Taal selecteren
MM-14148_GWA_eCOCKPIT_Tutorials_KV_2000x2000.jpg

Programmering en configuratie met de engineering-software e!COCKPIT

Met de e!COCKPIT-automatiseringssoftware kunt u machines en systemen sneller in werking stellen en de ontwikkeltijden in de automatisering verder verkorten! Een snelle start en een hoge herbruikbaarheid van softwareonderdelen zijn een belangrijke succesfactor voor besparingen op het gebied van engineering. e!COCKPIT is een geïntegreerde ontwikkelingsomgeving die alle activiteiten en werkzaamheden bij de automatisering ondersteunt: van hardwareconfiguratie, programmering, simulatie en visualisatie tot inbedrijfstelling – alles is mogelijk met slechts één softwaretool.

Uw voordelen:

  • Geïntegreerde engineering
  • Modern design
  • CODESYS 3
  • Grafische netwerkconfiguratie

Productlijst weergeven

Registratie e!COCKPIT

30 dagen gratis testen

We verheugen ons, dat u e!COCKPIT wilt gebruiken. Registreer u en test de engineering-software 30 dagen gratis.

Succesgeheim van e!COCKPIT

Configuratie en parametrering

De geïntegreerde configurators in e!COCKPIT ondersteunen de gebruiker met moderne bedieningsmethoden en werkgebieden:

Grafische netwerktopologie: complexe relaties tussen netwerkdeelnemers en hun actuele status worden eenvoudig en intuïtief weergegeven.

Drag & drop: interactie met apparaten is eenvoudig.

Kopiëren & invoegen: afzonderlijke apparaten of hele netwerkstructuren kunnen snel verdubbeld worden. Aantalverwerking: parameterwaarden voor verschillende apparaten worden tegelijkertijd ingesteld.

Programmering

e!COCKPIT biedt uitgebreide mogelijkheden voor softwareontwikkeling: PLC-programmeertalen volgens IEC 61131-3 zoals Structured Text (ST), Ladder Diagram (LAD), Function Block Diagram (FBD), Instruction List (IL), Sequential Function Chart (SFC) en Continuous Function Chart (CFC) ). Alle programmeertalen kunnen met elkaar gecombineerd worden. Eenmaal geschreven programma's kunnen door simulatie op de engineering-pc eenvoudig worden gedebugged. Nieuwe paradigma's, zoals objectgeoriënteerd programmeren, zijn eveneens ondersteund.

Visualisatie

Moderne interfaces voor het bedienen en bewaken van machines zijn standaard voorzien. Tegenwoordig bepaalt het uiterlijk van de HMI ook de acceptatie van de volledige automatisering. e!COCKPIT maakt door middel van drag & drop de eenvoudige vormgeving van moderne interfaces mogelijk. De geïntegreerde visualisatie-editor biedt toegang tot IEC-programmavariabelen, closed-loop-simulatie van het HMI- en PLC-programma op de engineering-pc en gegarandeerde taalonafhankelijkheid via Unicode-tekenset. Maar ook de huidige standaarden zoals HTML 5 of CSS worden ondersteund.

Diagnose

De actuele toestand van het automatiseringsnetwerk in detail kennen, is absoluut noodzakelijk om snel te achterhalen waar eventuele storingen zich bevinden en deze te corrigeren - zowel tijdens de ontwikkeling op kantoor of direct bij de machine tijdens de inbedrijfstelling. e!COCKPIT biedt hiervoor uitgebreide diagnosemogelijkheden: specifieke schermen tonen bijvoorbeeld altijd de statusinformatie van de controllers; zowel in tabeloverzicht als grafisch. Foutmeldingen worden onmiddellijk en duidelijk weergegeven. En de gestructureerde bedradingstest maakt het systematisch identificeren van verkeerde aansluitingen mogelijk.

e!COCKPIT Tutorials

Hier vindt u tutorials die ondersteuning bieden tijdens de installatie en het gebruik van de engineering softwaree!COCKPIT.

software_ecockpit_thumbnail_2000x1500.jpg

Alle producten

Ontdek alle licentievarianten voor e!COCKPIT.

software_ecockpit_2000x1125px.jpg