Taal selecteren
MM-15687_GWA_Edge_Computer_Gruppenbild_V2_2000x2000.jpg

Edge controller en computer van WAGO

Data op het terrein optimaal benutten

Slimme processen vragen steeds meer rekenkracht met overeenkomstige eisen aan databanken direct op het terrein. WAGO biedt voor elke edge-toepassing de juiste hardware.

Als het om real-time data gaat, wordt ook het verwerken hiervan steeds belangrijker. De vraag naar meer rekenkracht direct op het terrein neemt toe, met overeenkomstige eisen aan databanken en analyse- en optimalisatiealgoritmen. WAGO biedt oplossingen met de Edge Controller en de Edge Computer. De apparaten verwerken toepassingen onmiddellijk aan de machine en ontlasten zo besturingen die zich op hun oorspronkelijke besturingsopdracht met geringe latentie en hoge deterministiek kunnen focussen.

>

Eenvoudige verbinding met de Cloud

De verzamelde gegevens kunnen direct geanalyseerd, grafisch weergegeven en bijvoorbeeld in de WAGO Cloud ter beschikking worden gesteld. De overdracht is onder andere geschikt voor bijzonder kritische data. Beide nieuwe apparaten bieden bovendien veel voordelen, wanneer data tussentijds gebufferd moeten worden, bijvoorbeeld in mobiele toepassingen. Ze zijn bovendien gebaseerd op schakelkastcompatibele hardware, worden gevoed met 24V en passen zo ideaal in de omgeving van de automatisering.

Uitgerust voor hoge beveiliging

Een TPM-2.0-chip maakt het mogelijk om een versleutelingsmechanisme te gebruiken teneinde de veiligheid van de data te waarborgen. Met een heleboel open-sourcesoftware zijn de apparaten ook softwaretechnisch optimaal uitgerust - de grote open-sourcecommunity controleert immers permanent de brontekst en bouwt bugfixes in." Behalve voor de standaard VPN-toepassingen zijn de apparaten open voor speciale beveiligingsoplossingen zoals Tosibox en Hooc. Hiermee kunnen gebruikers volgens het #openandeasy-principe niet alleen terugvallen op de VPN-oplossing van WAGO, maar ook op andere management systemen op afstand met hoge beveiliging.

WAGO Edge Controller 400

De eisen die aan moderne automatiseringssystemen worden gesteld, nemen gestaag toe: voor een optimaal gebruik van gegevens is steeds meer rekenkracht direct in het veld nodig. WAGO biedt oplossingen met de Edge Controller 400, die is afgestemd op de Linux®-gebaseerde realtime technologie ctrlX OS. De apparaten hebben slechts weinig ruimte nodig, kunnen eenvoudig in bestaande installaties geïntegreerd worden en verwerken toepassingen direct aan de machine. Met de app-technologie van ctrlX kan de Edge Controller 400 flexibel aan de desbetreffende taak worden aangepast.


Uw voordelen:

 • Besturing en gegevensverwerking in één apparaat
 • Met ctrlX OS - het Linux-gebaseerde besturingssysteem
 • IoT-Ready door MQTT en OPC UA
 • Omvangrijk APP-aanbod voor ctrlX

WAGO Edge Controller

De nieuwe Edge Controller heeft een ARM-Cortex-A9 quadcoreprocessor en biedt een omvangrijke interface-uitrusting. Deze omvat twee ETHERNET-, een CANopen- en twee USB-interfaces. Een seriële interface evenals vier digitale in-/uitgangen dienen voor het aansluiten van lokale apparaten of sensoren.

Uw voordelen:

 • Eenvoudige integratie in bestaande systemen
 • Ruimtebesparende installatie
 • Programmeren in CODESYS conform IEC 61131-3 standaard
 • Toelatingen: DNV, CE, UL en KC

WAGO Edge Computer

Bij hoge eisen aan rekenkracht en opslagruimte biedt WAGO met de Edge Computer eveneens een geschikte oplossing. Deze is voorzien van een quadcore-Atom-processor met 1,91 GHz en is uitgerust met een standaard Debian Linux® besturingssysteem. Gebruikers kunnen hier naar hartelust creëren en er volledige automatisatieprocessen op bouwen.

Uw voordelen:

 • Met hoge rekenkracht en schaalbaar geheugen uitgerust
 • Compact en onderhoudsarm
 • Gebruik van standaardsoftware mogelijk
 • Als besturingssysteem zijn klassieke Linux of Linux-gebaseerde ctrlX OS beschikbaar

Het Linux-gebaseerde besturingssysteem ctrlX OS

Ervaar open engineering met ctrlX OS

Flexibiliteit en openheid zijn in de automatisering de belangrijkste drijfveren: WAGO vertrouwt daarom op sterke partnerschappen; alleen samen kunnen gekwalificeerde oplossingen in Industrie 4.0 worden ontwikkeld.

MM-430834_new-website-page_betriebssystem-ctrlX_OS_wago_SD_221013_3033_2000x1125_.jpg

Performante Edge Devices voor de
monitoring van machines en installaties

"Met de nieuwe apparaten is de laatste horde genomen: de IT- en de OT-werelden smelten samen.

Dr. André Kleine, productmanager HMI & Edge Controller

MM-19863_Landingpage_WAGO_Egde_Devices_WAGO1170_2000x1125.jpg

"Beide nieuwe apparaten passen ideaal in de omgeving van de automatisatie.

Jens Sparmann, systeemspecialist Security

Webinar_Docker_WAGO9320_Jens_Sparmann_2000x1125.jpg

Cloud

Wilt u de gegevens van uw machine, installatie en gebouw gebruiken voor monitoring en analyse in de cloud? Gebruik onze open oplossingen voor een eenvoudige en veilige verbinding. In een paar stappen kunt u alle relevante informatie vanaf elke locatie bekijken, kunt u mogelijkheden voor optimalisatie herkennen en meteen wijzigingen doorvoeren. Allen u bepaalt naar welk cloudsysteem u uw gegevens via MQTT stuurt - bijvoorbeeld Microsoft Azure, Amazon Web Services, IBM Cloud of SAP Cloud.

neues-CI-Loesungen-Cloud-2000x2000.jpg

Ervaar open engineering met ctrlX OS

Flexibiliteit en openheid zijn in de automatisering de belangrijkste drijfveren: WAGO vertrouwt daarom op sterke partnerschappen; alleen samen kunnen gekwalificeerde oplossingen in Industrie 4.0 worden ontwikkeld.

MM-430834_new-website-page_betriebssystem-ctrlX_OS_wago_SD_221013_3033_2000x1125_.jpg