Taal selecteren

Thema's 3 oktober 2022
Lichtmanagement

Het WAGO Lighting Management is een intelligente oplossing voor de verlichtingsregeling in grote ruimten zoals productiehallen of magazijnen. De combinatie van voorgedefinieerde hardware en eenvoudig te bedienen software vereenvoudigt de planning en de inbedrijfstelling van nieuwe verlichtingssystemen en biedt tal van voordelen voor het gebruik van deze systemen.

WAGO Lighting Management:

 • Configureren in plaats van programmeren

 • Eenvoudig te gebruiken en in bedrijf te stellen

 • Moderne HTML5-interface

Lichtmanagement bij WAGO

De intelligente oplossing voor lichtregeling

Overzicht van de functies

WAGO Lighting Management biedt u de volgende functies:

 • Optimale verlichtingsregeling door een intelligente besturing op basis van bijvoorbeeld schakelen of dimmen,
 • constante lichtregeling, daglichtregeling, Human Centric Lighting (HCL), tijdfunctie, ...
 • Vooraf gedefinieerde hardware inclusief interfaces voor DALI, EnOcean®, KNX en vooraf gedefinieerde software
 • Registratie van energiegegevens (verbruik), omvangrijke diagnose- en onderhoudsmogelijkheden
 • Kleurtemperatuurregeling (HCL) met extra curven voor dimwaarde en gewenste waarde (lux)
 • Tijdschakelprogramma met keuzemogelijkheid van de ruimtefunctie voor ieder onderdeel van het tijdschema

Nieuw in V2.1

 • Wereldwijd toegang tot de installatiegegevens via de cloudverbinding
 • OPC UA biedt de mogelijkheid om gegevens aan bovengeschikte systemen beschikbaar te stellen.
MM-15889_Applikationscontroller_Lichtamanagement_2000x1125.jpg

Volledige controle over uw systeem

Modern lichtmanagement biedt meer dan de mogelijkheid om energie en kosten te besparen - het combineert rendabiliteit en een efficiënte omgang met comfort en flexibiliteit voor de gebruiker. Het WAGO Lighting Management is een in de praktijk beproefd concept. De combinatie van voorgedefinieerde hardware en gebruiksklare software vereenvoudigt de planning en de inbedrijfstelling van nieuwe verlichtingssystemen.

Grondgedachte: Het WAGO Lighting Management oriënteert zich aan de verschillende benodigde lichtscenario's in magazijnen en productiehallen. Een hal wordt verdeeld in virtuele ruimtes waarin het licht flexibel wordt aangepast. Elke virtuele ruimte ontvangt daarbij de signalen van de sensoren en actuatoren om automatisch de juiste lichtsterkte in te stellen. Met behulp van de virtuele ruimtes kunnen bestemmingsaanpassingen en ruimtewijzigingen snel en eenvoudig worden gerealiseerd - eenvoudigweg door de bediening via een webconfiguratie.

Hoogwaardige hardware

De basis van de hardware wordt gevormd door de nieuwe WAGO controller PFC200 en de DALI-2 module van het WAGO-I/O-SYSTEM 750. Iedere module kan maximaal 64 DALI-verlichtingsarmaturen, 16 DALI-sensoren en 16 DALI-schakelaars in het systeem integreren. Aangezien het aantal I/O-modules variabel is, kan het WAGO Lighting Management zowel in kleine productiehallen als in grote logistieke centra worden toegepast. Bovendien kunnen extra I/O-modules op de controller aangesloten worden, bijvoorbeeld 3 fasen vermogensmeetklemmen voor de energiemeting, een module voor de GPS-gebaseerde tijdsynchronisatie of draadloze modules voor EnOcean®-schakelaars.

building_licht_p_ur_0750_8212_000_2000x1125.jpg

Beste hardware voor uw lichtmanagementsysteem

Moderne Software

Door de vooraf geprogrammeerde applicatie en de eenvoudige configuratie via een webinterface wordt het lichtmanagement van WAGO echt een uiterst performante en gebruiksvriendelijke lichtoplossing. Via deze software-applicatie kunnen alle instellingen zowel tijdens de inbedrijfstelling als tijdens de normale werking met een muisklik uitgevoerd worden. Programmatie is niet vereist Aangezien de toegang tot de grafische gebruikersinterface via HTTPS en een standaard browser mogelijk is, hoeft geen software lokaal geïnstalleerd te worden. De op HTML5 gebaseerde webvisualisatie maakt het werk bovendien extra comfortabel. Alle instellingen voor de configuratie en de parameters kunnen opgeslagen en hersteld worden. via Modbus TCP/IP kunnen de waarden doorgegeven worden aan een overkoepelend gebouwbeheersysteem of aan een productie controlekamer. In de gebruikersinterface zijn voor basisparameters invoervelden met standaardinstellingen vooraf beschikbaar en worden verschillende bedrijfstoestanden aangegeven. Met een optionele gebruikersinterface voor de bediening en de bewaking is ook tijdens bedrijf een moderne visualisatie en bediening van het gehele verlichtingssysteem via mobiele toestellen zoals smartphones of tablets beschikbaar.

WAGO Lighting Management in de praktijk

Tutorials

Videos:10 | Duration: 32:23
Tutorials
Videos:10 | Duration: 32:23

Lichtmanagement in de praktijk

WAGO en luminatis bundelen hun krachten voor duurzame energie-efficiëntie.

Energie-efficiënte verlichtingsprojecten eenvoudig, snel en duurzaam realiseren – desgewenst met volledige financiering. Dat wordt mogelijk gemaakt door luminatis als nieuwe systeempartner van WAGO. Door deze samenwerking kunnen klanten zelf de verlichting bepalen, die dan gebruiksklaar wordt geïnstalleerd. Het WAGO Lighting Management zorgt dan voor eenvoudige en open automatisering ervan. LED-lichtprojecten worden zo fabrikantneutraal gerealiseerd – en dat allemaal optioneel via contracting, zonder enige kapitaalverplichting.

MM-31714 website update Integration luminatis reference_2000x1125.jpg

Infomateriaal downloaden

Het volgende informatiemateriaal en het productoverzicht voor het lichtmanagement vindt u hier. Op verzoek ontvangt u ook de ePLAN-gegevens voor het Lighting Management van WAGO.

 • Release Notes
 • Handboek
 • Productbeschrijvingen
 • Schakelschema's
 • KNX Interface
 • Applicatiesoftware

Bediening

Verlichting comfortabel en overzichtelijk aansturen

Nieuwe en intuïtieve gebruikersinterface voor het lichtmanagement van WAGO.
Na de installatie en de inbedrijfstelling van het lichtmanagement van WAGO staan de bediening en de observatie tijdens bedrijf op de voorgrond. Met de nieuwe visualisatie is hiervoor een geoptimaliseerde nieuwe gebruikersinterface beschikbaar. Desktop-pc, Touch Panel, tablet of smartphone – via de HTML5-webinterface kan het gehele verlichtingssysteem altijd overzichtelijk en comfortabel worden bediend. Toegang is mogelijk via een gebruikelijke webbrowser. Responsive design zorgt voor een optimale weergave op alle toestellen. Door de visualisatie van bedrijfsgegevens van het verlichtingssysteem wordt de gebruiker te allen tijde geïnformeerd over de actuele bedrijfstoestand van het complete verlichtingssysteem. De gelijktijdige toegang tot meerdere besturingen van het lichtmanagement is dankzij de nieuwe gebruikersinterface voor de visualisatie eveneens mogelijk. Behalve de taal- en kleurinstellingen kunnen met name bedieningseenheden, gebruikers, ruimten en eigen profielen aangemaakt en beheerd worden. Dit maakt een optimale aanpassing aan individuele behoeften mogelijk.

Uw voordelen:

 • Intuïtieve bediening
 • Individuele vormgeving van de gebruikersinterface
 • Toegang tot de controllers via de software voor het lichtmanagement

MM-14418_Lichtmanagement_ graphic LIM WebVisu_2000x1125_.jpg

Aanbevelingen om verder te lezen

Overige toepassingen voor gebouwautomatisering en -installatie

Of u nu de verlichtingsinstallatie en automatisering in uw kantoorgebouw plant, een verwarmings-, airconditioning- en ventilatiesysteem wilt ombouwen of zich principieel voor het onderwerp ruimteautomatisering interesseert: WAGO helpt u om uw vereisten in het gebouw te implementeren.

Gecertificeerde gebouwen

Duurzaam bouwen is de moeite waard. Verschillende certificaten helpen bij de planning - één van hen houdt ook rekening met het energiebesparingspotentieel van gebouwautomatisering.

building_raum_gebaeude_fassade_himmel_blau_istock_000048706942_2000x1500.jpg

Voordelige ruimteautomatisering

De planning, realisatie en exploitatie van een gebouw moeten met een maximaal rendement en een groot aanpassingsvermogen overtuigen.

building_raum_innen_grossraumbuero_leer_1_Fotolia_74441791_X_2000x1500.jpg

HVAC-technologie voor de installaties van de toekomst

Meer dan 55% van het totale energieverbruik is afkomstig van verwarmings- en koeltoepassingen. De overgang naar duurzame energiebronnen begint direct in de stookkelder. Vertrouw op toekomstbestendige oplossingen van WAGO voor de ventilatie- en airconditioningsystemen.

building_hlk_heizungsanlage_100317_2000x1500.jpg

WAGO voor beroepsgroepen

Gefocust op uw vereisten

Voor installateurs en systeemintegratoren: gebruik onze toegang voor professionele gebruikers voor directe toegang tot de relevante informatie op het gebied van gebouwtechnologie.

Praktische tips voor installateurs

Snelle, veilige en onderhoudsvrije oplossingen die uw dagelijkse leven eenvoudiger maken en optimale resultaten garanderen

building_zielgruppen_techniker_sicherheitskleidung_schaltschrank_istock_91679163_2000x1500.jpg

Ondersteuning voor systeemintegratoren

Zuinige en duurzame gebouwen zijn uw doel. Met WAGO plant en realiseert u succesvol.

building_systemintegrator_systemintegration_programmierung_wago-solution-provider_personen_laptop_1_2000x1500.jpg