Taal selecteren

Open automatisering met WAGO

Open en veilig sluiten elkaar uit?
Overtuig uzelf van het tegendeel.

Met digitalisering zijn uw machine-, installatie- en gebouwgegevens overal ter wereld beschikbaar. Om bij webtoegang en datatransfers de veiligheid en integriteit van uw data te waarborgen, moeten deze beveiligd worden.
Dankzij onze controllers PFC100 en FPC200 kunt u steeds veilig werken. Ervaar hoe de controllers de gegevens direct in de controller coderen en deze vervolgens via IPsec- of OpenVPN-verbindingen aan de Cloud overdragen.

Loesungen_Cyber_Security_2000x2000.jpg

Cyber-Security made by WAGO

Lange tijd werden machinegegevens uitsluitend geanalyseerd en gebruikt in de productiehal waaruit ze afkomstig waren. Daardoor was het risico van ongewenste gegevenstoegang relatief gering. Met behulp van de klassieke Defense-in-Depth-maatregelen kunnen machinegegevens goed worden beveiligd.

De WAGO-controllers PFC100 en PFC200 coderen de gegevens al meteen in de besturing en sturen ze vervolgens via IPsec- of OpenVPN-verbindingen naar de cloud. Zo worden de machinegegevens optimaal beveiligd tegen toegang door onbevoegden.

Stap voor stap naar de oplossing:

  • Tot nu toe: gegevens blijven in de productiehal.
  • Digitalisering: Defense-in-Depth houdt risico's in.
  • De oplossing: gegevenscodering gebeurt in de controller.
digitalisierung_cyber-security_rechnerkabel_mann_tablet_GettyImages-513087873_1_2000x2000.jpg

Whitepaper: IT-beveiliging in productie-installaties

Cyberaanvallen op automatiseringssystemen en kritieke infrastructuur nemen toe. Hoe kunnen bedrijven zich effectief beschermen tegen cyberaanvallen?

Onze whitepaper "IT-beveiliging in de productie - een inleiding voor kleine en middelgrote bedrijven" biedt een antwoord. Lees hoe u met een allesomvattende, zogeheten Defense-in-Depth-benadering een optimale bescherming van uw installaties kunt realiseren.

Dit zijn de belangrijkste punten van de whitepaper:

  • Normen die een rol spelen op het gebied van IT-beveiliging
  • Tienpuntenplan tegen cyberaanvallen
  • Eisen aan toekomstige automatiseringssystemen
controller_neu_pfc100_b150326_11_plc_pfc100_0750_8101_0025_000_2000x2000.jpg

Geïntegreerde firewall standaard in PFC100 en PFC200

Naarmate de netwerkvorming toeneemt, groeit de bezorgdheid over de beveiliging van IT. Machinefabrikanten en -exploitanten leveren zo steeds grotere inspanningen om hun eigen machinegegevens te beschermen.

De controllers PFC100 en PFC200 van WAGO zijn uitgerust met een standaard geïntegreerde firewall die bescherming biedt tegen ongewenste netwerktoegang.

Uw voordelen:

  • Ondersteuning van alle relevante protocollen voor een veilige gegevensuitwisseling: SNMP v3, SFTP, FTPS, HTTPS en SSH
  • Andere ondersteunde protocollen: DHCP, DNS, FTP, TELNET, Modbus TCP/UDP
  • Standaard geïntegreerde firewall met voorgeconfigureerde regels voor de configuratie van white-/blacklisting of MAC-filters
  • Mogelijke configuratie van de controllers in overeenstemming met de vereisten van het whitepaper van de Duitse brancheorganisatie voor water- en energieproducenten (BDEW) en de IT-veiligheidscatalogus van de Duitse dienst voor internetveiligheid (BSI).

Kom meer te weten