Taal selecteren
energiemanagement_titel-produktauswahl_modulare-datenerfassung_2000x2000.jpg

Voor elke stap de juiste oplossing

Bent u nog maar net begonnen met uw energiemanagement of wilt u grondiger te werk gaan om verdere besparingsmogelijkheden te vinden? WAGO heeft altijd de juiste oplossing voor u.

Bij onze modulaire registratie van energiegegevens maken we gebruik van een open en flexibel systeem dat u eenvoudig kunt installeren en uitbreiden. Of u nu op zoek bent naar een individuele oplossing of gebruik wilt maken van onze standaardoplossing.

Onze diensten voor uw energie-efficiëntie:

 • Onze standaardoplossing voor vele toepassingen - management van energiegegevens zonder programmeerkennis
 • Netwerkanalyse: zo verloopt uw productie vlot
 • Producten: energiemeting met 3-fasen vermogensmeetmodules
 • Gezamenlijke ontwikkeling en implementatie van oplossingen volgens uw eisen

Modulaire energiegegevensregistratie met WAGO

Dit bieden wij u

Onze standaardoplossing voor vele toepassingen - management van energiegegevens zonder programmeerkennis

Het energiegegevensmanagement van WAGO is een comfortabele oplossing voor de registratie en het beheer van energiegegevens - zonder tijdsintensieve programmering en op ieder gewenst moment uit te breiden. Dankzij de combinatie van voorgedefinieerde hardware en gebruiksvriendelijke software kan het meetsysteem eenvoudig in de installatie- en gebouwtechniek worden geïntegreerd. Hier kunnen naast de gebruikelijke energiewaarden zoals stroom of spanning ook andere waarden worden geregistreerd die relevant zijn voor de industriële techniek, de procestechniek en voor toepassingen in gebouwen. Dit biedt een uitgebreid overzicht van de energiestromen en de individuele productieprocessen in uw bedrijf.

 • Eenvoudige parametrering van de ingangen via webvisualisatie - zonder programmeren
 • Open en flexibel: eenvoudige aansluiting van willekeurig nieuwe en bestaande sensoren op het WAGO-I/O-SYSTEM
 • Geïntegreerde visualisatie
 • Eenvoudige bepaling van efficiëntiemaatregelen op basis van onze energiemonitoring
 • Transparante database van energiebronnen en invloedsfactoren om te voldoen aan de energiebeoordeling binnen de ISO 50001-norm
 • Cyber-Security: individuele instellingen van het poortbeheer tot aan de firewall
energiemanagement_titel-energiedatenmanagement_2000x2000.jpg
Management energiegegevens

Parametreren in plaats van programmeren

Dankzij de modulaire opbouw kan het energiegegevensmanagement van WAGO perfect op uw behoeften worden afgestemd en biedt het nieuwe inzichten in het besparingspotentieel van uw onderneming, op alle gebieden en in elke fase.

Netwerkanalyse: zo verloopt uw productie vlot

Een slechte spanningskwaliteit in het elektriciteitsnet kan leiden tot lange uitvaltijden van de productie, hogere energiekosten en voortijdige slijtage van de machine. Harmonischen zijn een belangrijke oorzaak van deze storingen. Ze ontstaan wanneer verbruikers met een niet-lineaire stroom-spanningskarakteristiek of met een niet-stationair bedieningsgedrag (in- en uitschakelprocessen) op een elektriciteitsnet worden aangesloten. Veel apparaten, zoals computers of frequentieomvormers, kunnen de door harmonischen vervormde spanning niet verdragen en zijn onderhevig aan interferentie. Dergelijke problemen kunnen met de WAGO-oplossingen vermeden worden.

 • Gedetailleerde netbewaking: de in het veldbusonafhankelijke WAGO-I/O-SYSTEM 750 geïntegreerde 3-fasen vermogensmetingsmodules registreren en verwerken alle relevante gemeten variabelen van een 3-fasen voedingsnet.
 • 3-fasen vermogensmetingsmodules kunnen in bestaande systemen worden geïntegreerd.
 • De exploitant van het systeem is in staat om aan de hand van de geleverde meetwaarden de voeding van een aandrijving of van een machine optimaal te regelen en zo problemen te voorkomen.
 • WAGO-energiemanagement is inzetbaar als basis voor Condition Monitoring (conditiebewaking) en Predictive Maintenance (prospectief onderhoud) in de Smart Factory (slimme fabriek).
 • Een goede basis voor het belastingsmanagement in het Smart Grid (intelligent elektriciteitsnet)
energiemanagement_titel-3-phasen-leistungsmessmodul_2000x2000.jpg
Producten

Energiemeting met 3-fasen vermogensmeetmodules

Het WAGO-I/O-SYSTEM 750 biedt een compleet en perfect op elkaar afgestemd productportfolio voor de energiemeting.

Gezamenlijke ontwikkeling en implementatie van oplossingen volgens uw eisen

Uw energiegegevensmanagement moet op uw individuele behoeften zijn afgestemd en met uw eisen meegroeien? Met WAGO geen probleem! Met de specifieke, op uw behoeften afgestemde oplossing worden alle gegevens via de PFC200-controller en het WAGO-I/O-SYSTEM 750 verzameld. Dit proces is zowel geschikt voor de bouw van een nieuwe installatie als voor het achteraf inbouwen. Bij de registratie van de meetgegevens vertrouwen wij op een open en flexibel systeem, waardoor alle sensoren of signaalomvormers geïntegreerd kunnen worden. Hierdoor kunnen we inspelen op verschillende scenario's: een systeemexploitant die reeds gebruik maakt van zijn eigen software voor energiemanagement kan met onze oplossing het aantal meetpunten eenvoudig vergroten. Maar ook bedrijven die nog maar net gestart zijn met het management van energiegegevens, zijn bij WAGO aan het juiste adres: onze experts staan te uwer beschikking voor de gezamenlijke ontwikkeling en implementatie van uw individuele oplossing. Zo bereikt u snel en eenvoudig uw doel met uw energiegegevensmanagement. Onze oplossing:

 • open en flexibel
 • individueel
 • schaalbaar
 • economisch
 • voor nagenoeg elke branche

onderwerpen en oplossingen voor vandaag en morgen

Uw contactpersoon bij WAGO

Market Management Building & Industry

Andere serviceaanbiedingen: