Taal selecteren
power-supply_pro2_header-overview_2000x1125.jpg

Vermogen
Communiceer nu!

De WAGO voeding Pro 2 – de schakelkast verandert, omdat de gestelde eisen continu toenemen - en dat zowel aan kwantiteit als aan kwaliteit. De toename van netwerken, de stijgende energiekosten en de groeiende individualisering vragen om grotere compactheid, zuinigheid, snelheid en meer flexibiliteit in de schakelkast.

Uitstekende producteigenschappen van de WAGO voeding Pro 2

 • Wereldkampioen efficiëntie - bijzonder efficiënt en dus kosten- en grondstoffenbesparend dankzij een rendement tot 96,3%.
 • Toekomstbestendige communicatie de klikbare communicatiemodule maakt permanente veldbuscommunicatie mogelijk en houdt u geïnformeerd over alle belangrijke statussen en informatie.
 • Geschikt voor vrijwel elke toepassing - via software kunnen diverse parameters van de Pro 2 snel en eenvoudig aan uw wensen worden aangepast.
 • Intelligent belastingsbeheer - dankzij TopBoost of PowerBoost is er altijd voldoende uitgangsstroom beschikbaar.

WAGO voeding Pro 2

Videos:10 | Duration: 21:24
WAGO voeding Pro 2
Videos:10 | Duration: 21:24

Productinnovatie

Breed toepassingsbereik dankzij nieuwe 12V-/24V-/48V-varianten

Uitbreiding van de portefeuille voor de verwerkende industrie

De portfolio van de WAGO voedingen Pro 2 wordt uitgebreid met de varianten 12V, 24V en 48V. De nieuwe spanningsvarianten zijn interessant voor een breed gamma van toepassingen: bijvoorbeeld voor de voeding van stappenmotoren, andere gelijkstroomaandrijftechnologie, krachtige schakelaars en andere componenten.

Betrouwbaarheid, kostenbesparing en veiligheid

De vertrouwde kenmerken van de Pro 2 voedingen, zoals betrouwbaarheid, kostenbesparing en veiligheid dankzij de geïntegreerde communicatie voor bewaking en parametrering, zijn nu ook beschikbaar voor DC 12 V, DC 24 V en DC 48 V. Vooral de bewaking van de toevoer van de aandrijftechniek via de stroomvoorziening kan de desbetreffende toepassing aanzienlijk faalveiliger maken. Bovendien zijn de vermogensreserves van de ondergeschikte voedingen ideaal voor het opstarten en snelle veranderingen in de belasting.

Stroomvoorziening 4.0 – meer power voor uw schakelkast

De voedingen van de serie Pro 2 van WAGO, met uitvoeringen voor een vermogensbereik van 120 tot 960 watt, zijn dé benchmark voor communicatie en parametrering. Met een rendement van tot wel 96,3% weten de voedingen energie perfect om te zetten. Bovendien kunnen ze via hun opklikbare communicatiemodules eenvoudig op een veldbus worden aangesloten - en met hun krachtige Top- en PowerBoost garanderen ze op betrouwbare wijze de beschikbaarheid van de installatie.

Uw voordelen:

 • De vermogensreserves van de ondergeschikte voedingen zijn ideaal voor het opstarten en snelle veranderingen in de belasting.
 • Operationele veiligheid en veiligheid bij storingen, alsook kostenbesparingen dankzij betrouwbaarheid
 • Alle vertrouwde kenmerken van de WAGO Pro 2 voedingen zijn nog steeds beschikbaar.

Goed beschermd voor een lange levensduur

De lak beschermt de Pro 2 voedingen.

Stof, vochtigheid en agressieve dampen - dergelijke invloeden, die bij veel toepassingen veelvuldig voorkomen, kunnen een ernstige invloed hebben op elektrische en elektronische apparatuur. Maar hoe kunnen apparaten hiertegen worden beschermd, zodat de betrouwbaarheid wordt gewaarborgd en de investering wordt beschermd? Beschermend lakken, waarbij componenten en printplaten van een duurzame coating worden voorzien, heeft zich hier bewezen.

De WAGO Pro 2 voedingen zijn nu ook verkrijgbaar in een variant met beschermende coating, getest volgens EN 60068-2-60, volgens ISA 71-04, G3 Groep A. Het beschermt tegen oxidatie door schadelijke gassen (NO2, SO2, Cl2, H22, enz.), zoutnevel en, tot op zekere hoogte, tegen vocht. Deze units zijn ook UL HazLoc Class I Div 2 Group A, B, C, D gecertificeerd voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. Hierdoor wordt ook het toepassingsgebied uitgebreid tot procestechnologie, nutsbedrijven en afvalverwerkingsbedrijven of in ruwe industriële omgevingen.

Uw voordelen:

 • Bescherming tegen milieu-invloeden zoals oxidatie door schadelijke gassen, zoutnevel en vocht
 • Verlenging van de duurzaamheid van de toestellen, zelfs in ruwe omgevingen
 • Operationele veiligheid en veiligheid bij storingen, alsook kostenbesparingen dankzij betrouwbaarheid
 • Alle vertrouwde kenmerken van de WAGO Pro 2 voedingen zijn nog steeds beschikbaar.

Met DNV-GL goedkeuring en HazLoc

Portfolio-uitbreiding van de Pro 2 voor scheepvaart en explosiegevaarlijke omgevingen

Toepassingen op schepen en aan de kust zijn een uitdaging. Mechanische invloeden zoals trillingen en schokken, maar ook milieu-invloeden zoals vochtigheid, hitte of zoutnevel kunnen een ernstig effect hebben op elektrische en elektronische apparatuur. De WAGO Pro 2 voedingen houden hier rekening mee door nu ook beschikbaar te zijn in een versie met DNVGL goedkeuring en bovendien met optionele beschermende coating.

Gebruik in scheepvaart

De maritieme certificering garandeert weerstand tegen de veeleisende milieuomstandigheden, maar ook een lagere emissie van storingen en de vervulling van een hogere EMC-weerstand. Bovendien zorgen de voedingseenheden ook voor een betrouwbare werking bij trillingen tot 0,7 g. De beschikbare versie met gelakte printplaat verhoogt bovendien de weerstand tegen corrosie door zoutnevel.

Toepassingen in de procesindustrie

Het toepassingsgebied van de WAGO voeding Pro 2 wordt bovendien uitgebreid door de UL HazLoc-goedkeuring conform UL Class 1, Div. 2, Group A, B, C, D. HazLoc staat voor "Hazardous Locations" en is de Amerikaanse certificering voor explosiegevaarlijke omgevingen. De optionele beschermende coating verhoogt ook de weerstand tegen corrosie door schadelijke gassen en is getest volgens de ISA G3-norm. Typische toepassingsgebieden voor deze voedingen zijn: Schepen of in uitrusting voor zeeschepen, on- en offshore zoals in windturbines, in omgevingen met verhoogde trillingen, alsook in systemen en machines, bijvoorbeeld in de procestechnologie, waar explosieve lucht-gasmengsels slechts zelden en voor korte perioden te verwachten zijn.

Uw voordelen:

 • Betrouwbaarheid dankzij hoge bestendigheid tegen omgevingsinvloeden zoals schokken, trillingen, temperatuur, vochtigheid, schadelijke gassen, zoutnevel
 • Veiligheid ook in explosiegevaarlijke omgevingen, bewezen door goedkeuring volgens UL HazLoc Class 1, Div 2, Group A, B, C, D
 • Zeer goede EMC-bestendigheid en lage storingsemissie, bewezen door overeenstemming met EMC-vereisten volgens DNVGL

* Verklaringen:

DNV: Det Norske Veritas
GL: Germanischer Lloyd