Taal selecteren

Open automatisering

25 januari 2022
WAGO Cloud

#openandeasy: universele IoT-oplossing voor machines, systemen en gebouwen

De WAGO Cloud biedt u de mogelijkheid om gegevens van verschillende machines en systemen centraal te verzamelen en te analyseren. WAGO-controllers evenals de toepassingen en de gegevens ervan kunnen worden beheerd en bewaakt. De WAGO Cloud is door zijn eenvoudige en gebruiksvriendelijke bediening ook ontwikkeld voor gebruikers zonder diepgaande IT-kennis.

Uw voordelen:

Productoverzicht

Productinnovatie

Nog overzichtelijker en gebruiksvriendelijker

Het belangrijkste aspect bij het gebruik van de Cloud is voor het merendeel van de gebruikers de beschikbaarheid van informatie - 24 uur per dag, 7 dagen per week, waar ter wereld dan ook. Met de huidige release van de WAGO Cloud zijn nu tal van nieuwe functies beschikbaar.

Nieuwe visualisatiemogelijkheden

Het cloud-dashboard heeft WAGO bij de actuele release volledig bijgewerkt. De gebruiksvriendelijkheid wordt hierdoor aanzienlijk verhoogd. Het nieuwe interactieve dashboard beschikt bijvoorbeeld over een zoomfunctie. Bovendien worden nieuwe visualisatie- en displayfuncties ondersteund. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld gegevens van verschillende bronnen met elkaar gecombineerd en in een grafiek weergegeven worden. Verbanden kunnen hierdoor een stuk eenvoudiger worden gelegd.

Een typisch voorbeeld is het vergelijken van actuele en historische gegevens. Langdurige trends kunnen op deze wijze goed geanalyseerd worden. De mogelijkheden voor de evaluatie van gegevens zijn met de nieuwe release eveneens aanzienlijk uitgebreid. Wiskundige berekeningen zoals trendanalyses, regressies en correlaties kunnen in enkele stappen worden uitgevoerd. De hierdoor verkregen informatie vormt de basis voor gefundeerde beslissingen.

Meer factureringsmogelijkheden

De facturering van de WAGO Cloud is met de nieuwe release eveneens een stuk flexibeler. Naast de reeds bestaande betalingsoptie met licentiepunten, die als pakket verkrijgbaar zijn, bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een automatisch maandelijks factureringssysteem, dat in alle landen van de Europese Unie beschikbaar is. De gebruiker kan hierbij een individuele bovengrens instellen om de kosten onder controle te houden. Bovendien is voor iedere op de WAGO Cloud aangesloten controller een EDM-flatrate met vaste kosten mogelijk.

Uw voordelen:

  • Nieuwe visualisatiemogelijkheden
  • Eenvoudigere evaluatie van gegevens
  • Meer factureringsmogelijkheden

Test de WAGO Cloud gratis

Gewoon starten: Nu registreren en testen!

Met de WAGO Cloud voorzien wij in een compleet IoT-systeem dat in combinatie met de PFC-controllers en de Control Panels een verbinding met reeds aanwezige of nieuwe machines en installaties mogelijk maakt. U kunt de WAGO Cloud gedurende een evaluatieperiode van 30 dagen gratis testen. U ontvangt van WAGO 100 licentiepunten die u naar wens kunt gebruiken. Aansluitend behoudt u dankzij ons flexibele en eenvoudige licentiemodel steeds de volledige controle en kunt u de functionaliteiten aan uw persoonlijke behoeften aanpassen.

EEN OVERZICHT VAN DE FUNCTIES IN DE WAGO CLOUD

Een overzicht van de functies in de WAGO Cloud

Maximale beschikbaarheid, minimale inspanning

Met de toenemende digitalisering groeien automatisering en informatietechnologie steeds meer naar elkaar toe. Dit stelt veel bedrijven voor grote uitdagingen - niet elke kleine en middelgrote onderneming kan of wil immers een eigen IT-afdeling inrichten. WAGO zorgt ervoor dat automatiseringsspecialisten zich volledig op automatisering kunnen blijven concentreren.

De WAGO Cloud biedt u de mogelijkheid om gegevens van verschillende machines en systemen centraal te verzamelen en te analyseren. Bovendien kunt u alle WAGO-controllers inclusief hun gegevens en applicaties beheren en bewaken - op de pc, in de vergaderzaal of op de tablet als u onderweg bent. De WAGO Cloud is door zijn eenvoudige en gebruiksvriendelijke bediening ontwikkeld voor gebruikers zonder diepgaande IT-kennis. Dankzij de app-structuur kan de WAGO Cloud intuïtief worden bediend. Vele standaardfuncties, zoals visualisatie, onderhoud op afstand of firmware-updates, zijn al ingesteld. Met slechts enkele muisklikken is uw WAGO Cloud klaar voor gebruik.

Het bewezen Microsoft Azure-platform vormt de basis voor de WAGO Cloud. Voor u heeft dit heel wat voordelen: Microsoft Azure is uitermate schaalbaar op vlak van rekenvermogen, geheugen, transacties, beschikbaarheid en veiligheidsstandaarden – en biedt hiermee een toekomstbestendige oplossing.

Mediatheek – Wetenswaardigheden over de WAGO Cloud

Overzicht

Videos:7 | Duration: 1:35:00
Overzicht
Videos:7 | Duration: 1:35:00

U wilt een individuelere oplossing voor
uw specifieke toepassing?

brancheneinstieg_world_v5_2000x2000.jpg

Schaalbare oplossingen: de WAGO Cloud Individual

Voor de meeste toepassingen volstaan de functies van de WAGO Cloud om uw processen digitaal weer te geven. Op locaties waar een toepassingsspecifieke oplossing gewenst of noodzakelijk is, ondersteunen wij u bij de realisatie.

Met M&M Software als lid van de WAGO-ondernemingsgroep wordt WAGO bijgestaan door een partner voor complete industriële en technische softwareoplossingen.

Samen met u bekijken we de individuele behoeften van uw bedrijf en zoeken we naar de juiste aanpak voor u. De WAGO Cloud dient hier als basisplatform, zodat de eigenlijke uitbreiding direct kan worden gestart. De WAGO Cloud is gebaseerd op de Microsoft Azure Cloud. Deze biedt een snel groeiend aantal diensten en instrumenten en vormt daarom de optimale basis voor de realisatie van toepassingsspecifieke oplossingen met de WAGO Cloud. Wij adviseren u graag.

"De voor ons ontwikkelde WAGO Cloud-oplossing biedt een op onze maat gesneden oplossing die desondanks naar believen schaalbaar is."

Lars Baumann, hoofd asset management bij Avacon Natur GmbH

WAGO Analytics

Bij het optimaliseren van machines of installaties bestaat de grootste uitdaging er meestal in om het inzicht in het proces te verbeteren, vast te leggen en de resultaten opnieuw in het proces te verwerken. Met WAGO Analytics ondersteunt het bedrijf uit Minden gebruikers vanaf de registratie van data tot de analyse ervan, en genereert het intuïtieve visualisaties over de afhankelijkheden binnen de systemen. De vastgestelde verbanden worden in de processen geïntegreerd voor een optimale benutting van de optimaliseringsmogelijkheden.

MM-4961_Analytics_Demonstrator_GettyImages-556419437_2000x1125.jpg

Heeft u vragen? Wij geven antwoorden!

FAQ en woordenlijst

U heeft vragen over de WAGO Cloud? Vele kunnen makkelijk en snel worden beantwoord. U vindt de antwoorden, als u op de betreffende vraag in de onderstaande lijst klikt.

MM-20073_GWA _Integration_Cloud_Glossar_US_2000x1125.jpg

Referenties bij het thema cloud

Distributienetwerk in realtime

Met een Cloud-project bereidt SWO Netz GmbH, een onderneming van Stadtwerke Osnabrück, zich voor op de stroomverdeling van de toekomst. Voor het beheer en de analyse van de gegevens maken de Nedersaksen gebruik van technologieën van WAGO.
energy_referenz_stadtwerke-osnabrueck_christian-dreckstraeter_digitalisierung_verteiler3_2000x1125.jpg

Digitalisering als basis van de sectorkoppeling

Sectorkoppeling, digitalisering en klantgerichtheid: hierop focust de energiedienstverlener Avacon Natur. De efficiëntie van energie-installaties en verwarmingssystemen wordt hierdoor verhoogd en de benodigde informatie wordt ter beschikking gesteld. Met name de sectorkoppeling - de geïntegreerde besturing warmte, elektriciteit en elektrische mobiliteit - vereist digitale gegevensverzameling.

WDE_1802_WAGO_avacon-0371_2000x1125.jpg

Op de Cloud gebaseerd asset management van gedecentraliseerde systemen

Om een energiecentrale en een boorputsysteem beter te kunnen monitoren, worden de gegevens in Saarlouis voor storingsmelding en monitoring naar de cloud gestuurd. Het succes van de maatregel heeft de stad er al toe aangezet om over volgende cloud-projecten na te denken.

MM-4263_Reference_Saarlouis_DSCF3074_2000x1125.jpg

Aanbevelingen om verder te lezen

Passend bij onze Cloud

Touchpanels

Performante touchpanels van WAGO verbeteren de bediening van machines en installaties en overtuigen met hun design en techniek.

Glas_Alle_V6b_2000_2000.jpg

Software voor de automatisering

Automatiseer machines, installaties en gebouwen efficiënter. Met de software van WAGO is dit mogelijk – en kunt u er zeker van zijn dat open standaarden geïntegreerd kunnen worden.

mm-42937_Webinar_Docker_Posting_2_2000x2000.jpg

Controllers

Optimale prestaties en beschikbaarheid: dankzij topprestaties, laag stroomverbruik, talrijke interfaces, ruimtebesparende afmetingen en hoge beveiliging zijn onze gebruiksvriendelijke controllers (PLC's) kostenefficiënte automatiseringsoplossingen.

buehne_controller_2000x2000_1.jpg