Taal selecteren

Thema's 2 april 2021
Lichtmanagement

Het WAGO Lighting Management is een intelligente oplossing voor de verlichtingsregeling in grote ruimten zoals productiehallen of magazijnen. De combinatie van voorgedefinieerde hardware en eenvoudig te bedienen software vereenvoudigt de planning en de inbedrijfstelling van nieuwe verlichtingssystemen en biedt tal van voordelen voor het gebruik van deze systemen.

WAGO Lighting Management

 • Configuratie in plaats van programmering

 • Eenvoudige bediening en inbedrijfstelling

 • Moderne HTML 5-gebruikersinterface

Lichtmanagement bij WAGO

De intelligente oplossing voor lichtregeling

MM-15889_Applikationscontroller_Lichtamanagement_2000x1125.jpg

Overzicht van de functies

WAGO Lighting Management biedt u de volgende functies:

 • Schakelen: in- en uitschakelen (met en zonder watchdog), impulsschakelaar, trappenhuisfunctie, automatisch licht (bewegingsmelder), schermschakeling
 • Dimmen: dimmen met aanwezigheidsmelders
 • Lichtregeling: Human Centric Lighting, constante lichtregeling, daglichtsturing
 • Tijdfuncties: week-, vakantie- speciale programma's, feestdagen
 • Slave-functie: externe virtuele ruimte, externe dimmer
 • Noodverlichting voor individuele en centrale batterij
 • Nauwkeurige energiemeting van het verbruik
 • Eenvoudige projectdocumentatie

Volledige controle over uw systeem

Modern lichtmanagement biedt meer dan de mogelijkheid om energie en kosten te besparen - het vereenvoudigt economische efficiëntie en efficiënt gebruik van hulpbronnen met comfort en flexibiliteit voor de gebruiker. Het WAGO Lighting Management is een in de praktijk beproefd concept. De combinatie van voorgedefinieerde hardware en gebruiksklare software vereenvoudigt de planning en de inbedrijfstelling van nieuwe verlichtingssystemen.

Grondgedachte: Het WAGO Lighting Management oriënteert zich aan de verschillende benodigde lichtscenario's in magazijnen en productiehallen. Een hal wordt verdeeld in virtuele ruimtes waarin het licht flexibel wordt aangepast. Elke virtuele ruimte ontvangt daarbij de signalen van de sensoren en actuatoren om automatisch de juiste lichtsterkte in te stellen. Met behulp van de virtuele ruimtes kunnen bestemmingsaanpassingen en ruimtewijzigingen snel en eenvoudig worden gerealiseerd - eenvoudigweg door de bediening via een webconfiguratie.

Hoogwaardige hardware

De basis van de hardware wordt gevormd door de nieuwe WAGO controller PFC200 en de DALI-busklem van het WAGO-I/O-SYSTEM 750. Iedere module kan maximaal 64 DALI-verlichtingsarmaturen, 16 DALI-sensoren en 16 DALI-schakelaars in het systeem integreren. Aangezien het aantal busklemmen variabel is, kan WAGO Lighting Management zowel in kleine productiehallen als in grote logistieke centra worden toegepast. Bovendien kunnen extra I/O-modules op de controller aangesloten worden, bijvoorbeeld 3 fasen vermogensmeetklemmen voor de energiemeting, een module voor de GPS-gebaseerde tijdsynchronisatie of draadloze modules voor EnOcean-schakelaars.

Beste hardware voor uw lichtmanagementsysteem

Moderne Software

Door de eenvoudige configuratie via een webinterface wordt het lichtmanagement van WAGO pas echt een performante en gebruiksvriendelijke lichtoplossing. Via deze software-applicatie kunnen alle instellingen zowel tijdens de inbedrijfstelling als tijdens de normale werking met een muisklik uitgevoerd worden. Programmatie is niet vereist Aangezien de toegang tot de grafische gebruikersinterface via HTTPS en een standaard browser mogelijk is, hoeft er geen software lokaal geïnstalleerd te worden. De op HTML5 gebaseerde webvisualisatie maakt het werk bovendien extra comfortabel. Als extra is ook massabewerking mogelijk met Microsoft Excel via export-importfunctie. De parameterwaarden worden op de SD-kaart of via SFTP op een backup server opgeslagen. Via Modbus TCP/IP kunnen de waarden aan een bovengeschikt gebouwbeheersysteem of aan een beheercentrale voor de productie overgedragen worden. In de gebruikersinterface zijn voor basisparameters invoervelden met standaardinstellingen vooraf beschikbaar en worden verschillende bedrijfstoestanden aangegeven.

Infomateriaal downloaden

Het volgende informatiemateriaal en het productoverzicht voor het lichtmanagement vindt u hier. Op verzoek ontvangt u ook de ePLAN-gegevens voor het lichtmanagement van WAGO.

 • Release Notes
 • Handboek
 • Productbeschrijvingen
 • Schakelschema's
 • KNX Interface

De verlichting comfortabel en duidelijk regelen

Nieuwe, intuïtieve gebruikersinterface voor WAGO Light Management.

Na de installatie en inbedrijfstelling van WAGO Light Management ligt de nadruk op de bediening en de bewaking tijdens het gebruik. Met de nieuwe visualisatie is een geoptimaliseerde nieuwe gebruikersinterface beschikbaar voor precies dit doel. Of het nu gaat om een desktop PC, touch panel, tablet of smartphone - het hele verlichtingssysteem kan duidelijk en comfortabel worden bediend via de HTML5-webgebruikersinterface. De toegang is via een standaard webbrowser. Het responsieve ontwerp zorgt voor een optimale weergave op alle eindapparaten. Door het visualiseren van de bedrijfsgegevens van het verlichtingssysteem wordt de gebruiker te allen tijde geïnformeerd over de actuele bedrijfsstatus van het gehele verlichtingssysteem. Gelijktijdige toegang tot meerdere lichtmanagementcontrollers is ook mogelijk via de nieuwe visualisatie-interface. Naast de taal- en kleurinstellingen kunnen bedieningsapparaten, gebruikers, kamers en eigen profielen worden aangemaakt en beheerd. Dit maakt een optimale aanpassing aan individuele eisen mogelijk.

Uw voordelen:

 • Intuïtieve bediening
 • Individueel ontwerp van de gebruikersinterface
 • Regelingsonafhankelijke toegang via lichtmanagementsoftware
MM-14418_Lichtmanagement_ graphic LIM WebVisu_2000x1125_.jpg

WAGO voor beroepsgroepen

Gefocust op uw vereisten

Voor installateurs en systeemintegratoren: gebruik onze toegang voor professionele gebruikers voor directe toegang tot de relevante informatie op het gebied van gebouwtechnologie.