Taal selecteren
MM-14496_Schaltschrank_no_fear_of_digitization_2_2000x1125.jpg

TOEKOMST SCHAKELKASTBOUW 4.0

Omdat u niet alleen zou staan voor de uitdagingen van de toekomst, ondersteunt WAGO u bij de eerste stappen.

In kleine stappen richting digitalisering

De realiteit: analoog

Door de digitalisering veranderen de eisen die in de schakelkastbouw worden gesteld: complexe montagecycli moeten vereenvoudigd en de benodigde tijd gereduceerd worden. Dit garandeert het concurrentievermogen op een wereldwijd zwaar bevochten markt. Het begrip Industrie 4.0 belooft veelzijdige en aanpasbare systemen met een toegevoegde waarde die een economische productie van individuele en klantspecifieke producten tot een batchgrootte van 1 toestaan. Momenteel ziet de realiteit in Duitse bedrijven er echter een stuk analoger uit: essentiële stappen zijn nog steeds niet geautomatiseerd, maar gebeuren met de hand - papier geniet bij de planning en de productie van schakelkasten nog steeds een hoog aanzien.

In het kader van een onderzoek van het Duitse instituut voor besturingstechniek van gereedschapsmachines en productiesystemen (ISW) van de Universität Stuttgart, waarbij de productie van schakelkasten in de toekomst werd onderzocht, gaf 92 procent van de ondervraagden aan nog steeds op de tweedimensionele engineering te vertrouwen. Het onderzoek werd uitgevoerd in 2017.*

Zien Duitse schakelkastbouwers de digitale transformatie aan hun neus voorbij gaan? Een transformatie waarbij consistente informatieketens en intelligente, zelfwerkende machines nu al tal van mogelijkheden bieden om processen efficiënter en economischer te optimaliseren?

MM-14496_Schaltschrank_no_fear_of_digitization_2000x1125.jpg

De digitale transformatie zorgt in de schakelkastbouw niet alleen voor veranderende werkprocessen, maar ook voor een veranderende werkwijze. Creatief en flexibel werken staat steeds meer in de spotlights. Klassieke hiërarchieën, werktijden en werkomgevingen vervagen steeds meer. Bij WAGO wordt "New Work" het "Nieuwe Normaal".

Geautomatiseerde DIN-railmontage met robots

Het uitrusten van schakelkasten wordt beïnvloed door veel handmatige processtappen die erg tijdrovend zijn. Daarom stelt zich de vraag in hoeverre DIN-rails op een geautomatiseerde wijze met rijgklemmen kunnen worden uitgerust. In een gezamenlijk gedragen onderzoeksproject hebben WAGO en het Fraunhofer IPA zich precies hierop toegelegd.

Oplossingen voor de bouw van schakelkasten

Onze praktische tips

Dagelijkse hulpmiddelen in de schakelkastbouw

Dagelijkse hulpmiddelen in de schakelkastbouw Ontdek onze praktische tips voor de schakelkastbouw U verneemt onder andere hoe u met weinig inspanningen en tijd met behulp van het WAGO gereedschap uw componenten kunt bedraden of een veilige en tijdbesparende markering voor alle componenten in de schakelkast kunt garanderen.

MM-36408  website update teaser Schaltschrankbauseite_2000x1125.jpg

Onze oplossingen voor uw processtappen:

Procesfasen

Met ons zit u in poleposition:

Bordenbouwers worden uitgedaagd om hun werkprocessen voortdurend te optimaliseren en tegelijkertijd te voldoen aan de toenemende vraag naar steeds meer netwerk- en geïntegreerde systemen. De concurrentiekracht van de bordenbouwer is naast zijn deskundige competentie vooral afhankelijk van de efficiëntie van het productieproces - en dat bestaat grotendeels uit bedradingstaken. WAGO biedt innovatieve oplossingen met een echte meerwaarde (zoals voedingen, PLC's, rijgklemmen enz.), die de gebruiker van de planning en de projectering via de productie tot de controle en de inbedrijfstelling ondersteunt.

U wilt een overzicht van onze oplossingen - verlies geen tijd en klik op de afzonderlijke planningsfasen:

Inspiratie voor u

Meningen, achtergronden en knowhow:

Met WAGO ontdekt u de schakelkastbouw vanuit meerdere perspectieven.

Aanmelding newsletter

U wilt altijd het laatste nieuws over het thema "Elektrische installatie" ontvangen? Abonneer u hier op onze newsletter.

WAGOdirect special: de schakelkast van de toekomst

Onze componenten in de schakelkast helpen u vandaag al bij de voorbereiding op de toekomst. Ontdek alles wat u moet weten over de schakelkast van de toekomst in onze tweede speciale editie WAGOdirect Special "Control Cabinet Construction"!