Taal selecteren

Thema's 12 januari 2022
Inline connector met hendel van de serie 221

Een doordachte en geavanceerde aansluiting voor alle soorten geleiders van 0,2 tot 4 mm² – ongekend eenvoudig, snel én veilig. Daarvoor staat de nieuwe inline connector van de serie 221 met bedieningshendel. Hierbij bundelt de inline connector alle bekende voordelen van de verbindingsklemmen van de serie 221 in een slanke vormgeving: een universele geleideraansluiting, die dankzij de hendeltechnologie zonder gereedschap bediend kan worden en een veilige aansluiting garandeert.

Uw voordelen

 • Aansluiting van massieve, fijnaderige en meeraderige geleiders van 0,2 tot 4 mm² in doorgangsrichting
 • Minimale benodigde ruimte dankzij de compacte afmetingen voor kleine installatieruimten
 • Verbinden en losmaken van geleiders zonder gereedschap dankzij de comfortabele hendeltechnologie
 • Vaste positie en meerpolige installatie met adapter mogelijk
 • Beschikbaar bij uw WAGO groothandel

Productvideo

Alles over de inline connector

De verschillende toepassingen in een oogopslag

Installatiekabels in doorgangsrichting verbinden

Als universele verbinder biedt de inline connector van de serie 221 niet alleen uitkomst bij bekende installatietoepassingen met weinig beschikbare ruimte, maar behoren ook nieuwe toepassingen tot de mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aansluiting van verlichtingsarmaturen in tussenplafonds of aan aftakdozen in industriële toepassingen.

Eenvoudig kabels verlengen

Voor een veilige verlenging: de inline connector van de serie 221 verbindt alle soorten geleiders van 0,2 tot 4 mm² ongekend eenvoudig, snel én veilig in doorgangsrichting. Dit is ideaal voor zwevende verbindingen, bijvoorbeeld voor luidsprekerkabels.

Meerdere polen en vaste installatie mogelijk met adapter

Installatie op draagrails: met de adapters voor de inline connector van de serie 221 beschikt de gebruiker over een hoge mate van individuele vrijheid voor een modulaire en flexibele opbouw. Maximaal vijf klemmen kunnen in hiervoor geschikte adapters worden vastgeklikt met of zonder trekontlasting. De adapters kunnen vastgeklikt, vastgeschroefd, verlijmd, aangesloten of opgehangen worden.

Ideaal voor laboratorium- en testopstellingen

Hendel open, geleider invoeren, hendel dicht De inline connector van de serie 221 is een universele verbinder met een slanke vormgeving, die geschikt is voor laboratorium- en testopstellingen of productietestvelden, en zonder gereedschap te bedienen en een veilige aansluiting garandeert. Het losmaken van de geleiders is trouwens net zo eenvoudig: hendel open, geleider eruit trekken, hendel dicht.

Eenvoudige bevestiging op draagrails

In de geschikte adapter kunnen de inline connectors van de serie 221 gemakkelijk op draagsrails (zowel TS 35 als 15) worden geklikt of geschroefd, bijvoorbeeld in aftakdozen, voor distributie-uitbreiding of voor andere standaardverbindingen en in apparatuur met bevestiging op draagrail.

Geïntegreerde trekontlasting

Vermindering van de trekbelasting op geleiders - dit wordt mogelijk gemaakt door de adapters voor de inline connector van de serie 221 in de uitvoering met geïntegreerde trekontlasting. Zij zijn inzetbaar waar geleiders tegen trekbelasting en beweging moeten worden beveiligd - hetzij uit voorzorg, hetzij in onvoorziene omstandigheden.

Universele verbinder voor geleideraansluiting in doorgangsrichting

Als universele verbinder biedt de inline connector van de serie 221 niet alleen uitkomst bij bekende installatietoepassingen met weinig beschikbare ruimte, maar behoren ook nieuwe toepassingen tot de mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan laboratorium- en testopstellingen, productietestvelden, de aansluiting van verlichtingsarmaturen in tussenplafonds en de verlenging van luidsprekerkabels of aan aftakdozen in industriële toepassingen. Het zijn slechts een paar toepassingsgebieden waar de voordelen van de inline connector van de serie 221 door en door tot hun recht komen. De inline connector is verkrijgbaar in twee versies die zowel over een EN- als een UL-toelating beschikken. De eerste versie is voorzien van een transparante afdekking voor geleiderdoorsneden van 0,2 tot 4 mm² en is geschikt voor alle gebruikelijke toepassingen. De tweede versie met een witte afdekking, die voornamelijk in de VS wordt gebruikt, wordt gekenmerkt door een groter aansluitbereik en is bijvoorbeeld ook geschikt voor geleiders AWG 12.

Meer informatie over de inline connector van de serie 221 met alle technische gegevens en bedieningsinstructies vindt u in de productflyer - de pdf downloaden.

Installatietoepassingen met weinig beschikbare ruimte

 • L

  aboratorium- en testopstellingen

 • Productietestvelden

 • Verlichtingsarmaturen in tussenplafonds

 • Verlenging van luidsprekerkabels

 • Aftakdozen in industriële toepassingen

Toepassingsvideo

Toepassingsvideo

WAGO presenteert de “inline” connector van de serie 221

Productmanager Andreas Brettschneider legt uit wat de inline connector van de 221 serie kan doen - in verschillende toepassingen.

Groothandel zoeken

Producten uit de serie 221 bij u in de buurt

Nu een groothandel vinden

U wilt uzelf overtuigen van de voordelen van de verbindingsklem van de serie 221? Altijd bij u in de buurt, altijd competent: met onze zoekfunctie voor het vinden van groothandels vindt u de juiste contactpersoon voor uw WAGO-producten - inclusief vakkundig advies.

kundenservice_grosshaendlersuche_2000x1125.jpg

MEER OVER DE PRODUCTVARIANTEN VAN DE SERIE 221

De 221 van WAGO – flexibel, snel en veilig inzetbaar

Hendel open, geleider invoeren, hendel dicht - klaar! Dankzij de verbindingsklem van de serie 221 verloopt de elektrische installatie van massieve, fijnaderige en meeraderige geleiders reeds lang eenvoudig, snel en veilig.

MM-178811 website update 221 family_2000x2000.jpg

Gelbox biedt bescherming tegen vocht

Condens, hevige regenval, een krachtige waterstraal: wanneer vocht en elektriciteit elkaar ontmoeten, kan er snel kortsluiting ontstaan. Het gebruik van gietmateriaal is in dit geval een beproefde oplossing. Een veilige bescherming tegen vocht voor verbindingsklemmen is echter nog sneller en eenvoudiger mogelijk - met de gelbox van WAGO. Deze is direct gereed voor gebruik en is geschikt voor veelzijdige toepassingen in het laagspannings- en extra laagspanningsbereik.

MM-8142_L_and_B_2020_GelBox_2000x1125_Stage.jpg

Overzichtelijk, ook met veel draden

Of het nu gaat om het aansluiten van verwarmingssystemen of lichtverdelingen - daar waar veel kabels samenkomen, kan het onoverzichtelijk worden. De WAGO verbindingsdoos biedt een oplossing - voor de aansluiting van maximaal 60 geleiders met de WAGO COMPACT verbindingsklem van de serie 221 voor alle geleidertypen tot 4 mm2.