Taal selecteren
MM-36674 website update Energietechnik_2000x1125.jpg

De energiewereld van morgen vorm geven

Wegens de toenemende decentralisering en schommelingen van de energieopwekking moeten de verschillende deelnemers van het energiesysteem intelligent aan elkaar worden gekoppeld. WAGO biedt veelzijdige oplossingen voor deze uitdagingen.

Energiethema's in de spotlights

Ontdek onze oplossingen voor uw uitdagingen

Energietransitie samen mogelijk maken

Energieopwekking, -distributie, -opslag en -verbruik – alleen de samenwerking van alle spelers maakt de energietransitie mogelijk. Daarom is WAGO een duurzame en betrouwbare partner van de energiesector – zowel op het niveau van gemeentelijke nutsbedrijven als van exploitanten van centrales, systeemintegratoren, stationsbouwers en industriële klanten.

Zowel in technisch als in technologisch opzicht is WAGO met automatiseringstechniek, Interface Electronics en verbindingstechniek in tal van sectoren van de energiemarkt vertegenwoordigd. Bovendien stimuleert ons Smart-Grid-vaksymposium de collegiale uitwisseling – uit de praktijk voor de praktijk. Bovendien brengen we met ons WAGO Solution Provider-programma per project opdrachtgevers en transitie-experten samen.

Zo maken we de energietransitie samen mogelijk!

Een overzicht van de thema's en oplossingen die wij aanbieden:

 • Digitalisering van de energienetwerken

 • Transparent, efficiënt netwerkbedrijf

 • Netconforme integratie van regeneratieve, decentraal opgewekte energie

 • Energieopslag

 • Dynamisch lastmanagement

 • Sectorkoppeling

 • E-charging

 • Power-To-X

 • Virtuele elektriciteitscentrales

 • Telecontroletechniek (RTU)

Onderwerpen in de focus

WAGO Application Grid Gateway

De controllertoepassing biedt exploitanten van energiedistributienetten een economische oplossing om vaart te zetten achter de digitalisering van bestaande en nieuwe lokale netwerkstations. Ze resulteert in betere beoordelingen van de netwerkstatus en zorgt voor een efficiënte netwerkuitbreiding bij behoud van optimale Cyber-Security.

MM-447443_GWA_Grid-Gateway_Update_Motiv-02_2000x1125.jpg

Aansluiting op afstand van klantenoverdrachtstations

Eenvoudige netaansluiting van decentrale productie-installaties, opslagsystemen en afnemers – voor het aansluiten op afstand van klanteninstallaties op middenspanningsnetwerken van e.on, Westnetz, EnBW en EWE stelt WAGO gratis te downloaden communicatiebibliotheken ter beschikking – volgens de respectieve technische aansluitvoorschriften. Of toch liever een kant-en-klare schakelkast inclusief geparametreerde software?

EZA-controller met WAGO Power Plant Control

EZA-controllers zorgen voor netconform feedbeheer van de respectieve productie-installaties (EZA) op het netaansluitpunt (NAP).

Met WAGO Power Plant Control kunnen installateurs en systeemintegratoren flexibel en veilig voldoen aan de vereisten van het net voor deze parkcontrollers. De oplossing is gecertificeerd conform VDE-AR-N 4110 en 4120.

WAGOdirect Energy – e-paper nu lezen!

Ontdek het klantenmagazine van WAGO voor de energiesector. Het magazine behandelt compact samengestelde onderwerpen en bevat interessante artikelen over toepassingen en referenties evenals informatie over onze oplossingen, diensten en producten voor de energiewereld van morgen. Het huidige nummer gaat dieper in op onderwerpen zoals regelingen voor opwekkingsinstallaties, Redispatch 2.0, de aansluiting van overdrachtstations op afstand, de digitalisering van transformatorstations, e-mobiliteit in het openbaar vervoer en de behoeftegerichte bebakening van windturbines.

Producten en oplossingen voor de energiewereld van morgen

De energiewereld van WAGO in beeld en geluid

Videos:8 | Duration: 15:40
De energiewereld van WAGO in beeld en geluid
Videos:8 | Duration: 15:40

Zevende WAGO Smart Grid-vaksymposium

Wij willen alle deelnemers van de zevende editie van het WAGO Smart Grid-vaksymposium 2021 bedanken voor de toekomstgerichte impulsen en de praktijkgerichte discussies op weg naar de energiewereld van morgen.

Event gemist? Meld u zich dan aan om de presentaties online te kunnen bekijken.

Digitalisering van de energiemarkt

De energiebedrijven zullen hun denkwijze in de toekomst moeten veranderen. In plaats van groene stroom gewoon te verkopen, moeten ze ook de flexibiliteit organiseren en commercialiseren die nodig is om het elektriciteitsnet stabiel te houden. Daarvoor moet het energiesysteem door middel van intelligente communicatienetwerken, van productie tot verbruik, aangestuurd worden. WAGO helpt bij het digitaliseren van de energiesector en het ontwerpen van de smart grid: met moderne besturings- en meettechniek en met softwareoplossingen die een eenvoudige en veilige verbinding met de cloud mogelijk maken.

energy_referenz_stadtwerke-osnabrueck_christian-dreckstraeter_digitalisierung_leitwarte12_2000x2000_2.jpg

Opwekking van hernieuwbare energie

Gedecentraliseerde feeders en netstations moeten bij een groeiend aandeel regeneratieve energie consequent gemonitord worden en de gegevens moeten veilig gearchiveerd, geanalyseerd en overgedragen worden. WAGO-automatiseringssystemen bieden de oplossing: ze zijn compact, ondersteunen vele interfaces en veldbusprotocollen en garanderen een hoge beschikbaarheid, zelfs bij zeer strenge vorst of grote hitte. Dankzij intrinsiek veilige Ex i-modules voor het modulaire WAGO-I/O-SYSTEM is zelfs het gebruik in potentieel explosieve omgevingen zoals biogasinstallaties geen probleem.

energy_wechselrichter_solar_windkraft_gettyimages-522921291_2000x2000.jpg

Integratie van gedecentraliseerde feeders

In virtuele krachtcentrales vormen gedecentraliseerde energieopwekkers als windturbines, opslagsystemen en regelbare verbruikers een flexibel regelbaar geheel. Hun intelligente samenspel zorgt ervoor dat het elektricteitsnet wordt ontlast. Telecontrole controllers van WAGO vereenvoudigen de aaneensluiting: ze voldoen aan de eisen van de communicatienorm VHPready 4.0 (Virtual Heat and Power) en zorgen op die manier voor een probleemloze koppeling van de installaties met de virtuele krachtcentrale. VHPready zorgt er als een soort tolk voor dat de controlecentra en de installaties elkaar kunnen verstaan.

energy_integration dezentraler einspeiser_einspeisemanagement_windenergie_gettyimages-700834979_2000x2000.jpg

Energienetten

De netten zullen gemoderniseerd moeten worden inclusief de automatiserings- en telecontroletechniek. WAGO-controllers leveren belangrijke netgegevens en stellen de netbeheerders op die manier in staat om indien nodig geautomatiseerd sturend in te grijpen. Ook in de gas- en warmtevoorziening maakt WAGO-techniek de controle en toegang mogelijk van al de gegevens van de in het net aanwezige systemen, en dat vanaf iedere aangesloten locatie. Met het uitgesproken veiligheidsconcept van de controller PFC200 vervult WAGO daarbij alle relevante richtlijnen op het vlak van cyber-security.

energy_energienetze_strom_ausbau_istock-595759396_2000x2000.jpg

Energieopslag

Opslagsystemen compenseren de schommelende opwekking van groene stroom en ontlasten op die manier het elektriciteitsnet. Telecontroletechniek van WAGO vormt het hoofdbestanddeel van de opslagsystemen. Ze registreert alle meetwaarden, zoals de voedingsgegevens van zonnesystemen of windturbines en maakt op die manier het monitoren en klantspecifiek aansturen van het opslagsysteem mogelijk. Wanneer bijvoorbeeld de netfrequentie stijgt wegens een te hoge teruglevering van groene stroom, krijgt de batterij, de Power-to-Heat- of de Power-to-Gas-installatie het bevel overtollige stroom aan het net te onttrekken.

energy_bidirektionale_stromtankstelle_fehringer_nacht_violett_2000x2000.jpg

Onderwerpen en oplossingen voor vandaag en morgen

Producten ontdekken

Producten en technologieën voor uw toepassingen

Producten

Het WAGO-I/O-SYSTEM 750/753

Alle functies voor elke veldbus: als het gaat om automatisering heeft u met het remote I/O-systeem van WAGO de beste opties om uw oplossing op maat te implementeren.

s_PROFINET_Knoten_055_2000x1500px.jpg
Producten
Producten

Het WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR

Automatiseren in omgevingen waar andere systemen hun grenzen bereiken – en dat betrouwbaar en voordelig tot in potentieel explosieve omgevingen van de zone 0/20!

s_0750_XTR_Knoten_017_2000x1500px.jpg
Producten

Stroomomvormers en spanningsaftakkingen

Energie-efficiëntie duurzaam maximaliseren: daarvoor biedt WAGO u de gepaste oplossingen – compleet op elkaar afgestemd en voor iedere processtap.

stromwandler-und-spannungsabgriffe_2000x1500px.jpg
Producten

Met TOPJOB® S performance pushen

Gewoon insteken en klaar: met de TOPJOB® S-rijgklemmen van WAGO kunt u snel, direct en veilig overal ter wereld en in alle toepassingen bedraden.

reihenklemmen-topjob-s_2000x1500px.jpg
Producten

Printklemmen voor vermogenselektronica

Compactere afmetingen voor eenzelfde betrouwbaarheid: de eisen in de vermogenselektronica zijn hoog. Met WAGO-printklemmen vervult u ze moeiteloos.

Leistungselektronik_2000x1500px.jpg
Producten

POWER CAGE CLAMP voor hoge stromen

Optimaal contact voor energie-intensieve toepassingen – ook in Ex-omgevingen. Oplossingen met POWER CAGE CLAMP van WAGO hebben alles wat u nodig hebt voor heavy duty-toepassingen.

hochstromklemmen-gruppe_2000x1500px.jpg