Taal selecteren

Actueel

Thema's, trends en tips

Of u nu de verlichtingsinstallatie en -automatisering in uw kantoorgebouw plant, een verwarmings-, airconditioning- en ventilatiesysteem wilt ombouwen of zich principieel voor het onderwerp ruimteautomatisering interesseert: WAGO helpt u om uw vereisten in het gebouw te implementeren.

Building Roadshow 2021

Digitaal en interactief: volg ons dit jaar op onze 5-delige Building Roadshow. U kunt actuele onderwerpen en trends in de gebouwensector, deskundige toelichtingen van experts en moderne netwerkingmogelijkheden verwachten - op een luchtige en aantrekkelijke manier gepresenteerd in panelsessies en deep dives verspreid over het hele jaar.

De Roadshow start op 29 maart met het thema "Beheer van gebouwen en decentrale eigendommen - smart and easy".

MM-31140_GWA_ISH_Digital_2021_Roadshow_2000x1125.jpg

Referenties uit de gebouwtechniek

U wilt van uw bouwproject een succesverhaal maken en zoekt naar oplossingen voor gebouwinstallatie en automatisering?
Laat u dan ook voor uw project inspireren en en kom hier meer te weten over onze Highlight-referenties.

MM-3180-GettyImages-961269486_2000_1125.jpg

WAGOdirect Building: gebouwen toekomstveilig bouwen

De huidige gebouwtechniek biedt veel potentieel: u kunt gebouwen comfortabeler, efficiënter en energiezuiniger ontwerpen. Tegelijk stijgen hiermee ook de eisen die in de toekomst aan gebouwen worden gesteld. Hoe ze eruit zien en hoe u vandaag de dag toekomstbestendig bouwt, om voorbereid te zijn op de eisen van morgen kunt u lezen in onze actuele WAGOdirect Building.

Smart Building

De digitalisering en netwerkvorming brengen opportuniteiten met zich mee, maar ook uitdagingen. Een intelligent gebouw moet aan gebruikers en exploitanten een optimale omgeving bieden en zich steeds flexibel aan hun behoeften aanpassen. WAGO heeft hiervoor de perfecte producten en oplossingen.

building_themen_intelligenter-bauen_gettyimages-748347249_2000x1125_1.jpg

White Paper: Smart Building

Waarin een Smart Building zich onderscheidt en welke technologieën en methoden hiervoor vereist zijn, komt u te weten in onze whitepaper "Smart Building – intelligente netwerkvorming in gebouwen".

whitepaper_Smart_Building_DE_2000x1500px.jpg

BIM - Building Information Modeling

BIM verschaft nieuwe oplossingen voor het plannen en realiseren van bouwplannen alsook voor het exploiteren van gebouwen. De kern van BIM wordt gevormd door een digitaal datamodel, waarmee bouwplannen reeds voor het eigenlijke bouwwerk virtueel gerealiseerd worden.

bim_grafik_tr_lebenszyklus_2000x1125_3.jpg

Nieuwe producten

Inspiratie voor u

Meningen, achtergronden en knowhow:

Met WAGO kunt u gebouwtechniek vanuit meerdere perspectieven ontdekken.

Toepassingen voor de gebouwinstallatie en -automatisering

Of u nu de verlichtingsinstallatie en -automatisering in uw kantoorgebouw plant, een verwarmings-, airconditioning- en ventilatiesysteem wilt ombouwen of zich principieel voor het onderwerp ruimteautomatisering interesseert: WAGO helpt u om uw vereisten in het gebouw te implementeren.

Optimale lichtinstallatie en -automatisering

Kosten en energie-efficiëntie spelen bij de verlichting een belangrijke rol. WAGO-oplossingen ondersteunen u duurzaam bij het plannen en implementeren van uw doelen.

building_licht_lagerhalle_2_istock_000014092815_2000x2000.jpg

Ruimteautomatisering en -installatie

Vandaag en morgen: gebouwen moeten overtuigen met een maximaal rendement en een hoge mate van aanpasbaarheid.

building_raum_innen_grossraumbuero_leer_1_fotolia_74441791_2000x2000.jpg

HVAC-techniek voor morgen

Meer dan 55% van het totale energieverbruik is afkomstig van verwarmings- en koeltoepassingen. De overgang naar duurzame energiebronnen begint direct in de stookkelder. Vertrouw op toekomstbestendige oplossingen van WAGO voor de ventilatie- en airconditioningsystemen.

building_hlk_heizungsanlage_100317_2000x2000.jpg

Potentieel herkennen en gebruiken

Energiebesparing is goed voor het milieu en voor uw bedrijf. Wie hierbij goed analyseert en handelt, kan duurzaam profiteren. WAGO is uw partner voor effectief energiemanagement.

energiemanagement_titel-energiedatenmanagement_2000x2000.jpg

Uw partner bij de gebouwautomatisering en -installatie

In de gebouwautomatisering en -installatie zijn er technische mogelijkheden ontstaan die zo goed als grenzeloos zijn. Hier komt WAGO in het spel: Uit grenzeloze mogelijkheden creëren wij voor u passende oplossingen.

Onze troeven:

  • Knowhow, om technologieën en trends voor u beheersbaar te maken
  • Software waarmee u de controle behoudt over uw installatie
  • Oplossingen en producten die uw leven eenvoudiger maken

WAGO in de praktijk

Protocollen en referenties uit de gebouwtechniek

WAGO ontwikkelt producten en oplossingen die u helpen uw taken gemakkelijk, snel en veilig te kunnen uitvoeren. Wij zijn uw partner die u ook individueel ondersteunt met knowhow en innovatieve geest.

Kick-off voor een nieuw tijdperk in de gebouwautomatisering

Sportarena's in grote steden en metropoolregio's hebben zich vooral met de komst van spectaculaire live-concerten ontwikkeld tot plaatsen die als multifunctionele gebouwen meer kunnen dan voetbal en atletiek. De VELTINS-Arena in Gelsenkirchen is daar een typisch voorbeeld van.

referenz_veltins-arena_gelsenkrichen_aussen_nacht_2000x1500.jpg
Gebouwautomatisering

Vuurtoren voor Oost-Westfalen

Het nieuwe gebouw voor de Bielefeld University of Applied Sciences op de campus Minden wordt in twee opzichten als baanbrekend beschouwd: het gebouw integreert de meest moderne energie- en automatiseringstechnologie en is tegelijkertijd een toonbeeld van multidisciplinair en integraal gebouw. Door nauwe samenwerking hebben planners en uitvoerende bedrijven uitstekend werk afgeleverd zowel in termen van kwaliteit als kosten.

referenz_fh-bielefeld_campus-minden_energieeffizientes-bauen_2000x1500.jpg
Energie- en automatiseringstechiek

Cisco Innovation Center

Op minder dan een jaar tijd werd een fabriek op de EUREF-campus in Schöneberg, Berlijn, omgevormd tot een ongeëvenaarde lifestyle-workspace, die nu voor Cisco dienst doet als ideeënfabriek en innovatieplatform voor het "Internet of Things (IoT). De realisatie van het project vergde partners die zin hadden om te innoveren

"Internet of Things" doet zijn intrede in gebouwen

Met de opening van het "Cisco open Berlin Innovation Center" opent de wereldmarktleider voor netwerkoplossingen een nieuw hoofdstuk in bouwtechnologie.

Cisco.jpg
Digitalisering

Fouten voorkomen en tijd winnen

Bij de verhuizing van het hoofdkantoor van de Zwitserse post zorgt het WINSTA®-connectorsysteem voor een veilige en snelle elektrische installatie.

building_referenz_majowa_gebaeude_aussen_zug_bahn_1_2000x1500.jpg
Installatie

Protocollen in de gebouwautomatisering

Het WAGO-I/O-SYSTEM biedt de gebruiker veelzijdige interface-oplossingen voor bussystemen en subsystemen in de gebouwautomatisering.

Of u nu KNX, BACnet, LON® of MODBUS TCP/IP voor de gebouwautomatisering gebruikt – ons systeem biedt u open en flexibele oplossingen. Specifieke oplossingen van fabrikanten behoren vanaf nu tot het verleden. Onze systemen zijn ook bij de communicatie met subsystemen of interfaces uitermate flexibel. Talrijke protocollen worden ondersteund, waaronder:

WAGO in andere branches

Aanbevelingen om verder te lezen

Automatiserings- en contacttechniek van WAGO is niet alleen vertegenwoordigd in de gebouwtechniek. Ontdek welke oplossingen WAGO biedt in andere industrieën.

Digitaal in de toekomst

De energiesector heeft op alle gebieden te maken met grote uitdagingen. Intelligente netwerken en innovatieve oplossingen van WAGO helpen deze uitdagingen aan te gaan.

Energy_FINAL_V6_2000x1500.jpg
Energie

Uitblinken met licht

Van de aansluittechniek voor LED-modules en drivers tot de aansluiting van verlichtingsarmaturen en het lichtmanagement: WAGO beschikt over de noodzakelijke ervaring en oplossingen waarmee u licht efficiënt en effectief kunt inzetten.

wago_brancheneinstiege_lighting_wglow_2000x1500.jpg
Verlichtingstechniek