Taal selecteren
Op deze pagina:

Thema's
Laboratoriumtests voor meer kwaliteit en veiligheid

Om klemmen wereldwijd te kunnen gebruiken, moeten deze aan bepaalde normen voldoen en over testcertificaten beschikken.

Deze vereisten zijn van toepassing op elke fabrikant. Daarnaast voert WAGO zijn eigen tests uit, om de normen te verhogen en meer veiligheid te bieden aan zijn producten. Verschillende mechanische, elektrische en klimatologische testmethoden worden gebruikt, waarvan we er enkelen als voorbeeld presenteren.

Voor meer veiligheid:

  • Trekproef
  • Trillingsproef
  • Schoktest
  • Spanningsverlies bij buigbelasting

Het WAGO-testlaboratorium

Onze producten kunnen niet alleen op de Europese markt, maar wereldwijd in de meest uiteenlopende bereiken worden toegepast. We hechten hieraan al veel belang in de ontwikkelingsfase. Als gevolg hiervan kunnen we een bewezen hoog niveau van productveiligheid en de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de technische gegevens presenteren, die voor onze klanten en gebruikers wereldwijd de hoogste prioriteit hebben.

Trekproef (conform EN 60947-7-1, EN 60998-2-2)

Bij de trekproef wordt aan de geleider getrokken tot deze loskomt uit de klempositie.
De constructie biedt echter zoveel reserve, dat de geleider pas loskomt als een veelvoud van de normatieve trekkracht overschreden wordt.

Trillingsproef (conform IEC/EN 60068-2-6)

Afhankelijk van het toepassingsbereik, bijvoorbeeld de spoorwegtechniek (conform EN 61373) of de scheepvaart (conform GL, LR, DNV), worden verschillende testcriteria gehanteerd om vast te stellen of trillingen op lange termijn invloed hebben op de elektrische aansluitingen. Het testobject wordt hiervoor in een elektrodynamisch trilsysteem aan diverse belastingen in drie assen blootgesteld. Hierbij variëren amplitude, acceleratie en ook de frequentie van de trillingen. In geval van speciale eisen van de klanten worden de standaard waarden met een veelvoud verhoogd.

Schoktest (conform IEC/EN 60068-2-27)

De schoktest vertoont veel gelijkenis met de trillingsproef. Het verschil is echter dat het testobject niet aan permanente trillingen, maar aan afzonderlijke, schokachtige acceleraties wordt onderworpen. Een algemene waarde is bv. 20g versnelling over een periode van 11 ms. Tests voor speciale vereisten vereisen een veelvoud van deze waarde en worden ook uitgevoerd in ons laboratorium. De 1-etage TOPJOB®S-rijgklemmen zijn bijvoorbeeld bestand tegen schoktests tot 500 g.

Spanningsverlies bij buigbelasting (conform EN 60947-7-1, EN 60999-1)

Bij de test van het "spanningsverlies bij buigbelasting" wordt een mechanische belasting van de klempositie gesimuleerd. In de praktijk kan deze belasting bijvoorbeeld tijdens de montage optreden als de installateur reeds aangesloten geleiders verschuift om toegang tot een bepaalde module te verkrijgen. Door middel van de constant stabiele meetwaarde van het spanningsverlies wordt de kwaliteit van de klempositie bij een mogelijke beweging van de aangesloten geleider aangetoond.

Kwaliteit bij WAGO

Certificaten en vergunningen in detail

Kwaliteitsnormen

Onze klemmen laten niet los

Onze onderhoudsvrije klemmen bieden u het hoogste kwaliteitsniveau. Omdat onze eisen veel verder gaan dan de normatieve standaarden - en dat niet alleen bij onze producten.

unternehmen_qualitaet_gespraech_meeting_2000x1500.jpg
Certificaten

Beproefde kwaliteit

WAGO zet hoge standaarden. Ons milieumanagementsysteem is ISO 14001 gecertificeerd - een groot aantal van onze producten en activiteiten hebben ook certificaten ontvangen.

unternehmen_nachhaltigkeit_zertifikate_key-visual_2000x1500.jpg
Richtlijnen en voorschriften

Normen voor uw veiligheid

Bevestigd: alle WAGO-producten voldoen aan de wettelijke vereisten en aan onze strikte kwaliteitsnormen. We informeren u graag over geselecteerde normen.

kontakt_support_ce-kennzeichnung_2000x1500.jpg
Onze houding

Waarden en cultuur

Als een verantwoordelijk familiebedrijf zijn we altijd toegewijd aan het welzijn van alle betrokkenen - of het nu voor werknemers, klanten of leveranciers is. Dit principe is diep geworteld in onze cultuur en beïnvloedt alle activiteitengebieden.

unternehmen_wago_haltung_gettyimages-466379688_2000x1500.jpg
Onze verantwoordelijkheid

Beter voor allen

We implementeren duurzaamheid op alle niveaus en zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid ten opzichte van medewerkers, partners, het milieu en de samenleving.

unternehmen_wago_c1_blaetter_nachhaltigkeit_2000x1500.jpg
Carrière

Carrière

Bij WAGO staat de mens centraal: dit bewijzen de talrijke onderscheidingen die WAGO als werkgever in ontvangst heeft mogen nemen. We bieden verschillende instap- en carrièremogelijkheden.

karriere_verwaltung_zentrale_jana_han_voth_2000x1500.jpg
Carrière
Digitalisering

Digitalisering

Geen enkel bedrijf kan ontkomen aan de digitale transformatie. Des te belangrijker is het dan ook om de digitalisering doelgericht en in eigen tempo in uw bedrijf te implementeren. WAGO ondersteunt u daarbij met knowhow, tools en oplossingen, maar ook met een grote passie.

digitalisierung_prozessanlage_vernetzung_industrie-4-0_2000x1500.jpg
Digitalisering