Taal selecteren
building_licht_lagerhalle_2_istock_000014092815_2000x2000.jpg

Verlichtingsinstallatie en -automatisering die loont

Moderne verlichting is afgestemd op de behoefte, comfortabel en energiebesparend. Op voorwaarde dat u het potentieel van uw installatie optimaal benut door een vakkundige planning, een optimale installatie en een intelligente verlichtingsregeling. Op de juiste manier geïmplementeerd, beschermt u het milieu, verlaagt u de energiekosten en verbetert u de werkomgeving en de atmosfeer in het gebouw. Dit biedt voordelen voor de inbedrijfstelling, het onderhoud en het hergebruik, omdat moderne lichtmanagementoplossingen bijvoorbeeld eenvoudig via een grafische gebruikersinterface kunnen worden geconfigureerd. Complexe installaties en gecompliceerde programmering behoren daarmee tot het verleden.

Goede redenen om voor WAGO te kiezen:

  • Optimale lichtkwaliteit
  • Hoog gebruikerscomfort
  • Energie-efficiënte werking
  • Eenvoudige inbedrijfstelling zonder programmeerwerk
  • Snel en eenvoudig onderhoud en hergebruik

Lichtmanagement met WAGO

Toekomstgerichte oplossingen ook voor uw gebouw

building_systemgrafik_einsparpotentiale-innenbeleuchtung_2000x2000.jpg

Lichtmanagement - hefboom voor meer efficiëntie

Kunstlicht verlicht woonkamers, kantoorgebouwen en fabriekshallen, verlicht 's nachts straten of zet bezienswaardigheden in scène. Dat betekent dat verlichting nu verantwoordelijk is voor ongeveer 19% van het wereldwijde elektriciteitsverbruik. Vanuit zakelijk oogpunt komt echter een ander aspect naar voren: de rentabiliteit van de installatie. De grootste beïnvloedende factor wordt in dat verband gevormd door de energiekosten, die ongeveer 70 % van de totale kosten van een verlichtingssysteem bedragen. Daarom ligt de energetische optimalisatie van elk verlichtingssysteem voor de hand, of het nu gaat om modernisering of installatie van een nieuw systeem.

building_licht_b161125_22-kelvinkurve_finale_2000x2000.jpg

De mens staat centraal.

Human Centric Lighting
„Human Centric Lighting“ (HCL) betekent in eerste instantie niets meer dan dat de mens en zijn eisen op het vlak van verlichting centraal moeten worden gesteld in elk verlichtingsontwerp. Bij lichtmanagementsystemen ligt de nadruk op de individuele aanpassing van kleurtemperatuur en verlichtingssterkte gedurende de dag. Dit verandert het karakter van een ruimte en creëert natuurlijke lichtomstandigheden in het gebouw.


De achterliggende gedachte hierbij is dat licht niet alleen een voorwaarde is om goed te kunnen zien, maar ook onze biologische klok aanstuurt. Wanneer de verlichting van een ruimte wordt aangepast aan het verloop van de dag, kunnen het welzijn en de motivatie worden verhoogd, vermoeidheid worden voorkomen en de prestaties worden verbeterd.

Beter werken met goed licht
Vooral in de industrie en bij handwerk is verlichting een kritieke factor. Productieresultaten hangen immers af van het prestatievermogen van werknemers. Het juiste licht helpt de motivatie te verbeteren, voorkomt vermoeidheid, is bevorderlijk voor de gezondheid en beschermt tegen arbeidsongevallen. Slecht zicht daarentegen veroorzaakt het tegenovergestelde: wanneer het te donker is, neemt onze productiviteit af, worden we moe en maken we sneller fouten.

Verlichting in hallen - met weinig moeite een optimaal resultaat

Het lichtmanagement van WAGO is een intelligente oplossing voor de verlichtingsregeling in grote ruimten zoals productiehallen of magazijnen. De combinatie van vooraf gedefinieerde hardware en eenvoudig te bedienen, webgebaseerde software vereenvoudigt de planning en de inbedrijfstelling van nieuwe verlichtingssystemen, en biedt tal van voordelen voor de werking van deze systemen.

Variabel ruimteconcept voor flexibele werkomgevingen

Philips heeft met zijn centrale in de vestiging van Hamburg niet alleen een ultramoderne werkomgeving met creatieve thematische indeling, maar ook een prestigeobject voor innovatieve verlichtingstechniek gecreëerd. De variabele oplossing voor gebouwautomatisering flexROOM® van WAGO neemt de complete ruimteautomatisering van de campus met zes verdiepingen voor haar rekening.

Kom meer te weten

Onderwerpen en oplossingen voor vandaag en morgen

WAGO voor beroepsgroepen

Gefocust op uw vereisten

Voor installateurs en systeemintegratoren: gebruik onze toegang voor professionele gebruikers voor directe toegang tot de relevante informatie op het gebied van gebouwtechnologie.