Taal selecteren
building_licht_lagerhalle_2_istock_000014092815_2000x2000.jpg

Verlichtingsinstallatie en -automatisering die loont

Moderne verlichting is afgestemd op de behoefte, comfortabel en energiebesparend. Op voorwaarde dat u het potentieel van uw installatie optimaal benut door een vakkundige planning, een optimale installatie en een intelligente verlichtingsregeling. Op de juiste manier geïmplementeerd, beschermt u het milieu, verlaagt u de energiekosten en verbetert u de werkomgeving en de atmosfeer in het gebouw. Dit biedt voordelen voor de inbedrijfstelling, het onderhoud en het hergebruik, omdat moderne lichtmanagementoplossingen bijvoorbeeld eenvoudig via een grafische gebruikersinterface kunnen worden geconfigureerd. Complexe installaties en gecompliceerde programmering behoren daarmee tot het verleden.

Goede redenen om voor WAGO te kiezen:

  • Optimale lichtkwaliteit
  • Hoog gebruikerscomfort
  • Energie-efficiënte werking
  • Eenvoudige inbedrijfstelling zonder programmeerwerk
  • Snel en eenvoudig onderhoud en hergebruik

Lichtmanagement met WAGO

Toekomstgerichte oplossingen ook voor uw gebouw

Variabel ruimteconcept voor flexibele werkomgevingen

Philips heeft met zijn centrale in de vestiging van Hamburg niet alleen een ultramoderne werkomgeving met creatieve thematische indeling, maar ook een prestigeobject voor innovatieve verlichtingstechniek gecreëerd. De variabele oplossing voor gebouwautomatisering flexROOM® van WAGO neemt de complete ruimteautomatisering van de campus met zes verdiepingen voor haar rekening.

Flexibele lichtoplossingen met PFC-controller

Met indoorsurfen, geïntegreerde fitnessruimte, regelmatige sportevents en een uitgebreid serviceaanbod doet L&T Sporthaus in Osnabrück uw sporthart sneller slaan. Het verlichtingsconcept speelt hierbij een centrale rol. Ongeveer 4500 door WAGO-controllers aangestuurde led-lampen zorgen bij L&T voor een heel bijzondere sfeer.

Kom meer te weten

Onderwerpen en oplossingen voor vandaag en morgen

Lichtmanagement - hefboom voor meer efficiëntie

Kunstlicht verlicht woonkamers, kantoorgebouwen en fabriekshallen, verlicht 's nachts straten of zet bezienswaardigheden in scène. Dat betekent dat verlichting nu verantwoordelijk is voor ongeveer 19% van het wereldwijde elektriciteitsverbruik. Vanuit zakelijk oogpunt komt echter een ander aspect naar voren: de rentabiliteit van de installatie. De grootste beïnvloedende factor wordt in dat verband gevormd door de energiekosten, die ongeveer 70 % van de totale kosten van een verlichtingssysteem bedragen. Daarom ligt de energetische optimalisatie van elk verlichtingssysteem voor de hand, of het nu gaat om modernisering of installatie van een nieuw systeem.

lighting_potential-energy-savings_2000x2000.jpg

De mens staat centraal.

Human Centric Lighting
„Human Centric Lighting“ (HCL) betekent in eerste instantie niets meer dan dat de mens en zijn eisen op het vlak van verlichting centraal moeten worden gesteld in elk verlichtingsontwerp. Bij lichtmanagementsystemen ligt de nadruk op de individuele aanpassing van kleurtemperatuur en verlichtingssterkte gedurende de dag. Dit verandert het karakter van een ruimte en creëert natuurlijke lichtomstandigheden in het gebouw.


De achterliggende gedachte hierbij is dat licht niet alleen een voorwaarde is om goed te kunnen zien, maar ook onze biologische klok aanstuurt. Wanneer de verlichting van een ruimte wordt aangepast aan het verloop van de dag, kunnen het welzijn en de motivatie worden verhoogd, vermoeidheid worden voorkomen en de prestaties worden verbeterd.

Beter werken met goed licht

Vooral in de industrie en bij handwerk is verlichting een kritieke factor. Productieresultaten hangen immers af van het prestatievermogen van werknemers. Het juiste licht helpt de motivatie te verbeteren, voorkomt vermoeidheid, is bevorderlijk voor de gezondheid en beschermt tegen arbeidsongevallen. Slecht zicht daarentegen veroorzaakt het tegenovergestelde: wanneer het te donker is, neemt onze productiviteit af, worden we moe en maken we sneller fouten.

building_licht_b161125_22-kelvinkurve_finale_2000x2000.jpg

Verlichting in hallen - met weinig moeite een optimaal resultaat

Het lichtmanagement van WAGO is een intelligente oplossing voor de verlichtingsregeling in grote ruimten zoals productiehallen of magazijnen. De combinatie van vooraf gedefinieerde hardware en eenvoudig te bedienen, webgebaseerde software vereenvoudigt de planning en de inbedrijfstelling van nieuwe verlichtingssystemen, en biedt tal van voordelen voor de werking van deze systemen.

WAGO-evenementen

Events rond lichtmanagement

Insteekbare installatie in de kamer

WINSTA® is het connectorsysteem dat optimaal is afgestemd op de hoge eisen van de gebouwinstallatie. Het maakt de elektro-installatie stekkerbaar en daardoor snel, veilig en foutloos. Door het gebruik van gekeurde componenten profiteert u van een moderne installatie, die u foutloos en binnen de termijn kunt realiseren.

Elektrische installatie perfect ingeplugd – met WINSTA®

winsta-gesamt_2000x2000px.jpg

Aanbevelingen om verder te lezen

Overige toepassingen voor gebouwautomatisering en -installatie

Of u nu de verlichtingsinstallatie en automatisering in uw kantoorgebouw plant, een verwarmings-, airconditioning- en ventilatiesysteem wilt ombouwen of zich principieel voor het onderwerp ruimteautomatisering interesseert: WAGO helpt u om uw vereisten in het gebouw te implementeren.

Gecertificeerde gebouwen

Duurzaam bouwen is de moeite waard. Verschillende certificaten helpen bij de planning - één van hen houdt ook rekening met het energiebesparingspotentieel van gebouwautomatisering.

building_raum_gebaeude_fassade_himmel_blau_istock_000048706942_2000x1500.jpg

Voordelige ruimteautomatisering

De planning, realisatie en exploitatie van een gebouw moeten met een maximaal rendement en een groot aanpassingsvermogen overtuigen.

building_raum_innen_grossraumbuero_leer_1_Fotolia_74441791_X_2000x1500.jpg

HVAC-technologie voor de installaties van de toekomst

Meer dan 55% van het totale energieverbruik is afkomstig van verwarmings- en koeltoepassingen. De overgang naar duurzame energiebronnen begint direct in de stookkelder. Vertrouw op toekomstbestendige oplossingen van WAGO voor de ventilatie- en airconditioningsystemen.

building_hlk_heizungsanlage_100317_2000x1500.jpg