Taal selecteren
MM-33101_GWA_Digital_Plant_GettyImages-660751268_no_grid_2000x1125.jpg

Digitale fabriek

Alle grote industrieën zien de voordelen die de digitalisering biedt, en proberen dan ook deze consequent toe te passen. Op weg naar de intelligente netwerkproductie van de toekomst ondersteunt WAGO bedrijven om flexibeler en veiliger te produceren en een hoge beschikbaarheid van de installaties te garanderen.

Open automatiseringsoplossingen voor de fabriek van morgen

Het doel van de digitale fabriek is de beschikbaarstelling en de analyse van productiegegevens, zodat exploitanten in de machinebouw, de automobielindustrie en de procesindustrie hun beslissingen op basis van feiten en key performance indicatoren kunnen nemen. Zowel in de productie, in de levensmiddelenproductie als in het laboratorium helpt WAGO u om:

  • de beschikbaarheid en productiviteit van de installaties op een hoog niveau houden,
  • duurzaam en efficiënt te produceren,
  • flexibel te reageren op veranderingen op de markt en de wensen van de klanten, en
  • uw installatie ondanks open automatisering optimaal tegen onbevoegde toegang te beschermen.

Van de sensor tot in de cloud

De digitalisering en gerelateerde begrippen zoals IIoT, Industrie 4.0, Predictive Maintenance of digitale tweeling beschrijven in principe een essentieel proces: decentrale veldgegevens worden geregistreerd, verwerkt en vervolgens voor de verdere analyse aan verschillende gebruikers binnen het IT-netwerk ter beschikking gesteld.

1

Field Data

Field Data

In de productie ontstaan in diverse bereiken waardevolle gegevens. Steeds meer bedrijven willen direct "on site" toegang hebben tot deze gegevens, om in een eerste stap een concreet en gekwalificeerd beeld van de toestand van de installatie te krijgen. Flexibele en modulaire systemen van WAGO ondersteunen de gebruiker hierbij. Met de WAGO IoT Box kunt u bijvoorbeeld verschillende signalen individueel en voordelig registreren.

2

Edge Data

Edge Data

De registratie van tal van verschillende signalen en de aansluiting van bestaande meetsystemen en -inrichtingen is een echte uitdaging. De classificatie van meetwaarden, datalogging, intelligente interface-communicatie en in veel gevallen ook systeemgerelateerde logica zijn benodigd om specifieke eisen aan de installatie te kunnen realiseren.

3

Edge Device

Edge Device

Afhankelijk van de taakstelling communiceert een aantal Edge Devices via gestandaardiseerde protocollen (bijvoorbeeld Modbus TCP, OPC UA) met een PI-server of via MQTT rechtstreeks met de Cloud. In enkele gevallen verdient het aanbeveling om meerdere Edge Devices te bundelen om het netwerk te optimaliseren. De optimalisering "On Premises" biedt de mogelijkheid tot individuele aanpassingen rechtstreeks aan de installatie en zorgt voor minder gegevens in het IT-netwerk.

4

Enterprise Data

Enterprise Data

Voor een open integratie in bestaande IT-systemen is een gestandaardiseerde communicatie nodig. Naast de vertrouwde aansluiting via Ethernet TCP/IP, SOAP, SNMP, HTTPS, MQTT of OPC UA zijn met name ook protocollen voor de cybersecurity zoals HTTPS, Open VPN, FTPS, IPSEC, SSH, TLS en een geïntegreerde firewall een absolute vereiste om een integrale systeemintegratie te waarborgen.

5

WAGO Cloud

WAGO Cloud

De WAGO Cloud biedt omvangrijke functies die een eenvoudige en snelle weergave met vooraf geconfigeerde dashboards mogelijk maken. De verschillende personengroepen beschikken hierdoor over de benodigde informatie. Een geïntegreerd Device Management en de centrale firmware-/applicatiedownload rechtstreeks uit de Cloud maken een optimalisering van het onderhoud mogelijk.

Referenties uit het bereik digitale fabriek

Ontdek spannende digitaliseringsprojecten en ervaar hoe onze klanten de uitdagingen aangaan die gepaard gaan met een intelligente netwerkproductie en hoe zij aan de realisatie van de fabriek van morgen werken.

MM-33101_new-website-page_digital-plant_2000x2000.jpg

Oplossingen voor de digitale fabriek

Digital Plant Gateway

Alleen wat gemeten wordt, kan ook geoptimaliseerd worden. Met deze gedachte in het achterhoofd heeft WAGO de "Digital Plant Gateway" voor de automatisering van infrastructuren ontwikkeld.

Energiemanagement

Stroom, warmte, gas of water: al deze hulpbronnen moeten permanent geregistreerd en de verdeling en het verbruik ervan bewaakt worden. Op basis van de norm DIN EN 50001 voor het energiemanagement houdt WAGO zich bezig met de energetische beoordeling van de verschillende mediastromen in producerende bedrijven. Hiermee zorgt WAGO voor transparantie inzake het verbruik en brengt het mogelijke besparingspotentiëlen in kaart.

MM-3046_Energy_Management_KeyVisual_EDM_Stage_2000x1125.jpg

Module Type Package

Een van de sleutels tot meer flexibiliteit in de productie is de modulaire installatiebouw. Een globale installatie bestaat uit meerdere autonome installatiemodules, die een of meerdere gestandaardiseerde productiestappen voorstellen en zo het efficiënte gebruik van de installatie mogelijk maken.

MM-2527_GettyImages-1165770318_bearb4_gespiegelt_2000x1125.jpg

IoT en Edge Computing

Slimme processen vragen steeds meer rekenkracht met overeenkomstige eisen aan databanken direct op het terrein. Met de Edge Controller en de Edge Computer biedt WAGO slimme oplossingen om toepassingen meteen op de machine te verwerken en besturingen te ontlasten. De verzamelde gegevens kunnen op de Edge Devices direct worden geanalyseerd, grafisch weergegeven en bijvoorbeeld in de WAGO Cloud ter beschikking worden gesteld.

MM-40432_new-website-page_iot-und-edge-computing_edge_2000x1125.jpg

Inkijk in de fabriek van morgen

Video's

Videos: 4 | Duration: 1:06:27

Video's

Videos: 4 | Duration: 1:06:27

Explosiebeveiliging behoort tot de wettelijk verplichte veiligheidsrelevante takenpakketten van installatiebouwers en installatieontwerpers: niet alleen de veiligheid van mensen speelt daarin mee, ook storingsvrije productieprocessen en milieubescherming zijn belangrijke motivaties.

loesungen_explosionsschutz_iStock_000056635768_Medium_2000x1125.jpg

Cyber-security

Met digitalisering zijn uw machine-, installatie- en gebouwgegevens overal ter wereld beschikbaar. Om bij webtoegang en datatransfers de veiligheid en integriteit van uw data te waarborgen, moeten deze beveiligd worden.

Proces 4.0 – digitaal in de toekomst

De digitale transformatie van de economie opent nu volledig nieuwe mogelijkheden om processen voordeliger te maken door middel van talrijke innovatieve benaderingen en technologieën. Men is het er nu over eens dat machines met elkaar moeten communiceren om zo efficiënt mogelijk te werken.

process_prozessindustrie_virtuell-real-welt_istock_101279527_2000x2000.jpg

Dat is de digitale toekomst

De digitalisering en networking bieden ieder bedrijf grote kansen. Om ze te benutten moet ieder bedrijf zich optimaal voorbereiden.
digitalisierung_prozessanlage_vernetzung_industrie-4-0_2000x1125.jpg