Select language
winsta-gesamt_2000x2000px.jpg

Elektrische installatie perfect ingeplugd – met WINSTA®

WINSTA® is het connectorsysteem dat optimaal is afgestemd op de hoge eisen van de gebouwinstallatie. Het maakt de elektro-installatie stekkerbaar en daardoor snel, veilig en foutloos. Dat geldt ook in andere toepassingen, zoals vb. in de scheepsbouw, in de spoorwegtechniek of in de industrie.

Alle voordelen in een oogopslag:

 • Beveiligd tegen verkeerd insteken en onderhoudsvrij
 • Push-in CAGE CLAMP®-veeraansluittechniek, voor het rechtstreeks insteken van massieve geleiders
 • Vele verschillende uitvoeringen van stekkers en bussen, snap-in-apparaatconnectoren, connectoren voor printplaten, verdelers, in serie geproduceerde leidingen en verdeeldozen, om aan alle mogelijke eisen te voldoen
 • Minimale productafmetingen
 • Individuele en eenduidige markering van de componenten door middel van opschrift en kleur

Waarom WINSTA®

Met het connectorsysteem WINSTA® van WAGO kunt u projecten gestructureerd plannen en sneller uitvoeren.

Met WINSTA® kunt u elektrische installaties wat betreft energiemanagement, lichtregeling en verwarming, ventilatie en airconditioning optimaliseren ondanks de toenemende complexiteit.

Het WINSTA® -systeem is gebaseerd op voorgemonteerde kabels en standaardcomponenten die op maat van het bouwproject worden geassembleerd. WINSTA® wordt overal gebruikt waar de installatievereisten worden herhaald of gepland in een raster, b.v. voor de installatie van raster- of inleglampen. De kant-en-klare systeemoplossing reduceert de montagetijden en de installatiefouten op de bouwplaats evenzeer. En omdat de afzonderlijke WINSTA®-componenten zowel mechanisch als kleurgecodeerd zijn, is er geen kans op een verkeerde aansluiting.

WINSTA® in de gebouwinstallatie

Klaar in een klik!

Met WINSTA® van WAGO kunt u de processen optimaliseren. Het modulaire en insteekbare installatiesysteem bestaat uit vooraf geconfectioneerde componenten en leidingen. De installatie wordt op voorhand gepland en de nodige componenten en leidingen worden vastgelegd en besteld. De elektrische onderdelen van een project – armaturen, contactdozen of airconditioningsystemen – kunnen bij WINSTA®-systeempartners met reeds geïntegreerde connector verkregen of onafhankelijk van de werf met passende WINSTA®-stekkers uitgerust worden. Op de werf kunt u alles snel en veilig in elkaar steken.

Probleemloze gebouwinstallatie

Of het nu gaat om kantoren, scholen of ziekenhuizen - veel functionele gebouwen volgen een gestandaardiseerd patroon waarin taken worden herhaald. Net hiervoor is het WINSTA®-systeem geconcipieerd. Bovendien kunnen de opdrachten dankzij de modulaire constructie van WINSTA® stapsgewijs worden verwerkt, wat de werking op de werf optimaliseert.

In de eerste stap worden de WINSTA®-verdeeldozen geïnstalleerd. Dit kan reeds in een vroege bouwfase gebeuren. In de tweede stap worden dan de elektrische componenten met de vooraf geconfectioneerde leidingen op de verdeeldozen aangesloten. Dit kan op een later ogenblik plaatsvinden, om bijvoorbeeld lichtarmaturen tegen vuil van de bouwfase te beschermen. Bovendien laat de insteekbare installatie toe om tijdelijke overlappingen met andere werken flexibel te coördineren.

Ook met het oog op een duurzame elektrische installatie brengt WINSTA® voordelen. Want wat met het modulaire systeem is geïnstalleerd, kan te allen tijde worden veranderd of uitgebreid. Besluit: Wie WINSTA® gebruikt, heeft bij aanbestedingen de beste wapens – hij kan immers duurzame kwaliteit concurrentieel leveren.

Inspiratie voor u

Meningen, achtergronden en knowhow:
Ontdek de thema's over het WINSTA®-connectorsysteem.

Nieuwe producten

Onbegrensde vrijheid in LED-armatuurontwerp

Nieuwe armatuurverdeeldoos: één aansluitoplossing voor alle installatietypen

De trend naar miniaturisatie en vlakke LED-armaturen vraagt om universele aansluitmogelijkheden. De nieuwe lichtaansluitdoos van WAGO biedt de optimale oplossing, omdat deze zich buiten het licht bevindt. Dit geeft lichtfabrikanten meer vrijheid in het ontwerp. Bovendien kan er tijdens de installatie geen vuil of stof in het licht komen, omdat het niet meer geopend hoeft te worden voor aansluiting. De nieuwe doos heeft een royale inbouwruimte en is geschikt voor een breed scala aan geleiderdoorsneden tot 5 x 2,5 mm2;. Ongeacht hoe de installatie in het project wordt uitgevoerd, of het nu gaat om een insteekbare gebouwinstallatie, zoals bij het WAGO WINSTA® -aansluitsysteem, of om een conventionele installatie - de verlichting met de WAGO Light Junction Box past in elk concept. De geïntegreerde Linect®-interface, waarvoor naast de insteekbare versie ook een connector met conventionele geleideraansluiting beschikbaar is, draagt hieraan bij.

Uw voordelen:

 • Optimale aansluittechniek voor zeer platte lampen
 • Geschikt voor alle soorten installaties
 • Grote aansluitruimte voor aderdoorsneden tot 5 x 2,5 mm2

Artikelnummer: 0899-8005
Beschikbaarheid: vanaf juli 2020

MM-8074_WINSTA_Linect_Box_Comp_2000x1125.jpg

Productoverzicht

Ontdek de veelzijdige mogelijkheden van het WINSTA®-connectorsysteem

Voor toepassingen met beperkte ruimte: WINSTA® MINI

Elektrische installaties in kleine ruimten: dankzij de compacte afmetingen komen de componenten van deze productfamilie tegemoet aan de toenemende vraag naar miniaturisering, zoals bijvoorbeeld al het geval is bij LED-armaturen of voorschakelapparaten.

Voordelen:

 • Aansluitbare draaddoorsnede: tot 1,5 mm2
 • Nominale stroom: 16 A
 • Speciale WINSTA®-MINI-componenten voor speciale toepassingen zoals vb. in de meet-, stuur- en regeltechniek met individuele markering
 • Compacte connectoren, ook voor printplaataansluiting met poolafstand van 4,4 mm
winsta-mini_2000x2000px.jpg

Voor een maximum aan mogelijkheden: WINSTA® MIDI

Grote verscheidenheid aan componenten voor een snelle, veilige en foutloze elektrische installatie, waardoor flexibel kan worden voldaan aan de meest uiteenlopende individuele eisen.

Voordelen:

 • Aansluitbare draaddoorsnede: tot 4 mm2
 • Nominale stroom: 25 A
 • 2-draadsaansluitingen per pool voor doorlussen of bruggen
 • Duidelijke identificatie dankzij optionele, klantspecifieke markeringen en intelligente markeringstoebehoren
 • Aanvullende variabele codering mogelijk
 • 2- tot 7-polige uitvoering
 • Insteekbare aansluiting van verlichtingsarmaturen met het universele aansluitsysteem voor verlichtingsarmaturen Linect® en de WINSTA®-Linect-T-stekker
winsta-midi_2000x2000px.jpg

Voor meer vermogen: WINSTA® MAXI

Performante connectoren voor voedingen.

Voordelen:

 • Aansluitbare draaddoorsnede: tot 6 mm2
 • Nominale stroom: 35 A
 • Voor een minimalisering van het spanningsverlies bij grotere kabellengtes.
winsta-maxi_2000x2000px.jpg

Voor veelzijdige toepassingen: WINSTA®-dozen

De WINSTA®-dozen zijn geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Zo ondersteunt de WINSTA®-verdeeldoos bijvoorbeeld de aansturing van meerdere jaloezieaandrijvingen via SMI of de aansluiting van DALI-verlichtingsarmaturen. Met de systeemdoos kunnen zowel omvangrijke verdelingen als kleine besturings- en schakeltaken gerealiseerd worden. De WINSTA®-dozen worden op basis van de klantspecifieke eisen door onze projectservice ontworpen en geproduceerd.

Voordelen:

 • Compacte oplossing met insteekbare uitgangen
 • Centrale en overzichtelijke elektrische installatie dankzij WINSTA®-dozen
 • WINSTA®-verdeeldozen ook verkrijgbaar voor een individuele confectionering
 • WINSTA®-systeembox: uitrusting met componenten voor seriemontage mogelijk dankzij TS-35-houder
winsta-boxen_2000x2000px.jpg

Voor ronde doorvoeren en buizen: WINSTA® RD

De ronde connectoren zijn ideaal voor installatie in wachtbuizen vb. bij de bouw van prefabwoningen. Dankzij hun ronde vorm passen de geprefabriceerde kabels van deze productfamilie perfect in correct gedimensioneerde gaten en installatiepijpen.

Voordelen:

 • Aansluitbare draaddoorsnede: tot 2,5 mm2
 • Nominale stroom: 16 A / 20 A
 • Assortiment van 3- en 4-polige geprefabriceerde kabels met een buitendiameter van 17,5 mm voor een eenvoudige Plug & Play-installatie
 • Plug-in-integratie in de elektrische installatie van onder meer hollewanddozen via adapters
winsta-rund_2000x2000px.jpg

Voor de gestandaardiseerde bus: WINSTA® KNX

De oplossing voor gestandaardiseerde bussystemen in de gebouw- en industrieautomatisering zoals KNX, LON® of ETHERNET

Voordelen:

 • Voor laagspanningen tot 50 V
 • Nominale stroom: 3 A
 • Compacte afmetingen, gestandaardiseerd connectorprofiel
 • Twee coderingen voor een individueel ontwerp met beveiliging tegen verkeerd insteken
winsta-knx_2000x2000px.jpg

Voor een maximale flexibiliteit: WINSTA® IDC

De voeding van vb. vloerdoosstopcontacten wordt met lintkabels van 1,5 mm2 tot 16 mm2 en de bijbehorende aansluitcomponenten gedaan, die met WINSTA®-MIDI- en WINSTA®-KNX-connectoren gecombineerd kunnen worden.

Voordelen:

 • Met één draaibeweging wordt iedere pool van de WINSTA®-IDC-voedings- en -aftakmodules veilig op iedere positie van de lintkabel aangesloten.
 • Geschikt voor bus- en voedingskabels of een combinatie hiervan
 • Eenvoudige installatie zonder onderbreking van het circuit dankzij comfortabele isolatiedoordringende snijklemtechniek (IDC-technologie).

winsta-idc_2000x2000px.jpg

Meer informatie

Andere thema's met betrekking tot WINSTA®

Verordening voor bouwproducten

WAGO biedt geprefabriceerde kabels uit het WINSTA®-connectorsysteem aan, die conform EN 50575 werden getest en daardoor voldoen aan de eisen van de Duitse verordening voor bouwproducten.

bauproduktenverordnung_2000x1125px.jpg

FAQ – U vraagt, wij antwoorden

Wij krijgen heel wat vragen over de insteekbare elektrische installatie. Vele kunnen makkelijk en snel worden beantwoord. U vindt de antwoorden, als u op de betreffende vraag in de onderstaande lijst klikt.

WINSTA®-systeempartners

Met WINSTA® is een insteekbare en dus ook snelle, veilige en foutloze elektrische installatie mogelijk. Gerenommeerde ondernemingen vertrouwen inzake elektrische installatie op ons connectorsysteem en hebben uw assortiment reeds met een WINSTA®-aansluiting uitgerust. Hier vindt u een overzicht van onze systeempartners.

Nieuwsbrief voor elektro-installateurs – Steeds goed geïnformeerd!

In onze nieuwsbrief informeren wij u over onze huidige productinnovaties, spannende markttrends en nieuwe normen en richtlijnen. Daarnaast willen wij uw dagelijks werk makkelijker maken met onze praktische tips. Last but not least: Blijf op de hoogte van aanstaande beurzen en evenementen en speciale aanbiedingen.

building_building_elektroinstallateur_newsletteranmeldung_GettyImages-486938720_2000x1500.jpg