezenlijken dan voorheen, aangezien het topmanagement meer verantwoordelijkheid krijgt volgens ISO 50001:2018.

Tegelijkertijd zal het thema energiemanagement nog nauwer dan voorheen worden gekoppeld aan de strategie van het bedrijf. De relevantie ervan zal toenemen, omdat het succes erdoor wordt bepaald.

Het energieteam wordt belangrijk

Het energieteam wordt de schakel tussen het topmanagement en de medewerkers, en adviseert over alle energiebeleidsvraagstukken.

De bredere en constante communicatie zorgt voor een uitgesproken energiebewustzijn bij alle betrokkenen - een gestandaardiseerde en systematische aanpak voor het verhogen van de energie-efficiëntie leidt naar een cultuuromslag die zijn oorsprong vindt in het energieteam.

Beheerders transformeren tot gezochte experts

Leden van het energieteam worden nu namelijk een change managers. Zij adviseren hun collega's en ondersteunen hen rechtstreeks bij de verhoging van de energie-efficiëntie.

Zo worden structuren en processen continu verbeterd - de gewenste doelen worden veilig gerealiseerd, ten gunste van het bedrijf en van het milieu.

energy_kordes_kabel_DSCF8715_2000x1125.jpg

Parametreren in plaats van programmeren

Het WAGO Energie Data Management, bestaande uit software in combinatie met een modulair besturingssysteem, registreert de meetgegevens van verschillende media en beïnvloedende factoren voor energiemonitoring en verwerkt deze voor verdere analyse, archivering en rapportage. De verschillende signalen van de aangesloten meters en sensoren worden automatisch door de software herkend en kunnen door eenvoudige parametrering gemakkelijk voor verdere energieanalysetools worden gebruikt.