Taal selecteren
Op deze pagina:

Nieuws 30 september 2020
Verhoogde aanraakbeveiliging voor goed toegankelijke bereiken

WAGO voorziet het assortiment aan installatieconnectoren WINSTA® MINI van beschermingsklasse IP40.

Klein, compact en nu ook beveiligd tegen aanraking: het connectorsysteem WINSTA® MINI van WAGO is per direct verkrijgbaar met beschermingsklasse IP40. De kleine installatieconnectoren, die met compacte afmetingen en de bediening zonder gereedschap weten te overtuigen, zijn hierdoor eveneens geschikt voor goed toegankelijke bereiken in de winkel-, beurs- of meubelbouw.

Aanraakbeveiligingen met beschermingsklasse IP40 beschermen de gebruiker tegen aanraking van spanningvoerende onderdelen van de producten – zelfs als gereedschap met kleine punten (diameter groter dan 1 mm) wordt gebruikt. De connectoren WINSTA® MINI mogen dus in bereiken worden gebruikt waar elektrische componenten ook voor leken bereikbaar zijn. Hiertoe behoren bijvoorbeeld installaties in de eventtechnologie, in detailhandel en winkels of in laboratoria. Installaties in kleine ruimten, bijvoorbeeld in meubels ingebouwde verlichtingsarmaturen of contactdozen en laadstations, profiteren eveneens van een upgrade van de connectoren.

De productfamilie WINSTA® MINI is ontwikkeld voor een nominale stroom van 16 A en maakt de elektrische installatie in kleine ruimten insteekbaar en komt dus optimaal tegemoet aan de trend naar miniaturisering. Naast verschillende connectoren behoren hiertoe ook verdelers en reeds geconfectioneerde kabels. De hogere aanraakbeveiliging, die dankzij de gemodificeerde trekontlastingsbehuizing wordt bereikt, is de perfecte aanvulling op het portfolio voor gebruik in eenvoudig toegankelijke bereiken – een aanvulling die door het gebruik van een IP2XD-trekontlastingsbehuizing ook voor 3-polige MIDI-connectoren mogelijk is.

Uw voordelen:

    • Beschermingsklasse IP40 voor de gehele productfamilie WINSTA® MINI
    • Compacte afmetingen voor geleiders met een doorsnede tot 1,5 mm2
    • Eenvoudige bediening zonder gereedschap
    • Veelzijdige coderingsmogelijkheden

Meer over WINSTA®

WINSTA® is het connectorsysteem dat optimaal is afgestemd op de hoge eisen van de gebouwinstallatie. Het maakt de elektro-installatie stekkerbaar en daardoor snel, veilig en foutloos. Dat geldt ook in andere toepassingen, zoals vb. in de scheepsbouw, in de spoorwegtechniek of in de industrie.